God morgon

Jag taggar inför en grymt rolig dag... Eller inte! Först skola 08.20-17.30 direkt till jobbet 18.00-23.45. Kommer absolut inte stupa i sängen direkt :)


Tänk vad en ballong kan ställa till med

När jag och W satt och väntade på tunnelbanan i slussen så lekte hon med sin ballong, med hellium. Helt plöstligt släpper snöret och ballongen flyger upp i taket. Jag säger till W att den får vara där nu och hon sa inget mer om det, sen när tunnelbanan kommer vet jag inte riktigt vad som händer med hon får någon slags panik och skiker att tunnelbanan kommer gå sönder om den krockar med ballongen. Försöker förklara för henne att det inte kommer hända något men hon är helt hysterisk och lyssnar inte. Folk runt omkring börjar kolla och undra vad som händer, först börjar några hjälpa till att försöka få ner ballongen som flyger runt hela stationen sen blir det bara fler och fler. Tillslut springer, hoppar och viftar cirka 20 pers efter den där jäkla ballongen. W skratt-gråter samtidigt som hon ropar "Ta den då, HEJA!". Tillslut ställer sig en kille på bänken och hoppar efter ballongen och får tag i den. W bli såklart överlycklig och alla samlades runt henne. Kan säga att det såg riktigt kul ut, haha.


Lördag

Idag har vi som sagt varit på Loppi.se ett års kalas på café opera. Det var grymt mycket folk och det var svårt att röra sig där inne, men det var trevligt. Det bjöds på stora cupcakes, dryck, korv och lite annat smått och gott. W ansikts målade sig till en fjäril och var hur nöjd som helst. Efter det skulle jag åka och lämna in min telefon som är sönder igen, förvånade? Men när jag väl kommer dit säger dom att systemet är nere på helgerna och jag måste komma tillbaka igen på måndag, lagom kul, inte direkt så att det är nära mig.

Det hände en sjukt kul grej idag vid slussen, eller ja W tyckte inte det var så kul men det lär ha sett jäkligt kul ut. Skriver sen, W vill att jag ska leka med henne nu :)




Fredag

Den här veckan har rusat förbi, det har varit kul att komma tillbaka till skolan, träffat alla igen som man inte träffat på evigheter känns det som. Nu har allt kommit igång också, kvällserveringen var väll det jag var mest nervös för men det har gått bra. Vi får ju en utbildning inom servering som gör att vu kommer kunna jobba utomlands och så, även fast jag inte kommer göra det. Man lär sig verkligen allt och läraren vi har nu är bättre än dom vi haft innan, eller hon kräver mycket mer och är strängare, vilket är jobbigt ibland men hon är rättvis för att vi ska lära oss så mycket som möjligt. Det är ju faktiskt bara en vecka kvar innan höstlovet. Tänk vad skönt det skulle vara att åka iväg till värmen!

Snön är ju här nu, i oktober, snart börjar det väll komma snö i juni redan. Jag måste verkligen köpa en vinterjacka, men jag vet inte riktigt vad för en, hatar sånt där, tycker inte att något passar mig. Vill ha en kappa, men den får inte vara för lång eftersom det bara ser sjukt ut på mig, ser ut som jag är jätteliten med en för stor jacka på sig.

W är här, vi har nyss ätit och nu håller hon på att välja en leksak som hon ska ha med sig och byta mot en annan imorgon, vi ska på Loppis.se födelsedagsparty, med mini disco, ansiktsmålning, cupcakes, med mera. Blir skoj!
Nej nu ropar W på mig!


Tisdag

Skolan har som sagt kommit igång igen, hade första serverings passet idag, var en aning virrig kan jag berätta. Är helt annorlunda om man jämnför med praktiken. I skolan lär vi ju oss allt som har med servering att göra, vilket iförsig är bra om man vill jobba på dom riktigt fina restaurangerna. Projektarbetet har vi också kommit igång med, vår grupp hann komma fram till ganska mycket redan första lektionen, vi ska skriva om miljö, alltså inom restaurangbranschen. Jag är ensam serveringselev så får hoppas att det går bra ändå, men det tror jag.
Imorgon är det första kvällspasset också, två dagar i veckan i åtta veckor. Kanon!

Har typ inget vettigt att skriva, är sjukt trött idag. Hade kollat fel på schemat och vi börjar åtta på tisdagar och håller på ända till halv sex, så det här kommer vara helvetes dagarna. Ska försöka plugga lite och sen blir det nog sängen för min del.

Föresten, fick mitt körkortstillstånd idag!. Wiie!



Normalt?? :)


W är typ den enda ungen i världen som älskar att borsta tänderna. Skulle hon ha glömt (vilket typ aldrig händer) blir hon skit sur, jag menar verkligen att hon blir sur, vi kan vara ute och leka och hon helt plötsligt kommer på att hon glömt borsta tänderna, då vill hon gå hem på en gång. När vi är och handlar är tandkräm och tandborstar det första hon kollar på och säger att hon vill köpa. Därför ska jag köpa en eltandborste och tandkräm till henne i julklapp, lovar att det kommer vara höjdpunkten på hela dagen! Nej men det är ju bra att hon vet att det är viktigt att borsta tänderna.


if I'm ugly then so are you

Kass uppdatering igen, har inte haft tid. Hände mycket saker förra veckan och så var det sista veckan på praktiken, sjukt trist men ändå lite skönt att komma tillbaka till skolan. Har fått ett soft schema, börjar inte innan nio en enda dag, iförsig så jobbar jag ju kvällar två dagar i veckan. Det som är trist är att jag har fått sjukt mycket jobb i globen den här månaden och jag kommer behöva avboka en del bara för att jag har kvällservering i skolan. Jag som behöver pengar. Har precis betalt räkningar och blivit fattig igen, fick lixom lön i fredags.

Kom nästan nyss hem från stan, har varit och träffat Lina. Var ett tag sen. Vi käkade och pratade om allt möjligt, bland annat om hur jävligt och orättvist livet kan vara ibland. Dessutom planerar vi att åka till London i mars när hon fyller 20, då ska vi se på Westlife. Vi var ju värsta fansen förut, hade allt med dom och far runt hela stan bara för att se dom. Minns hur mycket vi grät första gången vi träffade dom, good memories. Dom har sina konserter i mars så det skulle passa perfekt att åka på en weekend då.

Nej har inget vettigt att skriva och ska plugga lite nu. Taggar inför första riktiga skoldagen imorgon.


PLAN SVERIGE

(inlägget skulle publicerats igår men kom inte upp förens nu?)

Har ni sett dansfeber? Ett program där kändisar ställer upp och gör imitationer av dansnummer. Programet samarbetar med PLAN SVERIGE och när vi ringer in och röstar på våran favorit går pengarna till välgörenhet.
På lördag är det final, kvällens tema är då "Flicka", då pengarna går till flickor och kvinnor i länder där dom oftast har sämre förutsättningar än vad männen har.
Jag har fått två biljetter till finalen, tyvärr kan jag inte gå, tänkte istället höra om det är någon av er som är intresserad av gå. Självklart får ni isåfall biljetterna, men jag behöver veta redan idag eller tidigt imorgon om det är någon som är intresserad, eftersom att det tar en dag för posten att komma fram. Så hör av er, det är först till kvarn.


Här kan ni läsa mer om PLAN SVERIGE.


Tisdag

Har varit en tuff dag idag, känns skönt att de värsta är över. Har mycket blandade känslor just nu, att ha suttit face to face med en människa man innerst inne har lust att skjuta i huvudet, tyvärr. Jag förstår inte heller hur en människa kan sitta och ljuga så många rätt upp i ansiktet, hur orkar man leva med dig själv efter det?
Nu väntar jag bara och jag hoppas på en jävligt hård dom....

Imorgon ska jag till en tandhygienist och sen direkt efter till praktiken. Sista dagarna nu innan skolan drar igång igen. Snart är det höstlov också , ska bli skönt. Jag vill ha värme igen, har blivit så jäkla kallt ute nu och kallare kommer det bli. Hade varit skönt att bara kunna dra iväg en vecka eller två.


W innan hon skulle åka hem till Nynäshamn igen. Världens finaste!


Mässa

Igår var jag och W på underbara barn mässan. Vi sov ganska länge och orkade inte stressa dit heller men runt tolv kom vi dit ändå. W hittade massa roliga saker att göra där, pyssla, åka skridskor, sitta i en ambulansbil, leka i "gympahörnan", plantera krasse, med mera. Hon var iallafall nöjd och innan vi gick hem fikade vi, blev ett par timmar. Men när vi satt på  bussen hem sa hon att hon ville åka tillbaka dit igen, haha. Hon ska ju dit idag igen med sin pappa, så hon har gjort sig fin.

W har blivit jätteduktig på att stava sitt namn, alltså inte skriva men säga vilka bokstäver. Jag vart nästan lite chockad när hon helt plötsligt bara sa alla bokstäver i ordning och sa att det var hennes namn. Och igår lärde en brandman henne att man ska slå 112 om det brinner, så jag har försökt visa henne hur siffrorna ser ut men hon vart så sur ett tag och ville inte göra något, man fick absolut inte prata med henne!




Att bara få vara

Har ni någon gång känt den där känslan att ni bara har lust att skita i allting? Dra iväg någonstans och bara få glömma allt runt omkring en och bara vara? Jag tror alla människor gör det någon gång i livet. Sen en tid tillbaka har mitt liv känts så förvirrande, jag vet knappt vart jag har mig själv. Det har hänt så mycket de senaste månaderna, saker som jag bara vill glömma och försöka gå vidare i livet. Och visst, jag försöker men jag vet att det här alltid kommer följa med mig, hela livet, hur mycket jag än försöker förtränga det. Hur mycket jag än önskar att det här aldrig hade hänt så kommer det vara en del av mig, en del av Emelie. Jag är jävligt bra på att klandra mig själv, ta på mig skulden för något jag absolut inte ska eller borde. Jag måste bli bättre på att se mitt eget värde, bli bättre på känna att jag faktiskt duger som jag är. Det är lätthänt att man glömmer bort vad som är bra med än själv, att man fokuserar mer på sina dåliga sidor man har. För alla människor har dåliga sidor men det betyder inte att man är en dålig person för det. Jag måste inse att jag har all rätt i världen att vara ledsen och arg just nu. Jag behöver inte alltid räcka till för alla runt omkring mig, behöver inte känna mig som en dålig vän bara för att jag just nu inte orkar vara till hands. Jag älskar min familj och mina vänner lika mycket för det, och det tror jag att dom vet om.
Det jag har gått igenom, det jag går igenom och det jag kommer gå igenom är jävligt påfrestande för mitt psyke. Jag önskar inte ens min värsta fiende denna smärta jag känner inombords, ingen människa i hela världen är värd att känna såhär. Jag har bestämt mig, jag tänker gå vidare, jag tänker inte deppa ihop totallt och gräva ner mig själv, den här människan ska inte få ha förstört mitt liv. Men för att kunna gå vidare måste jag tillåta mig själv att vara ledsen och arg när jag vill och känner för det, måste få fråga mig själv varför det här hände. Det kommer ta tid men jag vet att jag kommer klara det. Jag har min familj, L, C och A att tacka. Dom som har lyssnat eller helt enkelt bara ställt upp genom att prata utan att jag behövt säga något, dom som jag vet alltid finns där.

Ville bara skriva av mig lite, mår mycket bättre genom att bara få skriva. Godnatt.


Det som inte dödar en gör en starkare

Jag har verkligen blivit skitpeppad på att ta körkort nu, förr har det mer varit så att jag tänk "Men jag fixar papper och sånt imorgon". Men nu tänker jag hela tiden "Nu SKA jag fixa det här" och nu har jag ju skickat in och betalt allt som behövs, väntar bara på att få mitt tillstånd och läste att det kan ta upp till två månader innan man får det, sjukt segt. Lär väll ha tröttnat innan dess, haha nejdå. Men jag har tänkt köpa tio körlektioner till att börja med och sen satsa på att köra så mycket privat som möjligt, annars lär mitt körkort kosta kring hundra papp. Höhö....

Mina dagar ser ut som vanligt, går sista veckan på praktiken nästa vecka. Kommer vara lite trist men ändå skönt att komma till skolan och träffa alla kompisar. Jag har typ inte träffat någon på jag vet inte hur länge, vadå ensamvarg? Fast jag kommer sakna min praktikplats sjukt mycket, den har verkligen varit helt underbar. Synd att jag får ett annat ställe nästa gång.
Imorgon ska jag gå en timme tidigare för att jag måste iväg på ett viktigt men jobbigt möte. Ska iallafall bli skönt att få slippa allt det här nu och nästa vecka ska jag ta ledigt på tisdagen för att gå på rättegång. Ser inte fram emot det, men som sagt ska bli så jävla skönt att slippa det här och bara kunna fokusera på framtiden.


Bamsekramen

Dagen idag har varit riktigt sämst. Ska gå och lägga mig nu och kolla på "Räddningspatrullen". Tänka på W och våra bamsekramar. Love!


Måndag

Var och hämtade ut min mobil idag, snackade med dom och sa att dom får reklamera den nu men dom sa att dom inte gör det förens den går sönder en fjärde gång nu. Det kan vara bra om dom lär ut sina säljare exakt samma saker? Har pratat med olika varje gång och alla säger helt olika saker. Men, om den går sönder en gång till (vilket den lär göra, ger den max 2 månader) så kommer kommer jag få en ny direkt, det lovade chefen där. Dom kunde heller inte göra något åt min extra räkning jag har där eftersom det gått för lång tid, men hallå? Jag har tjatat om den varje gång jag varit där men dom har bara sagt åt mig att ringa till tele2 men när jag pratade med dom sa dom att det är telekiosken som gjort fel och då är det dom som måste ta bort det. Men icke!

Just nu sitter jag och beställer hem julklappar till W. Känns sjukt att det snart faktiskt är jul, skulle inte banga på att åka iväg till thailand eller något, synd bara att man inte riktigt har ekonomin till det. Men jag spar ju faktiskt till en resa som jag tänkt åka på med W antingen på sport/påsklovet eller i sommar. Är riktigt duktigt, lägger ner exakt alla mynt jag har, lappar och alltid hela min dricks jag får på fredagar. Jag som aldrig går med kontanter har till och med börjat hämta ut pengar bara för att jag ska kunna lägga ner, haha. Egentligen har jag ju ett sparkonto men det blir lätt att jag använder dom pengarna istället för att spara, så på det här sättet kommer jag få ihop betydligt mycket mer och dessutom fortare. Det är ju inte meningen att jag ska samla ihop till hela resan, tänkte mer på Ws biljett och sen pengar att leva på. Tror ärligt talat jag är uppe i hennes biljett snart, beroende på vart vi ska åka såklart.
W sa föresten världens skönaste kommentar i helgen.
-Men vart är alla pengar?
- Vilka pengar?
- Ja men dom där vi sparar i burken som vi ska åka flygplan till grekland med och sen åka båt där.
- Jahaaaa, men dom har jag gömt.
- Aaa vilken tur!

Hon tror att alla flygplan går till Grekland och eftersom hon vart där vill hon gärna åka dit igen men jag berättade för henne att vi kanske ska pröva något nytt den här gången då sa hon "aa bara man kan leka och bada där och åka båt".


Blä

Jag har fastnat helt i mitt arbete om vin, man ska skriva om ett speciellt område där dom tillverkar vin tex bordeaoux eller champagne. Det är egentligen inte så jättesvårt eftersom man mest ska skriva om klimatet och så vidare, men det står helt still i mitt huvud just nu. Sjukt jobbigt. Har bara praktik i två veckor till och egentligen är det meningen att alla dryckes uppgifter ska vara inne då, men jag känner att jag är långt ifrån klar med allt. När skolan börjar igen kommer jag ha ännu mindre tid eftersom jag kommer få ännu fler uppgifter då och dessutom har kvällsschema två dagar i veckan. Just nu känner jag bara att det ska bli så jävla skönt att bli klar med skolan i sommar! Slippa allt plugg åtminstonde ett par år innan jag bestämt mig för om jag vill plugga vidare eller inte.


Ny mössa och bio



Köpte mössan till W idag, fick bli den mindre storleken ändå men den satt rätt bra ändå. Kommer bli supersött till hennes nya jacka också. Kollade på nya skor efter bion idag också, men fanns inte hennes storlek där heller. Hon var sur inne i affären också så det vara mer bara snabbt in och snabbt ut igen. Anledningen till att hon var sur var för att hon ville köpa minst 10 olika mössor till. Haha. Vi var ju på bio innan, mumintrollen var där men W ville absolut inte gå fram och hälsa men tillslut följde jag med henne lite snabbt så vi fick ta en bild. Filmen var sådär, W verkade heller inte gilla den så mycket, inte direkt hennes typ utav film men hon satt still under hela filmen iallafall.


Shopping och körkort

Idag har vi varit i skärholmen, jag skulle fixa nya linser så vi passade på att gå runt i centrumet ett tag. W hittade en snygg tröja på polarn och pyret som vi köpte. Var inne på hm och skulle kolla om dom fått in lite nya höstkläder i hennes storlek, men det finns aldrig. Har alla barn i 4-6 års åldern eller? Det enda jag hittade var jackan jag kollat på men igår var hon och A och shoppade i stan och då köpte dom en liknande kappa så då kändes det onödigt att köpa en till. Skor fanns inte heller i hennes storlek. Hittade iallafall mössan till henne, visste inte vilken storlek hon skulle ha, hon har ju ganska stort huvud så 3-5 års mössorna var nästan för små och 6-8 års mössorna alldeles för stora.
Hos optikerna fixade jag iallafall syntestet till körkortet också, slapp till och med betala eftersom jag redan går där, inte för att 100 kr är speciellt dyrt men ändå. Har fått hem räkningen om körkortstillstånd så ska bara betala den och sen skicka in syntestet så att jag kan få tillståndet. Iallafall en början. Fick teoriböcker av Alex idag också, ännu en kostnad mindre. Snart ska jag gå handledarkursen med mammas man så att jag får börja köra också, kommer bli alldeles för dyrt att bara köra i körskola, jag som aldrig kört en bil. Räknar iallafall att det kommer ta 2 år innan jag får körkort, hahaha.

Imorgon är det bio som gäller på förmiddagen. Har blivit bjuden på premiären av Mumin och kometjakten. Blir nog skoj! Ikväll ska vi bara mysa och ta det lugnt.


Becca, jag och W i sommras på pride. <3


Sötnos

W är så söt när man är ute och går, hon är väldigt noga med att man inte får gå nära bilvägen och måste akta sig om det kommer cyklar. Samma sak gäller när vi ska åka tunnelbana, då får man absolut inte gå på det vita. Hon är duktig, hon vet att det är farligt. Som hon sa till mig idag "Jag vill inte att en bil ska köra på dig, då kommer jag gråta jättemycket mamma". True love.


RSS 2.0