Wilmas favoriter


Wilma älskar som ni kanske vet toy story. Hon har en hel del prylar där ifrån, jag ska försöka samla hela serien till henne, än så länge har hon Buzz och Woody i dom stora gubbarna och sen några andra små figurer. Får köpa några i taget eftersom dom ska vara så jäkla dyra, iförsig så kan dom göra en hel del tuffa grejer.

(Wilma var skit sur när jag försökte ta kort på henne samtidigt som hon kollade på film, haha)


Varför?

Inatt har jag sovit kasst. Drömt om vargar (?). Hatar det här.
Aja, hoppas på en bra dag iallafall.



Går lös på min blogg så någon blir bitter

Ikväll är jag hemma helt själv och jag har inte gjort ett dugg sen jag kom hem. Praktiken idag gick galant, fick massa beröm och det var bra med folk där, januari är ju resturangernas lågsäsong egentligen. Börjar dock känna mig lite sjuk, förkyld och så. Det är därför jag tyckte att jag förtjänade att göra ingenting idag. Ligga och kolla på serier och äta micromat, det är grejer det. Fast nä, maten var smaklös men mättande ;) Visserligen tog det en halvtimme för mig att ens få igång den där micron, tröck på varenda knapp men inget hände, sen när jag väl fick igång den hade jag ingen aning om vad för funktion jag skulle använda, så jag chansade lite.

Imorgon är det fredag, så otroligt skönt. Har bestämt att jag och Wilma ska slappa hela helgen, vilken hon dock inte kommer gå med på, men ändå. Funderar på om vi ska gå på bio också, bara hon och jag. Det blir lätt så att det är massa andra med när vi gör saker, vilket är positivt också såklart! Men ibland kan man behöva vara för sig själva, bara hon och jag.

Jag ska nu placera mig i sängen för ytterligare lite serier och sen sova för natten. Behöver verkligen sova, sover så sjukt dåligt nu för tiden.


Snacka om att ha dålig fantasi, äh, lovar att jag ska göra bättre mat en annan dag. Som sagt, jag är jäkligt trött idag.

Cola med lime!


Onsdag

Kom nyss till skolan, har varit hos tandläkaren i två timmar, TVÅ TIMMAR!!! Dom kan typ inte fixa min tand, är fjärde gången jag är där nu och måste dit ännu en gång för att göra klart. Jag fyller tjugo iår och måste egentligen betala, men dom har sagt att dom står för det eftersom att det är deras "fel" att det dragit ut på tiden. Tandläkaren jag har jobbar bara halvtid också och det har varit svårt att passa in dagar. Jag missade hela min serverings lektion idag bara för det här, känns mindre kul. Sitter och väntar på att bartekniken ska börja.

Idag kanske det blir bio, beror på hur mycket klockan blir. Känns som att det var sjukt längesen. Går rätt många filmer jag är sugen på att se, vill ta med mig Wilma och se "yogi björn" också. Jag älskar fortfarande barnfilmer, sitter gärna med och kollar på film när Wilma gör det, haha.

Nej nu ska jag försöka att plugga lite. Är sjukt hungrig men kan inte äta något med min tand just nu!


Älskade

Wilma var och klippte sig hos frisören förra veckan och när hon var klar kom hon med ännu en klockren kommentar.
- Mamma kommer döööö när hon ser det här.
Jag brukar säga att hon inte ska klippa luggen utan istället spara ut till lång, men det blir så jobbigt för henne på dagis när den är precis vid ögonen.




Micro från Whirlpools

Har varit på bloggmöte, ätit en god lunch och fått information om helt fantastiska maträtter man kan göra genom att använda bara en micro. Vi fick pröva lite enklare "maträtter" för att få reda på hur man ska använda micron för bästa resultat, bland annat ångkokade grönsaker, rostad potatis och kladdkaka. Det var stjärnkocken Mattias Larsson som visade allt. Jag vart helt chockad över att han gjorde en kladdkaka på tio minuter!
Hem med sig fick alla en varsin goodiebag som innehöll tillbehör till micron och lite recept på maträtter man kan göra.

Det ska bli sjukt spännande att se om jag klarar av att få lika fina resultat, haha. Jag är ju ändå halvt utbildad kock!!

 



Seg måndag

Praktiken idag sög, rent ut sagt. Det var hur lite folk som helst (inte konstigt med tanke på att det är dagen innan löning), jobbade med andra personer än vad jag brukar och dagen var allmänt dryg. Jag kan ju inte påstå att jag fått en höjdar praktik även fast det blivit bättre än vad första veckan var, men rätt så fort har det gått, inne på tredje veckan nu.

Imorgon ska jag på "bloggmöte" angånde micron från Whirlpool som jag ska få, som för övrigt kommer imorgon också! Ska bli spännade att testa den. Det bjuds på lunch och en goodiebag som innehåller saker som kan vara bra att ha med i tävlingen, tio stycken tävlar om en exclusiv middag gjord av stjärnkocken Mattias Larsson. Skulle inte vara helt fel att vinna den heller. Efter det ska jag slappa! Känner mig sjukt trött och sliten, ingen aning om varför. Inatt sov jag knappt någonting alls, vaknade minst en gång i timmen och sen var det bara att pallra sig upp sex på morgonen för att ta sig till praktiken.

Jag har sökt lite jobb, fått svar på ett av dom och imorgon ska jag även ringa dit för en liten intervju. Jag hoppas att det går bra, men har inte så höga förväntningar. Skulle verkligen behöva ha ett jobb till sommaren, det gör inte så mycket om det bara blir ett sommarjobb till att börja med, såklart så skulle jag ju hellre vilja ha ett heltidsjobb. Men det är så mycket jag vill göra just nu, har ingen aning om hur jag ska få ihop allt men på något sätt ska det nog ordna sig. Det känns lite som att om jag får ett heltidsjobb direkt så kommer jag lägga allt det andra jag vill göra åt sidan, så som att plugga vidare, ansöka till GMU som du nu heter istället för lumpen med mera. Men jag måste få in en inkomst också.

Äsch, ska nog ta ett bad nu:)


Student 2011


I sommar tar jag (som de flesta vet) studenten. Jag har längtat, kämpat och åter längtat till den dagen. Jag minns när jag läste in mina grundskole betyg på IV, det känns som igår (nästan). Men även när jag började i ettan. Jag har ingen aning om vart tiden tagit vägen, det kommer vara tråkigt att "lämna" alla men jag kommer även vara så jävla stolt över att jag klarat skolan. Det var så många som inte trodde på mig ibörjan, så många som gick bakom ryggen på en och minsann visste att jag förstört hela mitt liv. Men tji fick NI, jag har klarat mig bättre än många andra. Jag har mål, jag vet vad jag vill göra och hålla på med i framtiden. Men jag har framför allt världens finaste dotter, som får mig att kämpa varenda dag då det varit svårt. Hon är min livskraft.
Jag är och kommer alltid vara stolt över henne.


Sing with me, sing for the year, sing for the laughter, sing for the tears

Idag hade vi lite bråttom till bussen (hade cirka 5 minuter på oss) och som ni kanske vet så är barn inte alltid så snabba av sig, Wilma skulle kolla på allt möjligt. Jag sa att henne att vi skulle missa bussen om vi inte skynda oss och att vi då även skulle missa tåget. Då kläcker hon ur sig en sjukt skön kommentar, "ååh men varför sa du inte det på en gång, det är bara att börja springa allt vad du har nu mamma, kom igen nu, snabbare" och börjar springa allt vad hon har. Vi hann iallafall med bussen ;)


spikat

I mars ska jag och min bästa vän Lina åka till London, för massa shopping och en WL konsert. Ska bli så jäkla skönt att komma bort från Sverige ett tag, visserligen bara över en helg. Vi har inte bokat än men nästa månad! Det passar perfekt eftersom att Lina fyller 20 och det måste såklart firas.
Vi träffas alldeles för sällan nu pga jobb, skola och massa annat. Hon har ändå varit min bästa vän sen dagis.



Bild från google.


gå vidare

Jag var tvungen att radera vissa kommentarer, det är tydligen olagligt att publicera innehåll där det står att man ska anmäla någon osv. Skrattar ännu mera åt det här nu, så sjukt jävla skrattretande. Jag kollade upp ip-adressen och det stod klart och tydligt att den kommer från Sverige, Stockholm och Nynäshamn. Så INGEN kan påstå att det är någon annan om kommenterat sjuka kommentarer i MIN blogg. Det här bevisar för mig ännu mer hur falska vissa människor är. Blir illamående. Men jag låter er leka er lilla lek själva nu. Och som sagt, det kommer slå tillbaka på er!


Världen

Wilma, underbara du. Jag älskar dig.
Jag ska göra allt jag kan för att du ska få det bästa.
Aldrig, aldrig att jag låter någon behandla dig illa.
Du är värd allt.
Fina, vackra du.
Mammas nummer 1. 


Lördag

Idag har släkten varit här och firat W, vi hade tingeling tema. Jag gjorde ett försök att baka en tingeling tårta, men det gick sådär. W fick ännu mer paket, en del toy story saker kan jag säga, det uppskattades iallafall mycket! Däremot börjar hon bli sjuk, inatt sov hon riktigt dåligt och hade feber. Imorse sa hon "det var bara för jag gick och sov igår som jag blev såhär nu". Humor har hon iallafall. Märkte redan igår att hon inte var sig själv, hon ville gå och lägga sig tidigt och orkade inte riktigt med att leka som hon brukar. Jag ber att vi slipper vinterkräksjukan åtminstonde, har hört från olika håll att den går nu.

Vi ska nog snart gå och lägga oss, både jag och W är rätt trötta och det är lika bra att vila så att hon blir frisk fortare. Min bror och Vincent är här nu så hon leker lite med dom. Hon fick en jättestor Woody nalle av dom i present som hon vart överlycklig av. Ska försöka lägga in lite kassa mobilbilder senare också.

Apropå något helt annat, jag har en sån sjuk ångest över vårat projektarbete i skolan. Jag har knappt börjat på de enskilda arbetet och heller inte på bordmenyn och vinerna. Min fantasi står på noll just nu. Projektarbetet är det enda som gör att jag inte ville komma tillbaka till skolan!!!!!


.

.



=)

Jag har funderat på att göra lumpen. Skulle vilja veta lite mer bara, någon tjej som gjort eller gör lumpen som skulle kunna berätta lite? Dom har ju typ ändrat massvis nu när det blivit frivilligt och allt. Har blivit sjukt peppad och det skulle vara kul att testa iallafall.


Prakken!

Praktiken idag gick sjukt bra, fick göra mycket mer än vad jag trott, ta beställningar och så, dom har samma kassasystem som i skolan vilken är super. Det blir så mycket roligare att vara där när man får vara med och göra saker istället för att bara ha hand om buffen. Fick berömm hela tiden vilket ockaå är kul. Imorgon är det skola som gäller igen, drycker och barteknik!

Igår sökte jag lite olika jobb/sommarjobb, eftersom jag tar studenten i sommar vill jag helst hitta ett heltids jobb på en gång. Egentligen finns det typ 1000 restaurang jobb men många kräver flera års yrkeserfarenhet men det skadar inte att söka ändå. Hoppas verkligen att jag hittar ett, jobbet jag har nu är ju bara säsong och under sommaren är det knappt något alls. Jag vill ju flytta till egen lägenhet också samtidigt som jag vill plugga vidare. Det är inte lätt när det är svårt.

Jaja, borde sova nu men är inte ett dugg trött. Blir väll att glo på film. Godnatt!


Saknar after school onsdagarna på helle!


Varje onsdag efter kvälls serveringen tog globen över hellströms, helt galet kul, stammisarna. Alla var så sjukt peppade på lektionen. Jag går i världens bästa skola, true story.


Måndag

Praktiken idag gick fort, fick sluta redan klockan två. Imorgon ska jag jobba kväll där, får se hur det är, förhoppningsvist kul. Har sagt att jag bara kan en kväll i veckan pga jobb och så, rätt så skönt att bara vara där på luncher ändå så. Jag ska börja söka lite jobb nu, inte långt kvar till studenten och efter den är man arbetslös. Har även funderat på att plugga vidare, men den utbildningen jag vill gå är rätt så svår att komma in på eller ja jag måste börja tok träna först, ska snart skaffa mitt första gymkort! Egentligen ville jag söka nu redan i mars men jag måste ha gjort högskoleprovet först, om jag förstått allt rätt, är rätt kass på sånt där även fast jag läst igenom allt typ hundra gånger. Någon som vill hjälpa mig?;) Det roliga är att jag går en restaurang utbildning och det här är något helt annat, men man måste testa sig fram här i livet för att hitta rätt.

Jag är så jäkla sugen på att åka utomlands, till varmare bredgrader! Funderar lite på om jag ska ta med W veckan efter sportlovet. Jag har lov veckan nio men eftersom jag har praktik en vecka till efter lovet så kan man få praktisera på lovet och vara ledig veckan efter istället. Tror att det blir lite billigare att åka då också, men vi får se, annars SKA vi åka i sommar. Bara det att jag blir så trött på det här skit vädret, massa slask ute nu bara.

Nu ska jag försöka plugga lite (även fast jag vet att det inte kommer gå så bra, höhö).

Säger Grattis till världens bästa dotter igen på fyra årsdagen <3


070117 <3

Grattis världens bästa tjej på 4årsdagen. Jag älskar dig!



Micro från max

Jag har blivit utvald att delta i MAX blog award! Det är 10 st bloggare som kommer få en micro från Whirlpool och samtidigt vara med och tävla om en exclusiv middag tillagad av stjärnkocken Mattias Larsson. Micron har massa nya funktioner så som steam, crisp, jet depfrost. Tror den kommer passa grymt bra i min nya lägenhet (i framtiden, höhö). Kommer skriva lite mer om micron, så håll utkik, den har en grym design.



Lördag

Idag har vi varit i Liljeholmen, det var meningen att jag skulle handla presenter till W, men det var lättare sagt än gjort eftersom hon var med. Istället fick hon välja en förskotts present, det vart en toy story gubbe. Hon är ett riktigt fan av toy story, önskar sig bara massa prylar där ifrån. Jag får åka in någon dag i veckan och handla istället, hon fyller ju år på måndag men då är hon i Nynähamn. Nästa lördag blir det kalas med tingeling tema!
Vi lunchade även i Liljeholmen och W sa "det är så mysigt att sitta och äta här med dig helt själv, vi borde göra det flera gånger". Gullungen! Så satt vi och pratade om massa olika saker, det är roligt att hon blivit så stor att man kan hålla konversationer med henne och att hon berättar om vad hon tycker osv.

Min praktik har blivit mycket bättre, jag har pratat lite med dom och nu verkar det som att allt ordnat upp sig. Jag hade verkligen ångest över att gå dit på torsdagen, kunde knappt sova på natten för att jag låg och tänkte på vilket helvete det var att vara där, men efter att jag pratat med dom så vart det till och med kul att vara där. Precis så som det ska vara. Fast jag saknar ändå skolan, tragiskt?

Jag vet att jag är kass på att lägga upp bilder och blogga, det måste vara för att jag inte har en systemkamera, haha. Vill verkligen ha en men snart så, då ska jag köpa en! Blir så mycket roligare med bilder i inläggen.



2011

Jullovet är över och ett nytt år är här.

W kommer hit en stund idag, får se vad vi hittar på för skojigt. Hon blir föresten fyra år om sex dagar. Helt otroligt vad tiden går fort. Hon har lärt sig så mycket på senaste tiden också, skriva sitt namn, visserligen på mobilen och datorn, för hand kan hon skriva första bokstaven. Men att säga alla bokstäver i rätt ordning kan hon. Hon är faktiskt väldigt teknisk av sig, datorer och mobiler är hon expert på och hon älskar att vara inne på anteckningar och skriva olika namn, snart kan hon nog alla i hennes familjs namn. Kanske, kanske blir det en lekdator som hon önskar sig i present ändå ;)

Nej nu ska jag gå ner och möta henne sen ska vi äta :)


RSS 2.0