- vi hälsar gott nytt år <3



- för roligt

Haha den här bilden är ju bara för skön. Säger ju allt, vi är i behov av större lägenhet så Wilma kan få en egen säng. Skämt å sido. Jag hade ju hoppats på att Gustaf skulle vilja sova i egen säng men nejnej. Nu känner jag inget behov av att skynda på det hela heller, tror det kommer när han känner sig redo. Dessutom är det ju mysigt att samsova.



-söndag

Idag var det Disney on ice som gällde för Wilmas del. Hon tyckte det var aaaaaas bra som hon sa efteråt, haha.
Det var hon och Christoffer som gick, jag och Gustaf gick runt i Globen så länge. Hon hade valt en Disney mugg som det var färgat is i, av allt som fanns lixom. Men hon ville gärna ha en till sån så. Det har redan börjat tjatas om att hon vill gå nästa år igen.

När vi kom hem lagade vi mat och jag hade hoppats på att tvättstugan skulle vara ledig men icke. Måste verkligen tvätta så jag tänker springa dit och köra en maskin med det vi måste ha imorgon efter att sista tiden gått ut, hehe.

Vi ska hem till min mamma imorgon och fira nyår. Blir roligt för Wilma också när det är lite fler barn hon kan leka med.
Tänk att 2012 snart är slut, tiden har gått så sjukt fort!



- lördag

Wilma vart precis hämtad av sina farföräldrar, dom ska åka och hälsa på lille bebisen. Efter det kommer hon tillbaka igen. Hon var nog lite spänd och förväntansfull innan, fråga varje minut kommer dom inte nu, men nu då? Lilla älsklingen. Hon tycker det är coolt att ha tre småbrorsor även fast hon tjatar om en lillasyster, ingen kan vara stoltare än Wilma just nu. Världens bästa Wilma!

Jag ska passa på att röja lite här hemma när Gustaf ändå sover. Vi alla somnade sent igår så jag hoppas han får ta igen lite sömn nu på dagen.

Imorgon är det Disney on ice som gäller, jag vet inte om det är jag eller Christoffer som kommer gå med Wilma. Jag har glömt hörselskydd till Gustaf och vill inte riskera att behöva gå ut och missa allt ifall att det är för högt ljud. Han blir lätt skrämd över plötsliga höga ljud. Men det löser vi.

Tokarna!



- grattis

Vi har en super stolt tjej här hemma just nu. För ett tag sen fick vi nyheten om att Wilma fått en lillebror. Hon sken upp som en sol ur sängen och pussa bilden på mobilen. Det har redan börjat planeras om hur hon ska hålla i honom, när hon får träffa dom och massa annat, så himla fint. Världens bästa storasyster! Nu kommer hon somna gott för natten. Stort grattis Andreas och Jenna till en super fin liten kille!



- full rulle

Idag har vi varit på fika hos Lina, Wilma ville gärna åka dit. Förr var hon alltid blyg ett bra tag, hon brukade komma igång när det var dags att åka hem igen. Men nu för tiden är det full rulle på henne från första början, så roligt att se. Hon skojar och busar hela tiden. När vi åkte hem så mötte vi upp Kim och Jenny i Slussen och nu har vi haft dom på middag här hemma. Så Wilma har busat med dom hela kvällen och nu märker man att hon börjar bli trött. Rätt skönt att ha folk hemma ibland så man slipper höra "mamma mamma" varje sekund, hehe.
Gustaf däckade i min famn så han får sova lite i vagnen nu innan det är dags för sängen.



- fina ni



- såhär ser det ut hos oss just nu



- Tuffing

Beställde en Kik Kid mössa till Gustaf igår, så himla söta! Wilma hade en när hon var liten som användes flitigt. 
Babyshop.se har massa fina saker och dessutom hur mycket rea som helst. Funderade på att köpa vinterkläder men tycker det är så svårt med storlekar, ville ha tills nästa år. Jag tog storleken 9-12 månader, de var rätt små i storlekarna men jag hoppas han kan ha den till våren.


- mini julen

Wilma kom hit igår och vi hade en liten mini julafton så hon fick öppna sina julklappar. Hon vart nöjd och har lekt med varenda pryl redan. Nu svämmar hennes leksakslåda över och det värsta är att hon fyller år om bara nån vecka. Jag ska försöka att hitta något annat än leksaker till henne då. Hon fick iallafall Disney on ice av mig i julklapp så det ska vi gå på den 30, hon vart överlycklig. Kanske finns nån teater eller något man kan köpa i present, hon gillar ju att gå iväg på saker, kom gärna med tips!

Lillebrorsan sover och Wilma kollar på film, jag ska göra något att äta till oss.
Imorgon ska vi troligtvist träffa familjen Lundberg, det blir skoj.



- god jul till er alla!



- aldrig mer

Gud vilken dag! Har lovat lovat mig själv att aldrig mer julshoppa i sista sekund. Speciellt inte med en barnvagn och tjatig snart 6-årig tjej, hehe. Var så grymt mycket folk, vi kom knappt fram nånstans. Hittade ingenting jag skulle ha. Alla kläder i Gustaf storlekar var så klart slut. Tillslut vart Wilma hungrig, Gustaf började vakna, vi försökte hitta nåt ställe att sitta på men det var fullt överallt. Slutade med att vi åkte till Globen istället. Där var det knappt några folk alls, skönt nog. Wilma fick i sig lite mat och fick massa ny energi, vart såklart uttråkad rätt fort. Vi letade igenom varenda butik dom hade efter kläder i rätt storlek men allt var utplockat där också. Tillslut hittade jag en body i storlek 68 som nog kommer vara lite stor men den får duga ändå, byxor fanns inte så vi får leta upp nåt hemma. Försökte hitta en klänning till Wilma också men fanns ingen hon ville ha. Allt annat jag skulle köpa fanns inte heller, så jäkla typiskt! Måste iväg imorgon igen för att se om jag hittar det då, ser inte fram emot det.

Nu ska jag hoppa i säng!



- julhandla

Idag ska vi julhandla det sista, ska möta upp Ch i Farsta efter att han varit och hämtat lite saker på sitt jobb. Nånstans där i mellan ska vi lämna Wilma, hon ska fira jul med sin pappa iår.
Vi lär fara runt en hel del idag, vill få allt fixat. Hoppas Gustaf tycker det är okej, hehe. Typ värsta dagen att julhandla på, men men. Måste hitta något fint till Gustaf att ha på sig på julafton också, hoppas inte allt är utplockat bara.

Imorgon ska vi städa undan det sista, har massa kartonger och skit som vi måste bli av med. Så kommer min mamma och lämnar allt som dom ska ha med sig hit på julafton, så att dom slipper släpa på det då.

Nej nu ska vi fixa oss, Gustaf börjar bli trött och då passar det perfekt att åka så han får sova lite i vagnen.



- nej tack

Idag svängde vi förbi Globen centrum och träffade Malin och Julia. Vi fikade på cafe garcon, där jag och Malin har ätit en hel del sallader när vi båda var gravida. De som jobbar där har aldrig varit speciellt trevliga men vi har alltid kommit tillbaka dit endå, mest för att det är lugnast där nere. Idag var droppen, när vi var klara så ser vi hur personalen står bakom disken och röker! De försöker gömma sig lite diskret, men man såg ändå. När det kommer en kund så går ena personen fram och hjälper denna, gör i ordning beställningen och går sen tillbaka och röker igen. Utan att tvätts händerna eller något i mellan. Både jag och Malin hamna i chock, så himla vidrigt! Nu har vi iallafall ytterligare en anledning till att inte komma tillbaka dit.

Väl hemma igen så gjorde jag och Wilma lite vanlig ischoklad och pepparkakskola. Kolarn vart alldeles stenhård men var god att suga på. Tror jag kokat den för länge, lite synd. Jag som varit så pysslig och förpackat alla också.

Nu ska Wilma hoppa i sängen och jag ska se klart några serieavsnitt jag missat. Ch är fortfarande inte hemma från jobbet, dom har hur mycket som helst att göra den här veckan innan jul.

Tur det bara är jul en gång om året, hehe. Pepparkakskola, blandad ischoklad och chokladfudge/kola.



- lite paket

Vi hade en liten mini julafton med Lina och Hugo idag. Wilma fick massa pyssel grejer som hon har sysselsatt sig med hela dagen, klippa och klistra är något hon verkligen har fastnat för just nu. Så har hon målat typ 15 teckningar, haha.

Igårkväll fick Gustaf fnatt, han skratta högt i minst en kvart åt Ch. Så himla gulligt. Innan har det mer varit att han skrattat åt nåt en stund men igår slutat han aldrig. Wilma tyckte det var jätteroligt och börja själv skratta för det lät så kul. Ångrar att jag inte filma, hade varit roligt att ha.

Ska göra en snabb middag nu, blev lite sent idag. Imorgon ska vi leta julgransbelysning, har varit slut överallt.

Hugo öppnar paket.



- tisdag

Årets julkalender är ju bara för bra. Har inte gillat nån de senaste åren men den här är en hit, nästan lika bra som första greveholm. Wilma och jag sitter och kollar på dagens avsnitt just nu och efter det ville hon baka lite pepparkakor.

Imorgon kommer Lina och Hugo hit. Wilma tycker det ska bli jätteroligt, hon har tjatat om att dom ska komma hit ett tag nu. Hon vart helt förvånad när jag sa att Hugo kan sitta själv nu och utbrast "men va han är ju inte ett år än väll", sötnosen.

Jag har kokat saft idag för första gången, blåbärssaft. Vi har så mycket bär i frysen så måste göra nåt av allt, tänkt testa göra egen sylt också. Får se hur saften vart först, hehe.



- man lär sig aldrig

Ännu en gång är paketet större än vad jag trott, haha. Jäkligt jobbigt att släpa på ;)



- måndag

Det vart ingen vila för mig imorse, istället sprang jag i tvättstugan och storstäda badrummet. Det behövdes så här innan julafton. Han ovanför oss har fått en vattenläcka så det har borrats och haft sig här hela dagen, lagom irriterande. Gustaf vakna flera gånger av ljudet så han fick aldrig någon riktigt sömn. Han brukar alltid kunna sova ändå men nu lät det verkligen högt.

Vi har möblerat om lite här hemma också, nu ser det lite större ut, bättre ytor. Längtar tills vi hittar en större lägenhet men den här duger bra ett tag till, Wilma har sin lilla hörna och Gustaf hänger bara på än så länge.

Har precis sett klart alla mina tv-program och nu hoppas jag att det blir lite mer sömn inatt :)

Slagit in lite julklappar har jag också gjort.



- trött

Galet trött idag, kunde inte sova inatt, ingen aning om varför. Självklart så skulle nån i huset här börja borra tidigt imorse när jag väl somnat. Finns inget värre. Gustaf vaknade också och vart livrädd. Så det var bara att gå upp, nu börjar han bli trött igen och kommer nog sova sin långa förmiddagsvila. Funderar på att lägga mig i sängen jag också, även fast jag har en del att göra.

Jag hoppas mina paket med julklappar kommer idag, börjar bli lite orolig över att de inte ska komma fram i tid, skulle ju vara rätt olyckligt.

Nej nu ska jag lägga lillemannen i vagnen så han får sova lite innan han blir övertrött.



- söndag

Idag kom vi iväg till IKEA, vi har varit på väg flera gånger men det har alltid kommit något ivägen. Det var meningen att vi bara skulle handla tallrikar men som vanligt kommer man hem med massa andra saker också, typ sånt man inte ens behöver..
Gustaf satt i vagnen och kikade på alla roliga färger som fanns och snacka på och på hem vägen sov han hela vägen.
Det är sjukt irriterande att det inte är plogat på trottoaren men förstår ju att de prioriterar vägarna först, så vi måste gå på vägarna med vagnen och flytta oss varje gång det kommer en bil, tar dubbelt så lång tid att komma nånstans.

Imorgon har jag tänkt baka lite mera julgodis, när Wilma kommer ska vi baka pepparkakor och lussebullar, kanske ge oss på ett pepparkakshus också, vi får se.

Nu är det dags för sängen.

Gustaf har växt i sin tigerdräckt som han fick från Kim och Jenny när dom var i new york, så söt!



- fredag

Idag har vi varit hemma hos Lina och Hugo. De bjöd på tacos till lunch, smarrigt. Det är så roligt att se Hugo och Gustaf tillsammans, ibland är de inte ett dugg intresserade av varandra utan stirrar bara, hehe. Gustaf gillar iallafall deras babygym, han brukar sitta där ett tag och latja. Vi stannade tills den värsta rusningstrafiken skulle vara över, så sjukt jobbigt att åka hem med alla folk på tunnelbanan. Alla är så stressade och tränger sig på som att det var sista tåget som skulle gå för dagen, vet inte hur många gånger folk ramlat in in min vagn och sen kollat på en som att man är dum i huvudet som ställt den där.

Har precis lagt Gustaf för natten och jag tänkte själv gå och lägga mig nu. Rolig fredagskväll :)



- Lucia

Wilmas lucia var fint. Det var utomhus och de flesta tyckte nog det var lite för kallt, även fikat var ute. Så vi gick istället hem till Wilmas farmor och farfar och fika där. Jag hade bara med mig Gustaf i bärselet men han satt bra där med filtar runt sig. Wilma var snabb med att ta av sig alla kläder, så jag fick inte så många bilder, hade velat ta ett på henne och Gustaf tillsammans, men hon vart tjurig, hehe.
Hennes sista lucia på dagis, tänk att hon börjar i skolan om drygt ett halvår bara, min stora tjej.

Nu är vi hemma igen, vi åkte bil så det gick fort. Wilma ska till Göteborg i helgen så hon stannade kvar i nynäs och kommer i veckan istället.



- finaste

Wilma och Gustaf.
Mitt hjärta slår för er.


- 121212

Glömde skriva hur mycket Gustaf vuxit sen senast, 6280 gram och 60 cm lång. Stora killen nu. Nästa besök är om en månad igen, först skulle vi inte tillbaka förens februari men ville komma nästa månad också för att väga och så. Känns som dom dragit ner på tiderna, tyckte jag hängde på BVC rätt ofta med Wilma när hon var liten.

Idag har vi bakat lite mera julgodis, eller jag passade på när Gustaf sov. Han har en sovstund på förmiddag då han sover lite längre i sträck. Sen blir det mer korta powernaps bara.

Imorgon är det lucia, kl 3 på Wilmas dagis. Skönt att det är på eftermiddagen den här gången :)

Vit ischoklad och trillingnöt!



- sjukling

Min plutt åkte på feber igår efter sprutan och vart jätteledsen. Innan vi skulle sova gav jag alvedon och sen sov han hela natten. Idag är det bra än så länge, får hoppas att febern försvunnit helt.
Vi är iallafall på väg till Lina och Hugo nu och Gustaf somnade precis i vagnen igen.

På torsdag ska vi till Wilmas dagis och kolla på hennes sista lucia, det blir skoj. Fick reda på att dom ligger i magsjuka där hemma nu så hoppas det försvunnit tills då. Vart lite orolig över att det var Wilma som skulle smittat men då borde dom fått det tidigare, läste att man drabbas inom 48 timmar.

Gustaf har börjat skratta högt nu, så sött! Låter så himla roligt :)



- 3 månader idag <3

-
Älskade, fina du!


- skoj att hänga i tvättstugan



- fredag

Så skönt att må bra igen, varit frisk över 48 timmar nu så nu kan man ge sig ut utan att smitta folk. Haft tvättstuga och tvättat allt igen, hehe. Senare ska vi till forum och hälsa på Sofie och Carro på jobbet. Ska även se om jag kan jobba lite extra snart, men det blir ju lite krångligt eftersom Gustaf inte tar flaskan. Vi får se helt enkelt, troligtvist så kommer jag ändå börja jobba helt i mars och Ch vara hemma istället, mycket att planera.
 
Har bakat lite julgodis också, vitchockladfudge och lakritsknäck, mer ska det blir! Så roligt att baka, hehe. Vi ska ju fira jul hemma hos oss iår så måste ha lite godis att bjuda på. 
Vill typ baka allt jag ser, måste även göra nya lussebullar eftersom alla redan är slut :) 
 
På måndag ska Gustaf ta sin första vaccinspruta, hua.  Tänk att han redan blir tre månader, min lilla plutt! Tiden går så fort nu och Wilma fyller sex år om en månad, det om något är sjukt. Då blir det läxor och grejer.
 
Nej nu vaknar Gustaf igen :)


- sjuka

Vi klarade oss inte ifrån vinterkräksjukan, såklart.. Igår eftermiddag började jag må illa och sen var det kört, strax efter började även Ch kräkas. Så hela kvällen och natten igår spydde vi ikapp. Inte ett dugg kul, kunde inte sova något alls på hela natten, fick även feber och ont i hela kroppen. Wilma har varit super uttråkad och bara tjatat om dagis så A kom och hämtade henne idag. Förstår henne, kan inte vara roligt att bara sitta inne hela dagarna och idag hade jag verkligen ingen ork till att göra något alls, var knappt så jag orkade mig upp för att göra frukost till henne. Som tur är så är det bättre nu men vågar fortfarande inte äta något. Hatar att spy, började gråta varje gång  för att det är så jobbigt, usch för sånna här smittor. Nu hoppas jag att vi slipper mer sånt.. 
 
Vädret ute är ju inget att hurra för heller, kul med snö men kanske inte i sån här mängd. Rätt läge att bli sjuk i om man ska vara lite positiv iallafall, hade ju ändå inte kunnat ta oss någonstans nu.
 
Ska försöka sova lite nu och imorgon hoppas jag på att man är på topp igen!
 


- bättre

Wilma spydde bara två gånger imorse och efter det har hon varit som vanligt och ätit bra. Kanske bara var nåt hon ätit? Men verkar ju lite konstigt ändå.
Jag hoppas det inte blir något mer nu och att vi andra slipper åka på samma grej. Sist hon var magsjuk så åkte både jag och Christoffer på det fast på natten efter, så vågar inte hoppas på något än.
Lär inte bli kul om båda vi blir sjuka och samtidigt måste ta hand om Gustaf, hua. Läste iallafall att så små barn brukar vara immuna mot sånt virus, men risken finns ju alltid ändå.

Wilma somnade nyss, inte så konstigt med tanke på att hon varit vaken sen 05. Ska försöka flytta över henne till sängen och förhoppningsvis så sover hon för natten, lika bra att låta henne sova ifall det blir värre.
Gustaf har också sovit mer än vanligt idag men han verkar inte dålig eller så när han är vaken, så antagligen är han bara trött idag.



- jahapp

Blä, vaknade 5 imorse av att Wilma spyr. Säkert vinterkräksjukan.. Nu har det gått några timmar utan att hon spytt men det kan väll komma när som helst igen? Min syrra har nämligen också spytt imorse. Ber till högre makter att ingen annan drabbas nu, speciellt inte Gustaf, fyyy!! Tur tvättstugan var ledig så jag kan tvätta upp allt på en gång.



- kan man stoppa tiden lite?



- ute på långpromenad



- december

Så var det första december och det snöar som sjutton ute. Wilma har öppnat adventskalendern och jag tror hon längtar en aning till julafton nu.
Vi har inte julpyntat här hemma än, vi har lixom inga grejer än. Måste komma iväg och handla nåt iallafall, inte ens en adventsljustake har vi och imorgon ska man ju tända första ljuset.

Vi var inte riktigt förbereda på att snön skulle komma, har inte köpt några vinterhjul till vagnen. Hade hoppats att vi skulle slippa det men det lär nog behövas iallafall. Det går ju köra så länge det är plogat men det var det såklart inte igår när jag skulle iväg. Värst är det när man ska över gator och det ligger stora snöhögar överallt, fick dra upp vagnen flera gånger, sjukt jobbigt. Blä.

Wilma ska sova hos mormor med Vincent idag, blir skoj för henne. Hon har packat och fixat själv här hemma, så duktig!



- december



RSS 2.0