Dag 06 – Min dag

Idag har det inte hänt något speciellt, jag har fixtat lite ärende, bilskola, jobb och sånt. Jag kanske har ett jobb på g i nacka forum, men jag vet inte än, ska ringa på måndag och bestämma tid. Sen vet jag inte riktigt om det jobbet är något för mig, har en kompis som jobbar där, men det kan vara värt att testa på. Lite senare på dagen var det dags att gå och handla, jag var sugen på helstekt fläskfile så fick bli lite smått och gott till det. Sen så får man ju inte glömma fredags myset! Det var typ hela min dag, inget speciellt med andra ord. Nu blir det film och mys.


Suddig bild från Kos. Lina, Julia, Emelie och jag.


Dag 05 – Vad är kärlek



Finns inget bättre. Ren lycka. Äkta kärlek, rakt igenom. Du är min kärlek.


- Du får passa dig som satan för jag glömmer aldrig bort vad du gjort

Igår var jag på ett event som handlade om bilar och erotik, det var helt okej. Hade tänkt ta med systemkameran men glömde den hemma när jag gick till jobbet. Vi var där tills det slutade och tog bussen tillbaka hem igen. Som vanligt fick man med sig en goodiebag, som innehöll lite smått och gott, bland annat en bok från Katerina Janouch och jag älskar hennes böcker.

Jag var helt säker på att jag skulle jobba idag, var precis på väg till jobbet men så skulle jag gå in och kolla när jag började och såg att jag inte alls hade något pass idag. Hade varit riktigt surt om jag åkt dit och fått reda på det där istället. Så nu har jag tid över till annat, hade tänkt städa lite igen. Wilma ska åka till öland och vara där tills söndag, det var någon skördevecka där och hon ville följa med.

Måste passa på att gå ut en sväng i det fina vädret också!



Dag 04 – Det här åt jag i dag

Var sjukt sugen på pannbiff, vanlig enkel pannbiff! Vart helt okej, förutom att jag egentligen ville ha löksky till men insåg att jag använt den sista löken till att göra biffarna, så fick bli gräddsås, haha.



Ber om ursäkt för det fula upplägget, haha!


- Morgonstund har guld i mun

Godmorgon! Snart är det dags för mig att bege mig mot jobbet, är verkligen inte taggad på att gå ut i det här vädret. Lust att sätta på mig mössa, vantar och halsduk men det känns liiiiiiiiite för tidigt. Jag hoppas att det inte är allt för kallt iallafall.

Efter jobbet ska jag möta upp Matilda inne i stan och vi ska dra på något event som Skugge och co håller i. Alltid kul med alla höstinbjudningar. Blir nog inte där så länge eftersom jag ska göra lite saker tidigt imorgon. Värsta är bara att hålls ut i väsby och det är en bra bit att åka, haha. Man får iallafall åka buss dit och om man stannar kvar tills det är slut så får man åka med hem också, nästan så att det är värt det.

Nej nu ska jag sätta på kaffe som jag kan ha med mig på bussen, fick ett par jättefina take away muggar från ett event jag var på förra veckan.





Dag 03 – Mina föräldrar

Min mamma heter Jeanette och min pappa heter Robert. De separerade när jag var fyra år gammal och sen dess så har jag alltid bott hos min mamma, men varit hos min pappa då och då. Mer känner jag inte för att skriva ut.


Min mamma, jag och mina syskon.

Jag, Wilma, farmor, mina bröder och min pappa.


- Du har ditt eget facit för rätt och för fel

Tog en timmes powerwalk när jag vaknade imorse, så sjukt skönt. Jag trodde det skulle vara kallt ute, men solen lyste på bra. Det är så mycket skönare att vara ute och gå på hösten tycker jag, vet inte riktigt varför men det bara är så. Dessutom blir man mycket piggare efter en morgon promenad, iallafall jag. Lyssnade på Melissa Horn hela vägen, såklart. Jag har inte riktigt lärt mig området här, så hamna lite var stans. Hittade iallafall tillbaka igen, haha. Gjorde iordning frukost och snart ska jag hoppa in i duschen. Måste hinna åka till forum innan jobbet för att lämna in min mobil, kommer vara hemskt att vara utan den i hela tre veckor. Men lagar jag den inte nu så lär inte försäkringen täcka alla skador, innerskärmen börjar redan paja och det kan bli dyrt. Fick reda på att dom bara täcker upp till 3000, sen får man betala själv, plus att jag måste betala självrisken på 500.

I brist på andra bilder just nu så får ni lite frukost bilder, hehe. Måste börja bli bättre på att använda min systemkamera, den har legat och dammat ett tag, men nu är batteriet laddat och jag ska försöka att komma ihåg att ta med den överallt.




Dag 02 – Min första kärlek

Jag minns att jag var störtkär i en och samma kille de åren när jag gick i låg- och mellanstadiet och vi var "tillsammans" då och då, där imellan hade man såklart någon annan kille. I högstadiet hittade jag en ny kille att bli kär i, olyckligt kär i, jag och mina kompisar busringde och hade oss, vilket jag idag förstår att dem här killarna måste tyckt varit skitjobbigt. Idag kan jag bara skratta åt allt som vi gjorde. När jag precis fyllt fjorton år träffade jag Andreas, var kärare än någonsin. Mitt liv förändrades snabbt till de bättre och jag började förstå vad riktigt lycka var. Vi höll ihop i 2 ½ år, fick en underbar dotter tillsammans. Men han var min första riktiga kärlek.



Dag 01 – Om mig

Ja, för er som inte redan vet så heter jag Emelie och är 20 år gammal. Mamma till en underbar dotter som heter Wilma och är 4½ år gammal. Jobbar för det mesta som servitris på en restaurang i stockholm och även en del i globen. Bosatt i Nacka tillsammans med min pojkvän men håller på att söka efter något större.

Har framtidsplaner om att bli polis, få hjälpa människor som har blivit speciellt utsatta eller egen företagare inom café/catering.

Äsch, egentligen skulle jag ju kunna skriva en hel bok om mig själv, vad jag gör, vad jag vill, vad jag gjort, med mera. Men det blir inte mer än så här, vill ni veta något, får ni fråga! :)


Ett försök till att börja blogga oftare! :)

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Mina vänner
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Mitt kylskåp
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick


Måndag

Jag har legat sjuk i veckan och har egentligen inte gjort någonting alls, ändå har jag inte bloggat. Nu när jag är frisk så känns det som att jag åkt på ögoninflammation istället, så jäkla typiskt. Men men, en del jobb står på veckans schema. Jag håller även på att söka nytt jobb igen.

Igår storstädade vi hela lägenheten och det är så sjukt skönt när allt är fräscht, nu är det endast fönstrena som ska tvättas och flera påsar tvätt. Jag hatar att tvätta, jag kan knappt ens tvätta, skäms nästan över att säga det. Kom nyss och tänka på vilket fult ord just tvätta är, eller skriver man så?

Idag har vi storhandlat och fyllt på frys, kyl och torrförråd! Nu känner man sig typ fattig igen, skönt att alla räkningar är betalda och jag har även sagt upp mitt ena abonnemang och betalt av det som var kvar på det, så nu blir det en räkning mindre varje månad.

Precis tagit ett bad och nu blir det te.



Grattis!!

Säger grattis till Caroline och Amanda som fyller 18 och 13 år idag:)


Bra start på dagen...

Jag lyckades precis spräcka hela skärmen på min iphone.. Visste att det skulle hända någon gång, tur jag tagit försäkring på den iallafall. Men lär bli utan telefon i några veckor.


A friend is one that knows you as you are, understands where you have been, accepts what you have become, and still, gently allows you to grow.

Lina, världens finaste vän.
En vän man alltid kan lita på, som ställer upp för en till 110%, alltid, oavsett vad.
Hon är min närmaste vän och har varit det de senaste femton åren nu och många fler kommer det bli.
Jag minns att jag gav henne en nyckelring en gång där det var två gamla tanter på som satt i rullstol och pratade med varandra och att det stod något liknande som "friendship never ends". Hon fick den av mig för att jag vet att det kommer vara hon och jag i framtiden, vi kommer sitta och prata om gamla minnen tillsammans, tills döden skiljer oss åt. Älskade fina vän, jag älskar dig och jag hoppas att du vet om det.



- Jag vill leva för dagen och inte låta natten sluka mig något mer

Man märker att hösten är här, börjar bli riktigt kallt ute och folk har redan börjat gå med mössa och halsduk. Jag ska iallafall köpa mig en ordentlig vinterjacka iår, har inte haft en på typ fyra år eftersom jag hatar att gå runt med tjocka jackor. Men eftersom jag inte haft någon har jag inte haft någon rätt att klaga på att jag fryser heller, hehe. Iår så blir det iallafall en.

Jobbat dubbelt idag, först långbro och sen globen, blir mycket sånt framöver, även fast jag helst skulle slippa det.
Imorgon jobbar jag lunch och sen blir det att hämta Wilma direkt efter. Får se vad vi hittar på, tråkigt nog har jag några jobbtimmar i helgen också. Fan, skulle göra vad som helst för ett heltidsjobb med fasta tider, nästan iallafall.

Jag ska nog ta och hoppa i säng nu, är rätt slut. På väg hem från globen idag satte jag mig till och med på fel tvärbana och kom inte på det förens efter två stationer, fick stå och vänta i tio minuter på nästa tillbaka igen, snacka om sur jag blev. Det är sånt som bara händer mig, haha.


Jag beställde lasange på kos och det var så grymt äckligt, förlåt, men pommes med köttfärs som ligger på en pastaplatta med tacosås imellan. Nä, ingen hit där!


Direkt från Kos

Det är härligt här på Kos, cirka 35 grader i solen på dagarna och 29 på kvällarna. Har legat på stranden nästan varje dag förutom igår och idag då det vart poolen, jag har åkt på världens förkylning och igår hade jag feber och var inte direkt pigg på att göra något, men man vill ju inte missa solen nu när det har blivit höst i Sverige.

Sitter på ett jättemysigt café precis brevid hotellet, men snart ska vi hem och sova. Blev en rätt tidig middag idag och blir en tidig kväll också, har blivit det för det mesta, men jag blir sjukt trött av värmen här. Det ska faktiskt bli skönt att komma hem till Sverige igen, även fast jag lär längta tillbaka till värmen lite senare.

Åker hem igen på fredag kväll och landar väll i Sverige runt halv tre på natten, det värsta är att jag börjar jobba klockan 10 på morgonen.

Nej nu blir det inte mycket mer, ville bara uppdatera lite.



- Den som inte griper sin chans kommer att grubbla på den resten av sitt liv

Så var det första september, höstmånad. Det har inte hänt så mycket nu i veckan, i månadags var jag på personalfest, vilket var kul. Jag var ju inte speciellt taggad innan men kan lugnt säga att man hann bli det. Det började med att man skulle svara på en fråga som ledde till nästa ställe, som var en turistbuss. Vi hamnade tillslut ute i strängnäs på edsbacka krog där det bjöds på en trerättersmiddag. Runt halv elva var det meningen att vi skulle ta bussen tillbaka men det blev lite ändringar och istället tog vi båten. Jag förstod efter varför det hade stått "det kommer vara svårt att ta sig hem tidigare". På båten var det full fart enda fram tills halv två på natten, sen var det dags att åka hem. Kan säga att jag var måttligt trött dagen efter. Jag och Wilma tog det lugnt och lagade god middag.

Igår så bestämde Wilma att hon ville ta hål i öronen, så vi åkte till forum och letade upp ett ställe som kunde göra det. Hon var verkligen skit taggad och satt helt lugn i stolen tills det första hålet var klart, men sen ville hon inte göra ett andra hål. Så vi bestämde att vi börjar med ett och så får hon bestämma när hon vill göra ett till igen. Nu idag kan jag säga att hon är väldigt stolt över att ha ett hål i örat och lite sugen på att göra ett till igen, men vi får se när det blir.

Idag har vi först varit ute och lekt innan spöregnet hälsade på, så vi gick hem och lekte med Wilmas nya bowling saker hon har köpt och sen var det dags för mat. Idag bestämde hon att vi skulle göra broccolisoppa, så tillsammans gjorde vi en supergod ost och broccolisoppa, kommer defenetivft göra om det.

Nu är det dags för sängen, Wilma sover sen några timmar tillbaka. Vi ska upp tidigt imorgon, Wilma ska till Andreas och jag drar iväg en vecka till kos. Ska ta med mig datorn, så vi får se om det blir några uppdateringar därifrån.




RSS 2.0