- du finns

Idag gjorde jag tre olika puréer Gustaf ska få smaka på, blomkål, morot och ärtor. Vart en hel del så fryste in i en sån där iskubsask eller vad det heter. Så är det bara ta fram och värma på sen. Vi får se vad han tycker om det. Det går bättre och bättre med gröten också, brukar ge han lite på morgonen med lite riven frukt i.

Vi ska träffa Malin och Julia imorgon, var ett tag sen vi sågs nu. Ska bli kul att se om bebisarna är intresserade av varandra, hehe. Får se om Wilma ska hit imorgon också eller om hon blir kvar i Nynäs. Christoffer fyller 25 på lördag också så han skulle ha över lite folk en stund på kvällen innan dom ska ut. Hallå 25 lixom?? Känns ju gammalt, nej då:) Satt och fundera för någon dag sen hur gammal jag blir, fick för mig att jag fyller 21 men så säger Christoffer att jag blir 22! Jag har nog slutat räkna helt enkelt.

Gustaf vaknade halv 6 imorse så nu hoppas jag att han sover för natten, det har inte blivit så mycket sömn idag för hans del. Vi hälsade på Kim och Jenny efter att jag lämnat CV när vi ändå var i närheten.

Nä nu är jag galet trött.



- onsdag

Idag har vi haft besök av Lina och Hugo, det var fullt ös på Wilma hela tiden. Hon blir helt speedad när vi har besök och vill gärna ha all uppmärksamhet hela tiden. Lina skulle spela med henne, hon skulle visa allt hon hade och lite mer. Det är så kul att hon börjar bli mer framåt. När dom sen åkte hem gjorde vi lite middag innan det var dags för henne att åka tillbaka till Nynäshamn igen.

Imorgon ska jag iväg och söka jobb, hoppas verkligen att jag får det, skulle vara så skönt att göra något nytt. Men vi får se, det beror lite på hur snabbt dom behöver ha in personal, men tanke på att jag inte kan börja direkt. Vi håller tummarna iallafall :)

Nästa vecka är det dags för Gustaf att vaccineras igen, ser inte fram emot det. Senast fick han feber och var lite extra ledsen. Jag hoppas Christoffer är ledig också, så han kan följa med, tycker sånt där är så jobbigt, blir själv gråtfärdig när Gustaf blir så ledsen och det verkligen ser ut som att han skriker efter hjälp och undrar varför jag tillåter någon sticka en nål i benen på han. Tur det går fort.

Nej, nattinatti.



- tisdag

Idag har vi haft världens slappar dag, Wilma och Gustaf har gått i pyjamas typ hela dagen, hehe. Sånna dagar behövs ibland, även fast jag har lite svårt att ta det lugnt, så jag tvättade två maskiner och städade lite hemma.

Har även beställt ett nytt bärhandtag till våran vagn, bugaboo gick idag ut med att deras gamla kan lossna och erbjuder alla ett nytt säkrare. Så om ni har en bugaboo, in på hemsidan och beställ ett nytt gratis så att det inte händer nån olycka. Vi använder inte handtaget än men när Gustaf börjar sitta upp mer lär vi garanterat ha det på som extra skydd.

Imorgon kommer Lina och Hugo hit en stund och senare på kvällen ska Wilma tillbaka till Nynäshamn igen. Hon börjar bli lite rastlös av att bara gå hemma och saknar kompisarna på dagis.



- söndag

Wilma har sysselsatt sig med lego och pärlor idag, hon har gjort en del armband som hon ska ge bort. Jag fick ett jättefint. När hon tröttnade vart det lite iPad spelande också, såklart. Den där iPaden är rätt bra att ha ibland, hehe. I början använde jag den jämnt men tröttnade rätt fort, nu är det bara Wilma som spelar. Finns ju hur mycket spel som helst, bra spel också som är lärorika.

Nu ska vi ha lite sen kvällsfika med nybakad blåbärspaj. Wilma är en riktig bärälskare, hon kan gå och äta frysta bär direkt ur frysen.



- lördag

Idag hade vi som sagt ett till litet firande av Wilma och hon fick ännu fler fina presenter. Nu har hon typ allt? Hon kan inte riktigt bestämma sig för vad hon ska börja leka med och börjar dra fram allt på en gång och tillslut blir allt en enda röra bara, hehe. Men hon är väldigt nöjd, hon uppskattar minsta lilla hon får. Hon fick en papperskorg av oss och vart as glad rent ut sagt, det var något hon önskat sig. Hon klipper och klistrar mycket och ville ha en egen för att slippa springa och slänga i köket hela tiden .

Gustaf har börjat röra sig mera nu, inte framåt den här gången utan bakåt. Har förstått att det är rätt vanligt, ser så kul ut och han blir så nöjd när han kommer nånstans. Han börjar bli stooor, min bebis.

Nu ska vi sova och imorgon hoppas jag att det är min tur att få frukosten serverad vid bordet ;)



- mys

Wilma ville göra marängswiss idag så det fick det bli. Jag var rätt sugen på det också, så inte mig emot, hehe.



- fredag

Wilma har en lös tand som hon går och oroar sig för. Hon vill knappt äta för att hon tror hon ska tappa den. När vi skulle sova igår fick hon panik över att hon trodde den skulle lossna i sömnen och fastna i halsen. Stackarn. Dessutom är det lite andra saker som är jobbigt för henne just nu men jag är så himla stolt över min fina tjej, världens bästa Wilma.

Vi ska snart bege oss ut och handla lite så att vi kan baka en tårta att ta med oss imorgon när vi ska fira Wilma lite igen. Hon har bestämt sig för en sockerkaksbotten med grädde och massa bär på. Enkelt som tur är, haha.

Jag har haft strul med försäkringskassan så har fått hänga med telefonen hela förmiddagen typ. Galet lång kö för att komma fram och ibörjan gick det inte ens att ringa för att de hade så hög väntetid. Nu har jag iallafall fått hjälp och dom skulle göra en expressutbetalning till mig på tisdag som tur är. Men jag tyckte det var grymt pinsamt att höra av mig till han vi hyr av för att kolla så att det var okej att betala hyran då. Det här är sånt som inte får hända och jag får extrem ångest över allt. Jag är dunder noga med att räkningar ska betalas i tid. Skönt att allt löste sig tillslut iallafall :)



- Smakisar

Gustaf har börjat få testa att smaka lite gröt på dagarna, han är lite skeptisk men spottar inte ut iallafall. Det är inte hela portioner utan mer nån sked bara. Välling lär inte vara nått alternativ för oss senare eftersom han total vägrar flaskan, men gröt funkar lika bra. Wilma älskade gröt när hon var liten så vi får se om Gustaf också gör det. Jag vill börja vänja han med lite annat än bara ammning nu, ifall att det blir så att jag börjar jobba snart, allt måste såklart funka med Gustaf och så först. Jag vet att rekomendationerna är att man ska vänta till 6 månader men jag litar på magkänslan :) 
Föresten, kan kan göra egen gröt? Barnmat har jag iallafall tänkt göra egen av, mest för att det blir så grymt mycket billigare än att köpa burkar och de kan ju nästan äta allt som vi andra äter. 
 


- onsdag

Håller på att tvätta och städa här hemma, vill typ sanera hela huset, känns som vi aldrig blir friska. Gustaf har en jobbig förkylning som vägrar försvinna, värst blir det på nätterna. Kör med näsdroppar och nässug men det hjälper inte så mycket. Han har sovit riktigt dåligt de senaste nätterna så man är rätt slut i huvudet. Det blir lixom ingen sammanhållande sömn, känns som han vaknar minst en gång i timme. Vi får hoppas det blir bättre snart och att alla sjukdomar försvinner från oss. 
 
Ska rensa ut lite av Gustaf kläder också, nu börjar det mesta bli för litet och vi måste köpa nytt. Han har ändå haft storlek 62/68 ett bra tag nu men nu funkar bara 68. Det roliga är att oftast är kläderna för korta men förstora på bredden. Ska sälja allt som blivit för smått, har ändå inga planera på att skaffa fler barn nu, hehe. Vissa favorit kläder vill jag såklart spara, har en del från när Wilma var liten också, sånt man bara måååååste ha kvar. 
Men vi har verkligen ingen plats här hemma..
 


- måndag

Vi är på tunnelbanan på väg till Lina och Hugo. Gustaf tyckte det var morgon redan klockan sex imorse, då var jag galet trött. Han somna om igen vid halv nio så jag la mig och vila en stund då också innan vi skulle åka.

Såhär låg han imorse, skön stil va?



- kalas

Idag har Wilma haft sitt första barnkalas med kompisar från dagis. Hon var lite spänd innan men det vart bra. Jag däremot får lite smått ångest över sånt här, när man ska fixa och sen komma på saker att göra. Hua. Som tur var så var hennes farmor och mormor med och höll i lekarna och lite sånt. Wilma verkade iallafall tycka det vart lyckat och var glad efteråt, otroligt fina presenter fick hon också. Så nu var det avklarat och dröjer ett år tills nästa kalas, hehe.

Gustaf hängde på han också, idag har han varit glad så det var skönt.

Lägger inte upp bilder från kalaset eftersom jag inte vet vad de andras föräldrar tycker om det.
Nu blir det pizza, orkade inte laga mat :)



- arg kille

Den här dagen har verkligen bara gått mer och mer utför för varje timme som gått. Gustaf vaknade såklart fem minuter efter mitt senaste inlägg och bara skrek och skrek, har aldrig vart med om det tidigare. Verkligen ingenting hjälpte och jag tror att det måste varit magen som krånglat. Sen dess har han varit ledsen och förbannad hela kvällen. Jag försökte baka men det gick åt skogen det också, vill ju att allt ska bli perfekt på en gång, hehe. Men det får duga iallafall, allt ordnar sig tillslut.

Nu känns det skönt att dagen får mot sitt slut och vi ska hoppa i sängen och hoppas på lite sömn. Gustaf är fortfarande besvärad över något men nu är iallafall Ch hemma så jag får lite avlastning.
Imorgon blir det kalas :)



- fredag

Jag håller på att baka lite här hemma och det går väl sisådär, jag menar hur lyckas man misslyckas med chokladbollar? Det måste ju vara något av det enklaste som finns att baka.. Så jag ska börja om nu igen, har iallafall gjort choklad cookies som ligger i frysen och bara är att grädda på sen. Galet svårt att komma på bra bakverk som passar barn, hehe.

Vi har även hunnit med att promenera idag, solen sken så vi passade på. Hann svänga förbi leksaksaffären också. Presenterna till Wilma har inte kommit än och det är första gången jag får problem när jag näthandlar, men nån gång måste ju vara den första. Så jag sprang in och köpte två små grejer som hon får imorgon och resten får hon när hon kommer hit.

Gustaf somnade precis i min famn så det är lika bra att lägga ner han och fortsätta med det jag höll på med.



- Min stora tjej!

 
Grattis min älskade dotter på din 6-års dag <3
17 januari 2007 kl 09.19, dagen som mitt liv förändrades. För mig är du allt!
Underbara, fina lilla (stora) du. Jag älskar dig.


- onsdag

Idag har vi busat med Lina och Hugo. Det är så roligt nu när småttingarna börjat intressera sig mer för varandra, innan har dom mest varit inne i sina egna tankar och inte ett dugg intresserade av den andra. Men idag "pratade" dom med varandra och jag tror Hugo var lite fascinerad över Gustafs hår, hehe.
Vi var där ett bra tag, tiden gick så fort och när vi kom hem var det bara att börja med middagen på en gång.

Gustaf har varit världens gladaste idag, han har börjat med ett nytt ljud, glädjetjut typ, så himla sött!

Imorgon fyller prinsessan hela sex år, känns helt galet. Min stora tjej. På lördag är det barnkalas för kompisarna som gäller. Jag ska komma på nåt bra att baka, vet inte vad än bara, men chokladbollar brukar väll vara ganska uppskattat av små barn?



- tisdag

De här dagarna har varit så seeeega, känns som att det inte händer någonting. Så har snön kommit tillbaka, jag som hoppades att vi skulle slippa mer snö nu.

Imorgon ska vi iallafall åka och leka med Lina och Hugo, det blir skoj.
Får hoppas att snöovädret lagt sig då bara, så vi kommer fram nånstans.

Håller även på att kika efter lite jobb, fått reda på att mitt jobb lagts ner och att jag troligtvis inte kommer att få jobba kvar på de andra stället. Schyst lixom, precis det man önskar sig just nu :)



- söndag

Idag försov vi oss lite, jag hade glömt ställa klockan. Wilma skulle iväg på kalas och en halvtimme innan hon skulle bli hämtad vaknar vi. Så jäkla typiskt att man alltid lyckas med sånt här när man har något planerat. Jag vart mest förvånad över att Gustaf inte väckt mig tidigare. Wilma fick ta en snabbdusch och sen på med kläderna direkt, försökte få i henne lite flingor men hon är verkligen ingen frukost människa. Vi hann iallafall men jag hatar att behöva stressa, värsta jag vet, hela min dag kan bli förstörd av stress.
Skönt nog så var Wilma på bra humör, hon har pratat hela helgen om det här kalaset.

Vi har inget planerar idag, lär bli en lugn dag hemma bara, kan vara skönt ibland också.

Wilma bakade egna chokladbollar i helgen, duktig :)



- torsdag

Idag åkte vi och hämtade Wilma i Nynäshamn. Hon vart jätteglad när hon såg att vi kom och det första hon sa var "meeeen jag känner inte igen Gustaf ju, han är så stor". Hon jämför med sin mindre bror och även fast det bara är några månader i mellan så blir skillnaden såklart stor. Barnen var helt tokiga i Gustaf och hade tusen frågor och Wilma var super stolt, så söta.

På tåget somnade Gustaf och sov hela vägen hem, Wilma spelade på mobilen, så resan gick fort, skönt!
Nu väntar vi på att ugnspannkakan ska bli klar. Jag har verkligen ingen ork till att steka vanliga pannkakor längre, hehe. Tur båda sorterna uppskattas av Wilma.



- torsdag



- BVC

6880 gram och 63,4 cm stor har den här grabben blivit nu <3



- söndag

Sjukstugan fortsätter här hemma, Gustaf har sovit mer än vanligt men är pigg när han väl är vaken. Vart orolig för RS-viruset först men så länge han var pigg och glad, äter som han ska så var det ingen fara.
Jag mår fortfarande dåligt, huvudvärken vägrar ge med sig.

Ska försöka kolla runt lite på nätet efter presenter till en tjej som fyller 6 år om 1,5 vecka. Det blir lättast så istället för att springa runt i affärer. Dock så finns inte det hon verkligen vill ha på nån sida jag kikat på, Jake och piraterna, får kolla lite till.



- fredag

Natten var inte att leka med, hade sprängande huvudvärk som gjorde att jag kräktes av smärtan och feber på det. Varje gång jag lyckades somna till lite fick jag världens attacker, funderade ärligt på att skära av hälften av huvudet, som att det skulle bli bättre, hehe.
Somnade vid 6 och Gustaf vaknade vid 8 men vi somnade om efter 1 timme igen. Han har också sovit dåligt inatt, varit täppt i näsan men nu är det lite bättre.
Jag ska boka tid på vårdcentralen och ta lite prover, känns lika bra.

Dagen har alltså spenderas för det mesta i soffan eller sängen. Gustaf har skönt nog varit på toppen humör och kunnat underhålla sig själv lite.
Förhoppningsvis är jag med i matchen snart igen.



- bitter

Det senaste 6 månaderna har jag dragit på mig ovanligt många sjukdomar, vet inte vad som hänt med mitt super immunförsvar? Under graviditeten kände jag mig sjuk jämnt och nu efter åker jag på sjukdom efter sjukdom känns det som. Börjar ledsna rejält på det här nu. Tycker ändå jag äter rätt mycket vitaminer och sånt och börjar fundera på om det är något annat som ligger bakom allt. Har även rasat alldeles för mycket i vikt, gått ner 22 kg sen Gustaf föddes och under hela graviditeten gick jag upp 5. Önsketänkande för andra kanske men inte för mig just nu, vill må bra och tror det här bidragit till att jag är så trött jämnt. Blä blä blä.

Ska gå och lägga mig nu och hoppas på att få lite sömn inatt, känner mig helt död för tillfället och fryser som sjutton.



- sjuk

Jag har haft världens sämsta natt, mått sjukt dåligt. Huvudvärk som in i helvete och frusit även fast jag haft dubbla täcken. Samtidigt som jag tror jag fått urinvägsinfektion, dricker massa citron vatten nu för att se om det går över.
Somnade vid 5 imorse och vaknade 8, somnade om några timmar till. Men känner mig helt död idag...

Vi skulle egentligen åkt iväg och kollat på en lägenhet men det blir inte av nu. Det var inte direkt ett område jag ville bo i heller och känns onödigt att bara ta första bästa när vi ändå bor helt okej, då kan vi istället vänta och kanske få något man vill ha.

Gustaf somnade i mitt knä framför tvn igår, så söt!



- 2013

Vi hade ett bra nyår med god mat och trevligt sällskap. Nu ser vi fram emot ett nytt spännande år!

Wilma har varit galet trött idag och världens trots unge. Hon har skrikit åt allt och alla, klagat på att allt är såååååå jobbigt och bråkat med Gustaf när han sover genom att dra i han och skrika ännu högre för att han ska vakna. Men det är inte så konstigt eftersom hon somnade väldigt sent igår, hon ville absolut inte gå och lägga sig.

Gustaf har chockat oss idag genom att "åla" sig fram för första gången. Han sköt upp sig med rumpan och sköt ifrån med benen. Dock var det i soffan så kanske inte räknas men framåt kom han iallafall en bra bit. Känns så sjukt att tiden går så fort, lille plutten!





RSS 2.0