<3

Juste, jag har ju glömt berätta en annan nyhet! Min bästa kompis Lina väntar sitt första barn i juli och jag är så glad för hennes skull. Kommer bli så himla roligt, längtar massor tills man får se den lille krabaten. Dom har inte tagit reda på kön så det är extra spännande, jag var alldeles för nyfiken för att kunna hålla mig.
Ett extra plus är ju att vi ska ha med bara en och en halv månads mellanrum, det kommer bli många fikastunder tillsammans. MYS!

Fina tjejer.


-Lördag

Självklart så ska det vara dåligt väder på min lediga helg, vi hade planerat att göra massa saker men det gick inte nu. Det är illa när inte ens Wilma vill vara ute. Imorse när hon såg att det snöade lite sa hon "nääe, idag tänker jag verkligen inte gå ut". Tror de flesta tröttnat på snön. Vi kom iallafall iväg en stund till liljeholmen där vi lunchade och kollade i lite affärer. Wilma har hittat massa saker till lillebrorsan som hon vill köpa, hon var mest sugen på att köpa halva leksaksaffären, men sa att sånt får vänta. Hon är så fin, hela dagen idag har hon pratat om vad vi måste ha och vad som måste fixas. Det är hennes bebis säger hon och hon skulle helst av allt vilja att han kom nu, att sommaren ska ta slut först tar ju låååång tid. Hon kommer bli världens bästa storasyster även fast hon sagt att om han skriker så får jag ta hand om honom ;) Byta blöja var heller ingen hit eller hon sa "okejdåå kan väll se om jag kan", min fina tjej.

Imorgon får vi se vad som händer, ska väll försöka komma iväg och storhandla, inte det lättaste utan bil och när affärerna ligger en bit bort. En storstädning ska vi också hinna med och kanske en sväng till tvättstugan. Jag har blivit så bortskämd med att ha haft tvättmaskin hemma och nu när man inte har det är det inte lika roligt att tvätta längre, eller är det någonsin kul att tvätta?

Nu ska Wilma ta och hoppa i sängen, vi får se hur glad hon blir när jag avbryter henne i hennes smurflek.
Ha det bra så länge!





Kärlek

Idag fick vi se bebis! En lillebror, som jag hade gissat på :) Till och med vi kunde se att det var en kille, så jag skulle bli förvånad om det kom ut en tjej. Allt såg jättebra ut och nu kan jag verkligen andas ut, har varit så sjukt nervös, är mer nojig över allt den här gången än vad jag var när jag väntade Wilmisen. Vi ska dock tillbaka på UL om två veckor igen eftersom jag vart bakåtflyttad mer än två veckor, då har dom som rutin att kolla så att bebisen får tillräckligt med näring och så. Oftast är det ingen fara och jag har hela tiden sagt att det känns som att jag är kortare gången och då sa hon att föräldrarna oftast har rätt :) Jag hade gissat på att få BF den 2 sep men fick den 4 sep, så nära var det iallafall. Såklart lite surt att behöva "gå om" de här veckorna, skulle vart i vecka 20 om det stämt överens med det första datumet.
Nu längtar vi efter dig, lillebror <3



Wimsan vill ha

Allt kommer ifrån Lindex, som enligt mig är bäst på barnkläder :)


- Sometimes,change is everything.

Jobbat som vanlig, sista dagen med Julia innan hon slutar, trist.
Imorgon är jag ledig iallafall och då händer det spännande saker och senare på kvällen kanske man hinner med en bio, finns en hel del filmer jag skulle vilja se.

Jag har typ inget att skriva är så trött så jag skulle kunna somna ståendes, men så blir det efter två timmars sömn. Ska hoppa i säng efter djungelns drottning, hehe.


Sofie och jag kör på seriös frulle på jobbet (sudda bort daimen). Willys egna yoghurt var inget att hurra för, alldeles för söt för min smak



Chokladbiskvier

Det där med att sova gick inte så bra, det är kul när man börjar jobba om fem timmar.
Tänkte lägga in ett superduper recept på biskvier, för er som gillar att baka :)
Taget ifrån Leila Lindholm.

Biskvibottnar
250 g mandelmassa
1.5 dl strösocker
2 st ekologiska äggvitor
Smörkräm
1 st ekologisk äggvita
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 st nypa salt
0.5 st citron, saften
250 g smör
125 g mörk kvalitetschoklad 70 %
1 msk kallt espressokaffe
Till doppning
150 g mörk kvalitetschoklad 70 %

1. Botten
Sätt ugnen på 180 grader.

2. Riv mandelmassan och blanda samman ingredienserna till bottnarna.

3. Spritsa ut 20 stycken rundlar på en plåt med bakplåtspapper.

4. Grädda biskvibottnarna tills det är gyllene i cirka 13 minuter.

5. Smörkräm och doppning
Blanda äggvita, strösocker, vaniljsocker, salt och citronsaft i en ren rostfri bunke. Rör till sockret har löst upp sig.

6. Vispa till maräng över ett vattenbad (i bunke över kokande vatten) till cirka 65 grader.

7. Tag av bunken från värmen och vispa med elvisp tills marängen blivit helt kall.

8. Klicka ner rumstempererat mjukt smör lite i taget och vispa krämen luftig i cirka 15 minuter.

9. Smält chokladen och låt den svalna, rör ner den i krämen.

10. Rör ner kallt espressokaffe.

11. Bred krämen på undersidan av biskvierna med en palett eller slickepott. De ska bli toppiga.

12. Låt stelna i kyl eller frys.

13. Smält choklad till doppning i ett vattenbad.

14. Doppa biskvierna så att smörkrämen täcks i choklad och låt dem stelna på ett bakplåtspapper.


Ni måste testa, gudomligt goda, bättre än bageriets, hehe.
Mina vart inte så snygga men dom gick åt väldigt fort och man ska väll se att det är hembakta;)



- You'll never know if you never try

Det har hänt mycket spännande saker på sistonde, därför har jag hållt mig borta, vill lixom inte skriva något förtidigt och har svårt för att hålla mig. På torsdag får ni veta :) Längtar som en tok.
Nu ska jag se klart lite serier om jag inte somnar innan, har varit hemma själv i två dagar nu, det är verkligen inte min grej, läskigt. Jag skulle hellre bo hemma hos mamma hela livet än att bo ensam, hehe. Tur att mannen kommer hem imorgon igen.


Mitt hjärta <3


RSS 2.0