- såhär chockad blir man när det regnar ute

Han satt med samma min i typ en kvart, haha.



- måndag igen

Känner mig rätt löjlig över gårdagens inlägg nu, hehe. Allt gick ju såklart jättebra, Ch och Gustaf hade promenerat till hans farfar, varit där och fikat, lekt lite och sen promenerat för att möta mig. Känns så onödigt av mig att bli uppstressad för småsaker. Men jag hatar när nåt inte blir som det ska, vill att allt bara ska flyta på.

Snart ska vi ut och promenera lite, får tuppjuck på att bara sitta hemma hela dagarna. Ska passa på att gå förbi Nordea i Globen också, måste byta ut internetdosan. Inte så kul när den slutar fungera mitt i när man håller på att betala räkningar.



- världens största hönsmorsa

Gah vill lägga mig ner på marken och gråta. Jag och Wilma missa tåget i Farsta bara för att tunnebanan aldrig kan hålla sina tider. Vi sprang som tokar från tunnelbanan till tåget men missa det precis på perrongen ändå. 15 min till nästa. Jag som hade tänkt att jag och Wilma skulle få prata och mysa själva på tåget för första gången på länge, så lämnade lillebror hemma med Christoffer . Nu har jag världens panik för att det enda jag ser framför mig är hur han gråter av hunger. Han tar varken flaska eller napp längre :( känner mig helt världelös.. Blä blä blä.
Vet ju att det inte är någon fara men ändå.



- lördag

Idag har vi tvättat och haft lite besök av Amanda och Caroline. Gjorde världens tabbe i tvättstugan idag. Var helt säker på att jag bokat men när jag kom dit så var det nån som tvättade, vart lite smått irriterad och kollade tiden igen och fick det till att jag visst hade bokat. Tänkte att jag skulle ge personen 30 min att ta ut sin tvätt, gick tillbaka igen men fortfarande ingen som hämtat tvätten så la in tvättkorgen och hoppades på att personen som tvättade skulle se att jag ville ha min tid. Först tänkte jag ta ut kläderna och lägga dom på bänken bara. Kan ju säga att det var tur att jag inte gjorde det, när jag kom tillbaka igen var kläderna i torkskåpet och jag la in mina saker i maskinerna, kollade tiden igen och kom på att det är 24 idag och inte 22! Fick lite smått panik när jag insåg att det var jag som tagit nån annans tvättid nu istället, så höll koll hela tiden ifall att hon skulle komma ner så jag kunde be om ursäkt. Det gick bra iallafall och hon var klar men jag fick snällt torka mina kläder i lägenheten. Så går det när man blir irriterad över små saker, hehe.

Efter det fick vi besök och fikade lite innan det var dags för att laga mat.
Nu väntar vi på att så mycket bättre ska börja och sen tänker jag inta sängen, är galet trött. Men har fått in super bra sovrutiner på lilleman. Lägger han för natten vid 22 och sen sover han till halv 9-9 på morgonen, dock så vaknar han mellan 4-5 och äter men somnar om direkt. As najs!



- snabb dag!

Idag har vi hunnit med att handla, blivit dygnsura ute i regnet, bakat sockriga saffransbullar och busat massor :) Nu är det dags för sängen, hoppas på finare väder imorgon så vi kan promenera ute.



- på tunnelbanan

På väg till Vällingby för att se på bio. Har aldrig varit där så ska bli spännande att se hur det centrumet ser ut också. Gustaf somnade direkt när vi gick och sover fortfarande. Idag hade jag ju hoppats på att han skulle vara vaken hela vägen och sen sova under bion istället, nu lär han vara pigg under halva filmen, haha.

Såhär knasigt gillar min plutt att sova ;)



- uppgradering

Idag har vi bytt ut liggdelen på vagnen till sittdelen. Vet att det är tidigt och jag var lite skeptisk ibörjan men tänkte att det kunde vara värt ett försök. Var lite orolig över om det var farligt för ryggen och så men läste på lite och såg att det var många som bytt tidigt. Bugaboo har ju även en ergonomisk sittdel som går att ha i liggläge också. Anledningen till att vi bytte var för att han total dissar att ligga ner i vagnen, gick knappt ens att söva han där i. Har kämpat nu ett par veckor med att vara ute och gå men han vaknar efter typ 10 min och vill komma upp, det är inte så roligt att gå ut ensam då eftersom jag inte kunnat gå längre promenader innan han vaknar och gallskriker. Lite svårt att bära på en bebis och samtidigt köra vagnen, hehe.
Det är ju inte så att han sitter upprätt helt utan jag har den i liggläge eller i halvt liggläge om han är vaken och vill se mer, blir ändå bara korta stunder. Kan säga att han somnade direkt första gången vi var ute och nu har jag till och med lyckas få han att somna inomhus i vagnen för första gången. Han ogillar ju att ligga helt rakt på ryggen längre stunder och ännu mindre att sova så. På nätterna ligger han alltid på sidan, kan lägga han på rygg men han rullar alltid till sidläge direkt. Ibörjan vart jag lite orolig med tanke på att alla säger att dom ska ligga på rygg och så, men nu funkar det här bäst för oss och jag litar på magkänslan.

Vi har precis ätit middag och nu är jag sugen på att baka (igen). Fick inte laga maten idag så känner att jag måste göra nåt, haha.

Imorgon är det bio som gäller, har längtat massor! Ska möta Lina och Hugo halv 11 i Vällingby. Får hoppas att våra små tillåter oss att se på filmen också ;)

Vi försökte först bullra upp med kuddar och filtar i vagnen men han rör sig så mycket och glider alltid ner. Men nu är sittdelen i och som ni ser somna han direkt inomhus också.



-söndag

Igår var vi hemma hos min mamma, fikade och åt middag. Min mormor, bror och hans son var också där, det var trevligt. Wilma fick leka av sig ordentligt med Vincent och var helt slut när vi kom hem igen. Om några veckor ska hon sova över där över natten också, tillsammans med Vincent. Blir roligt för henne. Lite trist att det inte finns några jämngamla med henne i vårt område. Visserligen är hon väldigt duktig på att leka själv, hon pysslar och har sig, Barbies är också en stor favorit. Typ det enda hon önskar sig i julklapp.

Idag har vi inte fått mycket gjort, men det är söndag, en riktig slappardag. Det är bara jag och Gustaf hemma nu och vi sitter och kollar på hockey. Snart vill nog lilleman sova och då hade jag tänkt börja med maten.

Förhoppningsvis kommer vi iväg till IKEA imorgon, det har inte blivit av än, skulle behöva en del grejer därifrån. Lika bra att passa på medans Christoffer är ledig, har ingen lust att åka dit ensam.



- dag på stan

Idag har vi varit och fikat med några andra mammor och bebisar, det var trevligt. Det är roligt att komma iväg och träffa folk istället för att bara sitta hemma. Var rätt trött men så går det när man inte lägger sig i tid, kunde inte sluta kolla på film inatt, hehe. Gustaf var nöjd för det mesta, förutom när vi skulle hem. Han var pigg och ville inte alls ligga i vagnen, man har ju blivit stor nu och vill vara med och se på allt som händer runt omkring och inte ligga still i vagnen. Längtar lite tills vi kan börja använda sittdelen, tror han kommer gilla den. Så vi hade skrikparty hela tunnelbaneresan hem, det var som att han tyckte hela livet var pest. Första gången han har varit så arg, men någon gång ska väll vara den första också. När vi gick av så däcka han dock direkt, tröttsamt att skrika för länge vettni. Så vi mötte upp A och Wilma utanför oss. 
 
Sitter och funderar på vad vi ska äta för mat idag, har ingen lust att gå ut och handla så det får bli något vi har hemma. lika bra att passa på medans lillebrorsan sover :) 


- yes!

Bokat biljetter till nya twilight, är ju ett måste att se den på bio. Blir barnvagnsbio den här gången men det ska nog funka också. 21 november, längtar som tusan! Var bara Vällingby bion eller sickla som den gick på just nu och eftersom Lina och Hugo bor i Hässelby så fick det bli Vällingby. Blir spännande!!



Nov. 13, 2012

Idag har vi umgåtts med Malin och Julia en stund. Gick en liten promenad och avslutade med att handla på ICA. Hon ringde och väckte mig imorse, som tur var, annars hade vi nog sovit ett tag till. Fick smått ångest när jag såg att klockan var halv 12 redan, känns som att dagen blir förstörd, men man ska väll inte klaga.

På vägen hem igen skulle jag förbi och posta lite paket och gick förbi tempo vid oss. Brukar aldrig gå in där eftersom personalen inte har någon servicekänsla alls. Inte idag heller tydligen. För det första fick jag be om hjälp 3 gånger innan någon ens reagera, stod bara som fån och glodde. När dom väl kommer fram och jag säger att jag bara ska lämna in det här säger hon att jag kan lämna det i brevlådan utanför istället, säger att det är för stort och inte får plats men hon tjafsar vidare om att det visst får plats. Säger åt henne att hon kan få testa själv men om nåt går sönder får hon betala för det, hon fortsätter bara tjata om att det går ner. Blir sjukt irriterad och frågar varför hon inte bara kan ta paketen och säger att det var sista gången jag kommer dit eftersom ni aldrig kan vara trevliga, ber henne också skaffa nytt jobb eller börja bete sig som folk, de har hand om posthanteringen för att man ska kunna skicka sina paket.. Står en tant bakom mig med en full korg med varor som även hon blir irriterad och lämnar sina varor på bandet och säger att hon hellre går till gullmars och handlar nu, att det där fick vara droppen för henne också. Snacka om att hon som jobbar där vart snopen. Gah! Vart galet irriterad på vägen hem igen, så onödigt. Men ja som sagt sista gången jag ens går in i den butiken igen.

Hemma igen rensade jag lite kläder, Gustaf har så sjukt mycket att vi inte ens hinner använda allt. Försöker variera men mycket glöms lätt bort och det är så trist när man fått saker av andra och sen insett att det nu blivit för litet. Han växer ju som jag vet inte vad.

Imorgon ska vi träffa Lina och Hugo igen. Jag har precis bakat en kanelbullesockerkaka, hittade receptet på en blogg jag inte minns namnet på just nu, men det lät så spännande så vi får se hur den blir.



- söndag

Imorse höll det på hända en riktig olycka här hemma. Wilma lyckades välta hela byrån men klarade sig tack och lov med ett litet skärsår på finger bara. Jag höll på att fixa mig inne på toan och hörde bara världens duns i golvet och sprang ut. Hon hade tydligen öppnat nedersta lådan och sen fått för sig att ställa sig i den men sen sett att den höll på att välta och hoppat ut lika snabbt igen. Hon vart såklart jätterädd och ledsen. Jag var bara glad över att hon inte fick hela över sig, hade kunnat sluta riktigt illa. Så nu måste vi fixa något att sätta fast den i, hade ingen aning om att den ens kunde välta. Jag tror inte Wilma kommer försöka ställa sig i den igen men man vet aldrig vad som kan hända, när Gustaf blir äldre kanske han lyckas välta den istället.

Senare under dagen åkte vi in till stan och träffade Lina och Hugo, gick runt lite innan vi satte oss på ett café. Jag har alltid tyckt Gustaf varit stark i nacken men nu när jag höll i Hugo märkte man verkligen skillnad. Visserligen är han två månader äldre men skillnad var det iallafall.
Sen tog vi en promenad till gamla stan innan det var dags för hemgång igen.

Lagade mat och passade på att baka lite farsdagfika.
Nu har jag precis sett klart på Beck och det är dags för sängen.

Knäck kladdkaka :)



- en vanlig dag

Vi kom nyss hem ifrån en träff med Malin och Julia. Var meningen att vi skulle gå en promenad men vi hamna i Globen istället. Gustaf var inte ett dugg trött efter att ha sovit länge precis innan så att ligga i vagnen längre stunder är inte så poppis, han vill hellre vara med och se vad som händer runt om kring.
Min lilla skrutt som blir 2 månader idag!

Nu väntar vi på att storesyrran ska komma hit och sen ska vi laga mat. Har lite paket att hämta ut men vet inte om jag orkar göra det idag. Väntar på att få min nya mobil också, men 3 är sjukt sega! Skulle ta 1-2 dagar och har gått 5 dagar nu.. Men men.

Ikväll blir det som vanligt lite fredagsmys och imorgon får vi se vad dagen har att erbjuda.



- mums

Fick mitt vanliga bakryck (känns som att jag inte gör annat än att baka, undra vart det här ska sluta). Har samlat på en jädra massa saffran så det fick bli en saffranskaka idag. Den vart gudomligt god!! Fick lite julkänsla också, längtar tills vi ska julbaka här hemma.



- Dagarna går

Jahopp, glömmer bort att kika in här vissa dagar. Har fullt upp känns det som fast jag inte gör något speciellt, konstigt det där. Jag har iallafall passat på att storstäda idag, kastat ytterligare några påsar med skräp. Hur hinner man ens samla på sig allt? Gjort lite höstmysigt hemma med massa ljus överallt. Det behövs, vi har svinkallt i våran lägenhet, golvet är rena isen, går inte att ha Gustaf liggandes där för länge, även fast vi har täcke och så under. Och Wilma tar alltid av sig sina strumpor även fast jag säger åt henne att inte göra det, får tjata och tjata om att hon får sätta på sig tofflor då. Håller på att leta efter några riktiga mystofflor till henne, som är lätta att sätta på, nu har hon såna som man sticker in foten i bara men dom åker av hela tiden. 
 
Imorgon blir det kanske en sväng till IKEA, vill handla lite ljustakar och sånt, vi behöver även nya tallrikar som är större, sen kommer man väll hem med massa annat skit som vanligt när man varit där, hehe. 
Känns helt sjukt att det är julafton om en månad, på tal om julen så har vi inget julpynt heller, så det måste fixas.
 
Ska börja med maten nu medans Gustaf ändå sover. Blir alltid så sent nu förtiden när Ch börjat jobba, men det känns så trist att sitta och äta själv. Idag har jag lixom levt på knäckemackor eftersom jag inte haft någon lust att laga mat till mig själv bara. 
 



- godkänd

Den här killen väger nu 5510 gram och är 58 cm lång, stor kille. Följer sin kurva perfekt, jag trodde han skulle vara längre eftersom 62 kläderna börjar bli för små men icke. Läkarkontrollen gick också bra, läkaren sa att han var väldigt stabil i hela kroppen. Prata och skratta gjorde han också, min fina! Så han fick godkänt den här gången också :)

Nu är vi hemma hos Ch pappa och har precis fikat. Lite senare ska vi förhoppningsvis träffa Malin och hennes söta Julia för första gången. Efter det får jag se vad vi hittar på, skulle behöva komma iväg till 3 för att fixa min mobil.



- bortbjudna

På väg hem från en trevlig middag hemma hos Lina, Jimpa och Hugo. Vart lite senare än vad vi tänkt men svårt att slita sig när man snackar gamla minnen och sånt. Borde man göra oftare.
Gustaf har sovit dåligt idag men nu på vägen hem somnade han och sover förhoppningsvis för natten.

Imorgon har vi inget in planerat så vi får se vad dagen har att erbjuda. På måndag är det BVC igen, det blir spännande, sen har jag tänkt fixa lite andra ärenden och sånt på en gång.

Middagsfin kille.



- torsdag

Idag har vi varit och skrivit på faderskap, var på tiden, hehe. Efter det passade jag, Wilma och Gustaf på att hälsa på hos mamma. Var tänkt att vi bara skulle stanna ett tag men Wilma ville gärna hinna träffa alla så vi åt middag där. Så fick hon leka lite med Vincent också som kom förbi en stund.
Gustaf har varit mer gnällig än vanligt igår och idag men skönt nog så sover han bra iallafall.

Nu väntar jag på att Christoffer ska komma hem med våran nya dator, förhoppningsvist blir det en iallafall. Jag sitter sällan vid datorn men nu när vi inte haft en på fyra dagar inser jag att livet blir så mycket jobbigare när man måste betala räkningar och grejer via mobilen. Känns så hemskt att säga det..usch.

Jag trodde vi hade BVC imorgon men det var tydligen på måndag, tur att jag kollade en extra gång så att vi inte hade gått dit i onödan. Wilma ska hem till nynäs imorgon, dom ska få besök och hon ville gärna leka lite. Skulle lämnat henne där men det känns så drygt att sitta och åka tåg fram och tillbaka i två timmar med Gustaf.

Mina gosisar imorse.



RSS 2.0