- Valborg

Vi började morgonen med att spela några omgångar av den försvunna diamanten. Sjukt att det spelet lever kvar än, ett av mina favoritspel när jag var liten. Efter det gick vi till centrum och shoppade lite, hittade äntligen en ny jacka till Gustaf. Wilma fick också lite nya kläder, hon växer som jag vet inte vad, det börjar bli dags att rensa ut lite snart igen. Så tog vi en fika på ett cafe medan Gustaf ändå sov.

Väl hemma igen började vi med att baka, kärleksmums. Vart totalt misslyckat, våran ugn är typ större än standard och jag tänkte inte på att dubbla receptet, så dom vart inte alls så höga som jag ville. Sen när glasyren skulle göras insåg jag att smöret var slut, så fick bli med flytande margarin. Jag bakar alltid med äkta smör, just för att jag tycker smaken blir så mycket godare, så försökte jag rädda den med massa andra smaksättningar men margarinsmaken satt kvar ändå, så trist. Färgade även kokosen blå men sen när jag använde utstickaren för att få dom i lika stora bitar så blandades allt med chokladen ändå. Tillslut tänkte jag bara "vafan, dom får se ut såhär nu". Var så sjukt nära på att kasta allt men jag kommer inte ha tid att göra om allt under veckan innan dopet, så dom hamnade i frysen tillslut iallafall. Wilma tyckte om dom, så det är alltid något. Haha!

Vi ska fixa iordning oss inför majbrasan nu, Gustaf sover men lär vakna när som helst. Vi får skjuts dit så vi slipper gå, annars hade vi nog gått för längesen, jag vet inte riktigt hur man går dit och hur lång tid det tar, så det var snällt att vi erbjöds att få åka bil. Gladast är nog Wilma som hoppade av glädje över att slippa promenera.

Trevlig Valborg på er!



- samtal

Ska strax bege mig upp mot Wilmas dagis för ett avslutningssamtal, ska bli så spännande att höra vad dom har att säga om min lilla (stora) tjej.



- härlig dag

Jag känner mig helt utvilad idag, så skönt! Gustaf sov hela natten och ingen kan vara lyckligare än jag, behövde verkligen få sova ut. Älskar när allt går som man "planerar". Lämnade Wilma på dagis och hann med bussen ner till centrum igen så jag kunde köpa lite frukost, innan tåget skulle gå. Brukar annars vara duktig på att ta med en macka eller så hemifrån, kan aldrig äta direkt på morgonen utan det måste gå ett tag, så det passar perfekt med en lång resa till jobbet.

Det känns som att den här dagen kommer bli bra, vädret bjuder på sol också. Kan inte bli så mycket bättre.
Förhoppningsvis förstör inte jobbet mitt glada humör. Det lär bli lite klagomål om att jag inte kan jobba imorgon, jag sa till redan förra veckan men det finns ingen som kan ta mitt pass. Jag har ingen möjlighet att jobba eftersom att Chs jobb måste gå först och det vet dom om. Vi försöker alltid planera så gott vi kan och jag har varit tydlig med det från början. Jag kan tycka det är lite trist att få höra att att jag borde skaffa barnvakt åt mina "ungar", för så gör ju tydligen "alla andra". Problemet hade inte funnits om jag fått tillbaka min heltidstjänst, då hade Ch kunnat vara föräldraledig på heltid, nu har jag istället gått med på att jobba extra. Uppskattas det inte så känns det såklart tråkigt, jag ställer alltid upp när jag kan. Jag har ingen möjlighet att lämna bort Gustaf till någon än, det går inte att bara lämna över honom till någon han knappt känner, jag skulle aldrig ha hjärta att göra så. Det blir en annan sak när han börjar på dagis men just nu är han alldeles för liten.
Som tur är så är det inte alla på jobbet som tycker så, då hade jag nog dragit för längesen, haha. Och man klickar helt enkelt inte med alla människor, så är det bara, men att visa lite respekt och hänsyn borde inte vara så svårt.

Nej nu är det strax dags att gå av tåget och promenera till jobbet.


- måndag

Mina ögon bränner av trötthet just nu. Jag har jobbat i sju timmar idag, det var längesen jag hade ett pass på så många timmar, lite ovant. Det känns iallafall i kroppen, men imorgon är sista passet innan två dagars ledighet. Ska bli så skönt! Vi måste försöka hitta någon brasa att gå och kika på under valborg också. Wilma kom hit idag och Gustaf vart så himla glad när han såg henne, dom busade som bara den och Gustaf skrattade så han kikna.

Nu sover båda barnen och jag känner att det vore dumt att inte göra detsamma. Upp tidigt imorgon igen, först upp till Wilmas dagis och sen raka vägen till tåget och åka till jobbet.
Imorgon kväll är det avslutningssamtal på hennes dagis också, ska bli spännande!



- fredag

Just nu är jag rätt arg på vädret. När jag jobbar är det strålande sol men när jag är ledig är det ALLTID mulet eller regn. Varför? Slår vad om att helgen kommer vara kanon fin nu bara för att jag ska jobba igen.
Jaja, vi tog iallafall en sväng ner till centrum i hopp om att hitta lite nya kläder till barnen, behöver bland annat nya vårjackor. Men hem kom jag med nada, allt fint var slut och hittade jag något så fanns inte rätt storlek. Det finns ju typ bara Lindex här så det är inte så att jag sprungit runt i flera butiker men ändå. Slutade med att jag gick in i mataffären med hopp om att få lite inspiration till kvällens middag, men det fick jag inte heller. Så grymt tråkigt att laga mat till sig själv bara, Ch jobbar och är inte hemma innan 10 och Wilma är hos sin pappa. Slänger väll ihop något enkelt lite senare bara. Eller ännu bättre, tar fram en matlåda från frysen, perfekt för en sån här dag!

Jag känner mig alldeles energilös idag, trodde jag skulle bli lite piggare av promenaden förut men helst av allt skulle jag bara vilja lägga mig och sova för natten nu. Köpte iallafall rabarber idag som jag tänkt göra paj på, får försöka sysselsätta mig så mycket som möjligt så att jag inte somnar ståendes, hehe.



- Finaste jag vet



- Onsdag

Alltså jag är konstant törstig, kan dricka flera liter i sträck, typ. Måste alltid ha med mig flera glas vatten in i rummet på natten, vaknar alltid av att jag känner mig uttorkad. Sjukt jobbigt. Förstår inte varför, kan inte dricka för mycket heller för då blir jag illamående istället. Jobbiga problem, haha.
 
Idag har vi varit ute och promenerat lite innan det var dags för Ch att åka och jobba, han tar lite extra pass då och då i Globen när det finns tid över. Jag har också tänkt börja jobba där igen, i serveringen, någon gång ibland bara. Kan vara bra med lite extra pengar, skulle vara så roligt att åka utomlands med både Wilma och Gustaf. Men det blir inte än på ett bra tag, det är mycket annat som måste prioteras först. 
Resten av dagen har bestått av att ringa f-kassan, igen, för att fixa föräldrapenningen. Den här gången var det iförsig Chs som det hade blivit något tokigt med. Man blir ju smått galen på att ha med dom att göra ibland, men såklart så blir det fel då och då, och man får vara tacksam över att det fixas relativt fort. 
Ja, sen somnade jag tillsammans med Gustaf i soffan, var meningen att jag skulle fixa iordning lite hemma inför våra middagsgäster imorgon men det var så mysigt så jag slumra till själv. 
 
Jobbar imorgon igen, jag har börjat promenera från centralen till jobbet nu, oavsett väder. Känner att jag måste komma igång med träningen nu och en powewalk till jobbet varje gång är iallafall en början. När man väl kommit igång är det skönt, går rätt fort också, tar cirka 40 minuter. Jag känner mig iallafall duktig! 
 
Surplutt imorse. Så sjukt söt när han är arg, haha.


- måndag

Vi fick reda på att Gustaf fått förskoleplats idag, på samma ställe som Wilma började på innan hon bytte till ett närmare. Vi fick inte vårat förstahandsval men står kvar i kön och kan på så sätt bli erbjuden en plats där när det finns en. Men å andra sidan spelar det ingen större roll, det är ungefär lika långt till båda ställerna. Jag vill att det ska vara så smidigt som möjligt att kunna lämna både Wilma och Gustaf samtidigt, hade Wilma börjat i den skolan som ligger närmast här hade det varit sjukt nära mellan dagis och skola. Men vi valde en annan till henne för att hon ska kunna gå med sina gamla kompisar, det kommer nog bli jättebra. Hon har fått klasslista och sånt nu, känns så sjukt att hon börjar i en klass. Dock ska vi kolla upp på avslutningsamtalet om hon kan byta klass, hon hamnade inte med någon av dom hon leker med , så vi får se om det går att fixa, skulle vara kul för Wilma att iallafall få gå med sin bästa kompis. 
 
Imorgon jobbar både jag och Ch, först jag och sen när jag slutar är det dags för Ch att börja. Så vi måste mötas inne i stan så att jag kan ta Gustaf. Inte den bästa planeringen utav oss men  man får försöka göra så gott man kan.
Får se om jag åker hem direkt eller om jag kollar om min familj är hemma, så att Gustaf slipper känna att dagen är en enda stor tågresa. 


- Dop

Sitter och planerar inför dopet, vad som ska bakas och så. Vi ska enbart ha fika och jag har tänkt baka allt själv, ska iförsig få lite hjälp av min mormor och mamma, otroligt snällt. Jag hade först tänkt att inte ha någon tårta men jag har blivit sugen på att göra en iallafall, har tänkt testa att göra en på sugarpaste. Har aldrig använt det förut så det blir första gången, går det åt helvete så får det vara. Kan lova er att jag kommer vara skitförbannad när den ska dekoreras för att det inte blir som jag vill, det är standard. Ville först göra i långpanna men jag tror det blir lättare att göra några vanliga runda istället, får lixom inte bli för komplicerat. Sen har jag tänkt göra alla kakor i mini format, typ kärleksmums, små cupcakes och sen kanske morotskaka, så skär man bara ut dom i mindre bitar. Och bullar, men om det är något jag ogillar att göra så är det just bullar, vet inte varför, sjukt gott men tråkigt att göra (jobbigt), haha. Det måste vara sånt som går att frysa, så att jag kan förbereda några dagar i förväg, tänker inte vara ute dagen innan och vara skitstressad den här gången. Allt blir nog bra tillslut, oftast stressar man upp sig i onödan bara. 
 
På tal om dop så måste jag även iförskaffa mig något att ha på mig, allt jag har hemma är antingen för stort eller för litet, haha. Får hoppas att jag hittar något. Gustaf måste också ha något, han kommer tråkigt nog, med all säkerhet inte kunna få på sig dopklänningen helt, men vi ska försöka göra det bästa av situationen för jag vill att han ska ha den. Det är en dopklänning som min morfar hade när han döptes och nästan alla i släkten har haft den, så det skulle vara tråkigt om Gustaf inte hade den nu. Wilma ska såklart också få någon fin klänning. 
 
Nej, dags för sängen. Får hoppas på fint väder imorgon, är ledig, men det skulle inte förvåna mig om det regnar..
 


- helgen

Lite bilder ifrån helgen. Blogg-appen funkar inte för mig längre, den stängs bara ner, det suger. Sjukt jobbigt att gå in via safari och skriva inlägg, haha. Får hoppas att den börjar fungera snart igen, jag skriver oftast inlägg när jag är på väg till/från jobbet så den behövs ju för att jag ska kunna uppdatera. 
Vi har iallafall varit på dop, promenerat i det fina vädret, lekt, lagat mat, ja det vanliga. Wilma är som ni ser rätt svårfångad att få bilder på, det blir därför inte så mycket på henne. Ibland har man tur och hon ställer upp men annars är det bara acceptera att hon helt enkelt inte vill. Hon är inne i den åldern där allt börjar bli såååå pinsamt!


- Minstingen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En liten Gustaf. Tänk att det snart gått 8 månader sen du kom, lilla älskling.
Ser ni vad galet mycket hår han hade? Det har ju blivit mycket ljusare nu plus att han tappat nästan allt men det växer nog ut snart :)


- regn dag

Jag kunde nästan ge mig fan på att det skulle regna idag, bara för att jag är ledig. Så himla tråkigt! Jag har en del saker att fixa inne i centrum men har absolut ingen lust att ge mig ut i det här vädret, så jag överväger att vänta med det tills imorgon och hoppas på att solen visar sig då. Men å andra sidan, bättre regn än snö, så framåt går det åtminstone.

Väntar på paket gör jag också, som skulle kommit för lääääängesen. Men som vanligt med min tur så lyckas det alltid bli något problem, senast imorgon måste jag ha det. Enligt dom så var varan slut så dom var tvungna att skicla efter ifrån utlandet och då tar det längre tid, är inte första gången det händer mig nu, förstår inte varför man skriver att varorna finns inte när det inte finns..

Vi har precis ätit lunch här hemma, eller jag gjorde en smoothie till mig själv. Har blivit som besatt, kan göra flera om dagen, så sjukt gott. Vi fick en blender av min familj och den är redan mer än välanvänd, haha. Blir nya smaker varje gång, köpt hem alla möjliga sorters frukter.
Den är även utmärkt till att mixa Gustafs mat i, han kan inte tugga bitar än utan allt fastnar i halsen. Sjukt läskigt, så jag vågar inte ge men han måste ju lära sig någon gång. Han är inte ens ett dugg intresserad av mat, det kommer nog senare. Wilma var tvärtom, hon ville smaka på ALLT. Så fantastiskt hur olika barn kan vara.



- tisdag

Jag har varit i kyrkan idag och pratat lite om Gustafs dop, känner mig helt lost i allt, knappt förberett något men samtidigt känner jag inte för att göra något jättestort av allt. Lagom är bäst.
Jag har iallafall fått tag på en som ska sjunga, har alltid önskat att ha någon som sjunger "det är du" men det blir en annan låt nu istället, en lika fin. Är så himla glad över att hon kunde ställa upp.
Det var meningen att Ch skulle följa med men jobbet i nynäs ringde igår och ville ha ett samtal om schema, gick inte att tacka nej till det med tanke på att de kanske väljer någon annan istället då.
Men jag klarade mig fint själv ändå, haha. Svängde förbi mamma efter det, hämtade lite saker och vart bjuden på middag. Fick skjuts till tåget där jag sitter nu, hehe. Helt slut efter en jobbig jobbdag.

Såhär tyckte Gustaf min soppa smakade igår, man tackar för den :)



- lite bilder från helgen



- torsdag

Så sitter man på tåget på väg hem från jobbet igen och nu väntas tre dagars ledighet, det ska bli så skönt. Jag börjar bli van med att åka fram och tillbaka nu. Fått höra så mycket att det kommer vara så jobbigt och så vidare, men jag tycker det är rätt avkopplande, och att åka var det minsta problemet för mig, det var jag redan inställd på.
Jag lär få äta upp det här sen, den dagen tågen krånglar och det är bråttom till jobb/skola/dagis, hehe. Men just nu kan jag inte klaga.

Väl hemma sen måste vi åka och handla, vi får besök *2 på lördag och eftersom Ch jobbar imorgon och sen ska sova borta vill jag ha allt klart nu, så jag slipper fixa det själv.

Hoppas även på att jag får lägga mig tidigt ikväll, uppe innan tuppen imorse för att hinna med allt. Gustaf har dessutom blivit världens krångelunge om nätterna och jag hoppas det blir bättre snart. Wilma är iallafall duktig och sover i sitt rum. Jag var inställd på en del protester och så ett tag, med tanke på att hon alltid sovit i samma rum som mig när jag haft henne. Men det har funkat kanon bra, hon börjar bli stor nu och det är nog bara jag som inte riktigt insett det bara.

Gluggen ;)



- måndag

Vi har fixat och donat här hemma idag, egentligen var det meningen att vi skulle åka iväg men så kom jag på att jag hade bokat tvättstugan. Missar man sin tid här får man vänta typ en vecka på nästa tid, det är nackdelen med att inte ha tvättmaskin hemma. Nu måste vi verkligen planera in tiderna, jag har jobbkläder som måste tvättas ofta, dom osar mat annars.. Och jag hatar att ha en full tvättkorg, vill gärna tvätta ofta, haha. Snacka om ilandsproblem..

På onsdag ska vi träffa Lina och Hugo, det var längesen nu och vi saknar dom. Snart kommer vi inte alls kunna träffas lika ofta, med tanke på att båda börjat jobba. Lite trist men så är det ju.

Gustaf sov strejkar just nu, han börjar bli stor, nu vill han bara sova en gång om dagen men man märker att han inte riktigt orkar hänga med hela dagen utan han skulle behöva sova en gång till.
Vi ska försöka vänja han att sova i sin säng också, hela natten. Det känns som att det kommer bli ett evighetsprojekt.
Egentligen är det mest för min skull, när jag jobbar, eftersom jag vaknar av minsta lilla, så har han krånglat på natten är jag sjukt trött dagen efter och jag tror han kommer sova bättre ensam. Det hade varit okej om han vaknade typ en gång men ibland vaknar han runt tio och då är det inte lika roligt längre. Men samtidigt är det jobbigt, det är ju så mysigt att sova tillsammans.

Vi måste börja planera inför dopet också, känner att tiden inte riktigt räcker till ibland. Men det ska nog bli bra. Lite typiskt att vi bokat kyrka inne i stan och nu bor här ute. Vi kan inte ändra heller eftersom några tagit ledigt från jobb och bokat tågbiljetter och sånt redan, det skulle inte kännas speciellt schysst att göra så.

Nej hoppa in i duschen och göra sig redo för sängen, imorgon är det jobb som väntar!

Jag har iallafall hunnit med att baka och laga god mat idag :)



- söndag

Så har den här helgen snart passerat förbi också. Det har varit min jobbhelg och vi har börjat med brunch på jobbet så menyn är helt ändrad, det har varit lite förvirrande för mig. Jag har inte riktigt kommit in i allt annat, vet inte riktigt vad som ska göras osv, det är inte som förr då jag kunde allt in och utan till och bara gjorde allt i farten. Men visserligen jobbar jag bara under luncherna så jag hinner inte riktigt se vad som behövs göras innan jag slutar, haha.

Jag har en del saker jag måste fixa nu i dagarna, ringa bvc, fkassan och lite sånna samtal, så att allt blir rätt från början nu när vi flyttat.
Vi skulle även behöva åka till Ikea och köpa till lite saker vi behöver. Men det får bli någon dag när vi båda är lediga. Just nu jobbar vi typ i skift, när jag är ledig jobbar Ch och tvärtom, tyvärr sånt man får ta ibland. Förhoppningsvis blir det några veckor ledigt tillsammans i sommar istället.
På tal om sommaren så har jag ingen aning om vad vi ska hitta på, från början hade jag tänkt att jobba, lär bli en del jobb också men inte så mycket som jag trott från början. Förhoppningsvis hittar vi på något iallafall. Blir Gustafs första sommar, kommer bli mysigt.

 



- promenix

 

Vi är ute och går en sväng i nynäs, kollat in Wilmas blivande skola en stund, lekt i en rad olika lekparker och nu ska vi snart upp till centrum och handla lite. Det blåser rätt rejält så det är kallt men direkt när solen lyser på blir det varmt :)



- torsdag

Sitter på tåget på väg till jobbet, snart framme i centralen. Jag är galet trött idag, Gustaf vaknade redan fyra imorse och somnade om strax efter fem, så skulle jag upp nån timme efter det.

Wilma har gått och blivit sjuk, började i tisdags med att hon klagade på huvudvärk så hon la sig och kollade på film och helt plötsligt fick hon feber.
Så vi har inte gjort så mycket de här dagarna, så typiskt eftersom det är påsklov nu. Hon verkade må lite bättre imorse iallafall och jag gav henne lite Alvedon och hon skulle försöka sova en stund till. Det är typ det hon gjort, sovit för det mesta, men när man är sjuk får man sova mycket :)

Jag längtar redan tills klockan blir två och jag kan åka hem igen, haha. Det är fint väder ute idag och jag hoppas att det håller i sig och att Wilma mår bättre så vi kan gå ut en stund senare.
Gustaf har fått gunga för första gången och det var en stor hit.

Nej men ha en fin dag :)



- måndag

Sådär ja, nu börjar vi bli färdiga med lägenheten, är i stort sätt bara lite extra städning kvar sen så är vi hemma. Känns så himla skönt. Allt känns helt plötsligt så stort, haha. Bland det bästa är att Wilma fått ett eget rum hemma hos oss också, det behövdes verkligen, hennes saker har legat lite här och var annars, nu kan hon stöka hur mycket hon vill.

Idag har vi hunnit med att storhandla också, vi hade i princip ingenting hemma. Wilma kom hit idag också så hon visade oss runt lite, hehe.
Det fick bli tacos till middag, går så fort att göra :)

Jag jobbar imorgon, ska bli spännande att se hur det funkar att åka med kollektivtrafiken härifrån, får hoppas att det går bra. Skulle verkligen sitta perfekt med ett nytt jobb nu, antingen här eller åtminstone inom samma tåglinje.

https://cdn3.cdnme.se/2112696/6-3/pic_515a701cddf2b34ff3805126.jpg">https://cdn2.cdnme.se/2112696/6-3/pic_515a701cddf2b34ff3805126.jpg">https://cdn2.cdnme.se/2112696/6-3/pic_515a701cddf2b34ff3805126.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/2112696/6-3/pic_515a701cddf2b34ff3805126.jpg" class="image">



RSS 2.0