- fynd

Jag blev helt kär i Wilmas nya klänning i madicken stuk. Så himla fin! Lite stor bara men hon vart superfin i den. Den är hemmasydd vilket gör det lite roligare också, förklädet går att ta av om man vill. Fyndade den på tradera för 50 spänn. Deras dotter gillade den inte men det gjorde däremot Wilma :)
Synd att jag inte fick lite bättre bilder bara :(



- en dag på stan

Idag har vi fikat med Lina, Hugo och Matilda inne i stan. Gustaf sov igenom hela fikan och Wilma satt snällt och åt sina kaka, annars brukar hon inte kunna sitta still. När vi åker tåg och buss så ska hon alltid springa runt och man får säga åt henne 711 gånger att sitta still, men inga myror i brallan idag inte. Vart bara en snabbis inne i stan innan vi åkte hem igen, gick till affären för att hämta ut paket men då hade dom inte hunnit sortera posten än så får komma tillbaka imorgon.

Nu leker Wilma med Gustaf och försöker få han att hålla i saker själv och varje gång han tar tag i nåt ropar hon "kolla nu håller han i den själv". Hon tycker det är så roligt när han gör saker själv, när vi låter han "sitta" mot kanten i soffan blir hon helt till sig och skrattar jättemycket för det ser så kul ut och hon tycker han blivit stor. Så vill hon att man ska låsas gå med han hela tiden, haha. Tror någon längtar lite tills han kan göra mer saker själv ;) Nu kan han iallafall rulla från mage till rygg själv.

Bakade Rocky road brownies igår, vart en hel del så nu är det bara bjuda på fika. Wilma låter mig aldrig ta kort på henne längre, därför blir det inga bilder på henne utan bara lillebror. Hon håller bara händerna för ansiktet direkt man ska ta kort, någon grej hon fått för sig att göra just nu.



- höstlov

Igår var vi i Nyköping och hälsade på Christoffers familj, det var trevligt. Gustaf sov som vanligt under nästan hela besöket, så typiskt att vi alltid lyckas pricka in hans sovtider när vi ska iväg någonstans. På tåget hem igen var han däremot vaken nästan hela tiden och vi stannade upp i stan och åk middag. Förresten hur sjukt är det inte att swebuss ville ha fullt betalt för Gustaf? Så vi tog tåget istället och där åkte han för fem kronor, haha.

Nu är Wilma här, innan hon kom var jag ute på en långpromenad, skulle egentligen bara handla men ändrade mig, var rätt skönt ute förutom att det blåser en hel del.
Hon hade tagit med sig paket till mig, ett armband hon gjort, gullungen.

Jag och Wilma ska baka lite nu, får hoppas att lillebror vill underhålla sig själv i babygymmet ett tag :)



- skoj med paket

Fick hem ett paket igår, med massa skönhetsprodukter från Natuvive för ett värde av 900 kr. Det är bara tacka och ta emot, dock så hittade jag inte vem avsändaren var, hehe.



- ibland slår det fel

Gah, höll på att dampa sönder när jag var ute förut. Det blåste som jag vet inte vad, trodde seriöst jag skulle flyga iväg och vagnen for åt alla håll och kanter. Hade tänkt möta C efter jobbet så vi kunde storhandla men det slutade med att jag vände precis utanför affären. Bussen han satt på pajade och det skulle dröja en halvtimme till innan han skulle vara framme. Måttligt irriterande. Jag som hade tänkt laga något smarrigt till middag och baka, men nej det får bli imorgon.
Normal man känner sig som lackar sönder för en sån sak, kunde ju lixom gått in och handlat själv, hehe.

Äsch nu är jag på bättre humör, C köpte med sig plockgodis till mig. Hoppas det inte blåser lika mycket imorgon :) satt iallafall i åkpåsen idag, kände att det var dags nu när det varit 0-gradigt.



- we're all wonderful people So when did we all get so fearful?

Jahapp, så har man betalat räkningar igen, alltid lika skoj. Mest irriterande är ju mobilräkningen som är så sjukt hög för mig som knappt använder mobilen till annat än att smsa, haha. Jag har en pott på 500 kr men ringer för max 20 kr i månaden, vettefan vad jag tänkte med när jag köpte den, tänkte att jag lätt skulle komma upp i 500. Så har man försäkringar och annat onödigt till. Som tur är så slipper jag den räkningen från och med februari.
Jag är verkligen en sån som folk undrar varför jag ens har en mobil, hinner oftast inte svara när folk ringer och allmänt svår att få tag på, hehe. Men sen om man glömmer mobilen hemma känner man sig helt naken istället. Intressant!!
 
Gustaf sover och har sovit ett bra tag så han lär nog vakna snart. Jag har mest suttit och funderat på vad vi ska äta ikväll och vad jag ska baka för gott. Roligt liv. Så sjukt tråkigt att sitta hemma bara. Det blir roligare sen när Gustaf börjar leka mer, nu sover han mest och när han är vaken så äter han, kikar runt lite, skrattar åt tokiga mig eller underhåller sig själv i babygymmet om jag måste göra annat, sen börjar det om igen med sova, vara vaken en stund osv. Han är verkligen lugn, gnäller nästan aldrig och är lixom allmänt "enkel" att ta hand om. Wilma var likadan, hängde med på allt utan att säga så mycket, däremot så var hon en bebis som man helst skulle bära på hela tiden. Gustaf kan man lägga ner när han ska sova och ge nappen om han vaknar, för det mesta iallafall. 
Men ja, han blir säkert en rackarunge när han blir äldre istället :)
 
Nää jag ska gå och göra något vettigt!
 
 
Bästis och Gustaf.
 


- på besök hos Lina och Hugo



- there is always something to be thankfull for

Igår efter återbesöket hos barnmorskan så åkte jag och hämtade ut lite julklappar jag beställt från lekmer.se. När jag fick paketet insåg jag vilket misstag jag gjort, det var inte alls så litet som jag hade trott. Tänkte att jag lätt skulle få plats med det på vagnen. Men njaaa, jag fick försöka bära det samtidigt som jag skulle köra vagnen hyfsat rakt. Vid tunnelbana bestämde jag mig för att packa upp paketet istället och försöka få plats med så mycket som möjligt under och på vagnen. Nackdelen med bugaboo är att deras varukorg är alldeles för liten och helt värdelös med liggdelen på, men det är det enda negativa med vagnen enligt mig. Så ja, allt fick ändå inte plats och jag fick släpa med mig kartongen till Slussen ändå där jag bestämde mig för att försöka pressa ner allt, hehe. Det gick men folk måste trott jag var galen som packat på vagnen full med leksaker. Det var tur att Wilma inte var med, då hade hon ju sett allt. Skönt nog så sov Gustaf hela tiden.
Det är första gången jag är ute i god tid med att handla julklappar, Wilmas är i stort sätt redan köpta.

Idag har vi varit ute på en långpromenad i det fina men kalla vädret. Vill typ börja med vinterjacka nu men det känns för tidigt. Passade på att skicka iväg lite kläder jag sålt också, skönt att bli av med kläder som bara ligger hemma och samlar damm.
Väntar på ett paket också, vann en superfin klänning i madicken stuk till Wilma och jag hoppas verkligen att hon kan ha den.

Nu blir det att laga lite middag och ikväll är det Greys på tv som gäller!



- Nynäshamn

Våran lilla "resa" till Nynäshamn idag gick kanon, jag hade förväntat mig en lillebror som skulle bli super uttråkad på tåget men istället sov han hela vägen och fortsatte sova inne hos logopeden.
Efter det så ville Wilma att vi skulle följa med upp och leka i hennes rum. Egentligen skulle jag hem igen men när vi ändå var där så kunde vi lika gärna följa med en stund. Lovade Wilma att komma en annan dag och vara där lite längre. Hon vart lite ledsen när vi skulle åka, lillskruttan <3
Hemresan gick bra också, Gustaf var vaken hela tiden men var glad och kikade runt, han är så sjukt nyfiken, helst av allt skulle han vilka vrida huvudet flera varv.

Imorgon ska jag på återbesök hos barnmorskan igen, lär gå snabbt. Känner mig lixom helt återställd och allt så det är skönt. Vägde mig idag också, gått ner 10 kg! Men det syns inte ens, haha. Gick upp 5,5 under graviditeten.

Vi har tänkt äta frukost med Sofie imorgon på jobbet innan jag ska vara där, blir mysigt! Så måste sova nu, annars orkar man väl inte ens gå upp imorgon.



- syskonmatchar

Mina fina <3



- söndag

Idag hade vi som sagt besök av min familj, vi fikade och lite sånt. Wilma ville ha kladdkakemuffins också så vi bakade det på morgonen. Min syrra stannade kvar här när dom andra var på match och lekte lite med Wilma. Hon vart jätteglad och ösde på för fullt och ville att Amanda skulle göra allt, haha. Blir ju så, förr var hon van med att träffa dom mycket oftare eftersom jag bodde där. Jag passade på att laga lite mat, fick bli lasange idag.

Nu sover både Wilma och Gustaf. Vi ska till Nynäshamn imorgon. Första gången jag åker själv så långt bort med Gustaf, får hoppas att han sköter sig på tåget ;) jag har redan packat skötväskan och tagit fram kläder till alla för att ha allt klart. Har lärt mig att allt inte går speciellt fort nu på mornarna och att det kan komma upp oväntade saker precis när man ska gå, tex att Gustaf kommer på att han är dö hungrig precis när alla fått på sig kläderna, hehe. Så lika bra att ha det som går klart, varför göra det svårare för sig lixom?;)



- See the times are changing I'm sure of nothing that I know. Except this is us and this is love, and this is where I'm home

Wilma har varit och sett Tingeling på bio idag, Christoffer fick följa med henne. Hon tyckte iallafall att den var  jättebra och med sig hade hon en liten goodiebag som bland annat inhöll nappar till lillebror från Lundemyr. Tyvärr så tar han endast nappar som har en rak "sugdel" och inte dom som är böjda och MAM är enligt han bäst! Synd för dom var verkligen fina. 
 
Jag passade på att tvätta under tiden, som varje lördag med andra ord, hehe. Det är aldrig någon annan i huset som tvättar på helgerna här så man slipper alltid boka och kan vara där hela dagen om man så skulle ha lust.
Mötte sen upp dom efter bion för att hämta ut lite paket och handla. Wilma fick bestämma mat men när jag väl lagade den och vi skulle äta vart hon världens tjurigaste och sa att hon inte menade den maten, gjorde korvstroganoff men hon hade tydligen menat korv med makaroner sa hon. Hon totall vägrade att äta och låg bara i sängen och sura ett bra tag. Tillslut fick hon köttbullar och makaroner istället. Jag tycker egentligen inte att man ska göra olika maträtter, smaka kan man åtminstonde göra och äta lite och det är inte så att det var första gången vi åt det utan hon har ätit det flera gånger förut. Men det fick bli ett undantag den här gången, ibland orkar man helt enkelt inte :)
 
Imorgon kommer min familj hit för lite fika innan de ska iväg på hockey. Så jag har precis slängt ihop en citron cheesecake och lagt i frysen. Får se hur den blir ;)
 


- you've got a heart as loud as lions so why let your voice be tamed?

Imorse fick jag ett samtal från polisen om att dom vill att jag kommer på förhör imorgon pga en grej som hände på jobbet för snart ett år sen. Gud vad trött man blir.. Trodde allt redan var nedlagt.
Så himla trist att jag och Sofie var tvungna att bli inblandade i något bara för att de här personerna inte kunde lösa sina konflikter på ett bättre sätt. Men men, bara gå dit och berätta allt igen och hoppas på att man slipper få fler samtal från dom.
Efter det så tänkte jag passa på att hälsa på de andra på jobbet, när vi ändå är i närheten lixom :)

Hade tänkt göra massor av grejer idag men så vart det inte. Istället har jag beställt hem julklappar till Wilma och lyssnat på musik. Var nästan sex veckor sen jag lyssna på musik och åh vad jag saknat det! Det är något jag kommer sakna, typ att sitta helt själv på bussen med as hög musik i öronen, hehe.

Sen så har jag såklart lekt med Gustaf, lite roligare nu när han är vaken även fast han fortfarande sover mycket.



- tiptopp

Idag mår jag bättre, skönt det! Ammat som attans hela natten för att bli av med stockningen och det verkade funka. Nu hoppas jag att jag slipper drabbas igen.

Vi tog en promenad till Globen tidigare och köpte vantar till Gustaf, börjar bli svinkallt ute nu verkligen. När börjar man med åkpåse? Vid minusgrader?
Känns iallafall lite tidigt än.

Har precis ätit en sen middag, helstekt fläskytterfile med potatisgratäng, smaskens! Glömde tyvärr köpa grädde till såsen jag skulle göra av skyn men det gick bra utan ändå ;)
Blivit rätt glömsk på sistone, glömde både plattan och ugnen på när vi åt. Ajaj! Tur att man inte gjort det när man är ute, hua.



- ledsen mamma

Antar att många av er kikade på fotbollen idag? Det gjorde jag iallafall och hjälp vilken spännande match!
Efter det fick jag plötsligt akut feberfrossa, snabbt efter kom smärtan i hela kroppen, kunde knappt röra mig, låg bara och skaka, hemskt. Nu inser jag att jag nog drabbads av den berömda mjölkstockningen... När Gustaf ville amma så ville jag gråta. Eller kan det vara något annat? Hoppas iallafall att det går över fort som tusan!!!!! :(



- vakna nätter

Idag har vi haft en riktigt slappar-dag, låg kvar i sängen läääänge imorse och under dagen har vi bara varit hemma och kollat på film. Gustaf somnade inte helt förens 4 imorse, han sov men vaknade efter typ 10 minuter varje gång och då kunde inte jag sova heller. Så ibland är det skönt när man inte har något planerat under dagen och kan slappa. Imorgon måste vi iallafall hitta på något, är Christoffers sista lediga vecka, sen kallar jobbet igen och jag blir ensam om dagarna. Men blir skönt att få lite mer rutiner här hemma också :)

Passade iallafall på att rensa ut Gustaf kläder som blivit för små. Snacka om att jag köpte alldeles för mycket kläder när jag var gravid, hehe. Han hann inte ens använda hälften så det mesta är oanvänt. Sen att han växer så in i satans snabbt bidrar till en del också. Nu är storlek 56 för litet, byxor går bra men bodysar blir för små och sitter som klister och går knappt att knäppa.
Ska försöka sälja allt på tradera och tjäna ihop lite cash. Sålde nyss min systemkamera, lite ledsamt men den har bara legat och samlat på sig damm här hemma. Jag var för lat för att släpa med mig den överallt...



- glad bebis

Efter mitt tidigare inlägg om att lilleman var lite extra gnällig fick vi istället en underbar natt, han sov från 01-06 och sen 07-10 och likadant inatt. Det tackar man för! Så idag är vi pigga och glada men vet inte riktigt vad vi ska hitta på. Fick en inbjudan om att gå på en förhandsvisning av en ny barnfilm men vi tackade nej, kände inte för att lämna Gustaf hemma med tanke på att jag ammar och ville inte ta med han heller ifall att han skulle bli kinkig. Men nästa helg så tar Christoffer med Wilma på en annan förhandsvisning istället, tingeling :)

Ska göra iordning något snabbt till lunch nu och sen blir det nog en promenad ute, ser rätt fint ut men kallt. Helt galet att det redan varit minusgrader ute på morgonen. Hej vinter!

Inte så glad bebis, haha. Men så söt!



Oct. 11, 2012

Gustaf har inte varit på sitt bästa humör de två senaste dagarna, krånglat med sömn och är extra gnällig. Man blir lite lätt frustrerad över att inte veta vad som är fel, det verkar inte vara magen heller men man vet aldrig. Vi kör med babymassage varje dag. Jag tror det beror på att han inte riktigt kommer till ro när han ska sova och tillslut blir övertrött, han sommar men vaknar efter 10-20 minuter igen, då är han glad 5 minuter men sen är allt bara skit enligt han, hehe. Jag blir istället smått knäpp av att inte få sova, försöker sysselsätta mig med saker hela tiden för att inte däcka ihop. Man kan ju inte alltid ha en glad och snäll bebis (inte för att han är dum när han skriker men ändå, hehe).
Nu sover han iallafall och har gjort ett tag, så jag hoppas han får sova ut nu.
Själv så ska jag avnjuta en bit nybakad äppelpaj som jag bakat mitt under allt :)



- dagens middag

Vart kalops. Så sjukt gott, har längtat länge nu och idag kände jag att det var dags att tillaga. Svensk husmanskost när den är som bäst. Borde man göra oftare, enkelt och sköter sig själv på spisen. Kan knappt bli bättre!



- Tips önskar :)

Sitter och kollar julklappar så svårt. Vad köper man till en 5-årig snart 6-årig tjej, som typ redan har allt? Jag har frågat henne men hon vet inte riktig själv heller, hon säger mest saker som hon redan har och det känns lite trist. 
Vet iallafall en grej jag ska köpa som hon ska få gå på, men sen då??
Gustaf kommer vara så liten så han kommer bara få något enkelt, det blir roligare sen när han kan öppna själv och så. 


- 4 veckor!

Gustaf blir 4 veckor idag, redan!! Min lilla älskling. Tiden går alldeles för fort. Igår kom första riktiga leendet och idag har vi fått några till, men det är svårt att få med på bild tyvärr, missar alltid.

Snart blir det middag och om en timme blir det att se på efterlängtade solsidan, woho!



- älskade

Wilma åkte nyss hem till Nynäshamn igen, hon ska vara med på deras skogsmulle dag där. Det blir nog roligt för henne. Hon är för övrigt i den åldern där "jag gör vad jag vill och alla är dumma", så både igår och idag har hon varit världens trotsunge. Härlig ålder! Det tog över en timme för henne igår att få på sig kläderna, allt var fel och ingenting dög, så vi vart lite sena till min farmor. Idag väckte jag henne kvart över nio för att vi skulle hinna äta frukost,duscha och göra iordning oss men hon var trött och det tog en halvtimme att få upp henne. Det vart rätt sent igår, först var vi hos min farmor och sen passade vi på att hälsa på min familj, så vi var inte hemma förens halv tio och Wilma kom nog inte i säng innan klockan tolv, inte konstigt att hon är trött. Så imorse var hon på super humör också, skulle varken äta frukost, duscha eller klä på sig. Tillslut drack hon lite yoghurt och sen vart allt bra igen och hon busade lite med lillebrorsan innan hennes farmor kom. Det är tur det går över fort och att hon inte alltid är på sånt humör, min stora tjej!
 
Nu ska jag städa lite, det behövs verkligen :)
 
 


- härlig dag

Idag var det Wilma som väckte mig klockan 8 imorse, satt på tvn till henne och vilade en stund till innan Gustaf vaknade. Galet trött men det var bara att gå upp. Klockan 11 började vi gå mot bvc, vet inte riktigt vad jag tänkte med eftersom vi hade tid klockan 1.
Vi gick och köpte varsin bulle och satte oss i en park, var rätt fint väder men blåste en hel del.

Det gick iallafall bra, lilleman sköter sig fint :) väger nu 4680 och är 55 lång. Inte konstigt att 56 kläderna börjar bli för små, kan knappt knäppa vissa bodysar men 62 är för stort i ärmarna.
Barnsköterskan kollade även så att han fixerade blicken och det gjorde han fint. Försök till att börja snacka lite visade han också att han är duktig på. Nästa besök är inte förens om en månad.

När vi kom hem gjorde jag pannkakor till lunch som Wilma tjatat om. Ikväll har hon även bestämt att vi ska äta tacos! Hon har sina favoriträtter, alltid när man frågar henne så är det pannkakor, tacos, köttbullar eller kött och potatis, haha.



- lite torsdagsmys



- ett bildlöst inlägg

Jag brukar alltid ställa min mobil på väckning för att inte sova för länge, nu känns det som att det inte behövs efter som Gustaf oftast vaknar först vid 6 tiden och sen runt 9. Idag så råkade vi somna om igen och vaknade inte förens klockan 12 när det ringde på dörren. Där ute stod Wilma och Andreas, tänkte först att nu är klockan säkert typ 4 och vi har sovit bort hela dagen! Blir nog fortsatt väckning med mobilen, hehe. Är iallafall grymt utvilad vilket är skönt.

När vi fixat oss så åkte vi och hämtade ut bärselet, älskar det redan! Så sjukt skönt och smidigt att använda. Kommer användas flitigt här hemma.

Nu har vi precis ätit middag och Wilma sitter och kollar på tv. Imorgon är det dags för BVC igen, lika spännande som vanligt att få reda på vad lilleman väger och imorgon kollar dom även längden. Tycker han är så sjukt lång redan, han får väll sin pappas längd och slutar på över 1,90 ;)



- besök

Idag jag vi haft Kim på lunch besök igen och han hade med sig fika. Gustaf lyckas alltid passa in sina sovtider när vi har besök. Men han har börjat vara vaken lite mera, nu kan han vara uppe i flera timmar vissa dagar. Jag har inte så stor koll på hur mycket dom "ska" sova, utan jag låter han sova när han vill, han är ju fortfarande liten och behöver massa sömn. Det där med att ligga i sängen på natten går fet bort, han vill hellre gosa med mamsen så vi kör på det så länge det funkar. Däremot så sover han hur bra som helst i sin säng på dagarna, vilket är skönt, då kan jag passa på att göra annat (typ se på film, baka eller städa,hehe). Jag lär väl deppa ihop av tristhet när Christoffer börjar jobba igen, iallafall om lilleman fortsätter att sova så mycket.

Imorgon ska vi till stan med Lina och Hugo, jag ska passa på att hämta babygymmet jag köpte också. Vet inte om Gustaf kommer gilla det än, kanske är för liten, vi får se.



- najs price

Budade hem ett babybjörn active bärsele för 400 kr och ett babygym med Mumin för 200 kr till lilleman. Båda grejerna nästan helt nya! Nu kan man lägga resten av pengarna på andra roliga saker :)



RSS 2.0