Dont say its too late

Jag känner mig så totallt jävla besviken och lurad. För nästan tre år sen flyttade jag ifrån Nynäshamn, ifrån att ha varit tillsammans med W dygnet runt vart jag istället helg mamma. Något som slog jävligt hårt mot mig. Jag skulle börja ettan på gymnasiet i globen och W gick på dagis i nynäshamn. Jag flyttade hem till mamma igen - W bodde kvar med sin pappa hos hans föräldrar. Det är och har inte varit lätt, utan så in helvetes svårt. Jag har gråtit, kännt mig värdelös och framför allt skäms över att jag lät W bo kvar i nynäshamn. Att jag "lämnade" henne, även fast jag inte gjort det, hon är min hero, min nr 1, personen jag skulle ge mitt liv för. Men trots allt gjorde jag det här för hennes bästa, det här var det bästa alternativet just då. Jag tvivlar inte på att hon inte har det bra där, jag VET att hon har det bra.
Nu - när jag går mitt sista år på gymnasiet, snart tar studenten, är redo för att skaffa mig ett jobb och flytta hemifrån på riktigt, känns allt inte lika bra längre. Det var det här jag längtade till för tre år sen, att få gå ut skolan och få tillbringa all den där tiden jag missat. Att få "tillbaka" W, få vara den som lämnar och hämtar henne på dagis, vara den där mamman som alltid finns där. Även fast jag alltid finns för henne så känner jag inte det, det känns som jag svikit henne, att jag lämnat bort henne när hon behövde och behöver mig som mest. Allt det här känns så långt borta och omöjligt just nu, allt bara för att det alltid måste bli massa tjafs om minsta lilla grej.

Jag skulle inte tveka på att flytta ut till Nynäshamn när jag gått ut skolan, har ett jobb och stabil inkomst- om det inte var så att det är sjukt svårt att hitta något där och jag vet att jag inte kommer ha råd att köpa mig en lägenhet eller ett hus där ute på bra många år heller. Jag kommer såklart försöka, allt för att det ska bli så bra som möjligt för W, för att hon ska behöva slippa allt krångel. Men en sak vet jag, går det inte så kommer jag begära att få ha W varannan vecka ändå. Jag har all rätt till det. Det känns jävligt orättvist mot henne att hon ska behöva gå på två olika dagis, alternativt att hon börjar på ett nytt som är halva vägen för båda.

Jag vet att många tycker att jag får skylla mig själv för att situationen är som den är. Att jag borde tänkt på sånt här innan allt tog slut mellan mig och A. Jag vet det, och det är många gånger jag tänkt och funderat över på varför allt blev som det blev, varför det är så jävla lätt att vara efterklok. Men vad hjälper det att hela tiden älta saker som man tidigare gjort i livet? Beslut man tagit som just då kändes rätt. Gjort är gjort och det är meningen att det ska förbli så också.

Jag behöver mer tid med W. Det är det här jag längtat efter, snart har jag klarat mitt mål om att ha gått ut skolan och ha en utbildning. Jag tänker aldrig låta något komma ivägen, aldrig.


Höstmys

Godmorgon! Solen verkar skina ute men det ser inte speciellt varmt ut. Det är rätt mysigt med hösten ändå. På fredag är det redan oktober. Jag brukar alltid åka lite tidigare till praktiken och sätta mig i en park där och läsa en stund i solen innan jag går in, sjukt skönt. Ska kanske ta en sväng förbi stan i eftermiddag och se om jag hittar något skoj. Jag måste verkligen ha en ny vinterjacka också, förra vintern hade jag inte ens någon och då var det ändå rekord kallt ute, så fick skylla mig själv att jag frös.

Men nu ska jag börja röra mig, ikväll är det bara plugg som gäller!



Kaos

Kom nyss hem från en kaos dag på jobbet. Derbyn-inte riktigt min grej. Hela globen är sönderslagen, rutor är krossade, dörrar är insparkade, saker är kastade överallt. Jag jobbade i baren idag och har aldrig varit med om liknande förut. Min bar vart attackerad av kanske 100 aikare. Vi hörde hur vakterna skrek att vi skulle stänga dörrarna snabbt men vi hann halvvägs innan dom sprakade sönder hela dörren  och stormade hela baren, sprang in i köket, snodde med sig glasflaskor, sparkade på stolar. Jag kan säga att jag vart livrädd! Sprang utav bara helvete och försökte gömma mig någonstans, polserna kom som tur var snabbt och alla sprang iväg igen. Det hände inget men jag vart ändå chockad och rädd, man vet ju aldrig vad som kan hända, speciellt inte när dom snor med sig glasflaskor, kul att få en sån i huvudet. En annan bar vart helt sönderslagen och fick alla rutor krossade. Pepparspray har sprutas i hela globen. Djurgården var säkert inte heller så oskyldiga, men ändå. Så jäkla onödigt att man måste bråka, varför inte bara gå och se på när ens lag spelar och ha kul istället.  Jag stannade kvar långt efter att matchen var slut och hjälpte kioskerna att inventera, hade ingen lust att åka hem med alla andra. Kom iallafall hem helt oskadd men tror inte att jag kommer vilja jobba derbyn något mer, iallafall inte i baren.

Nu ska jag lägga mig och sova, sov sjukt dåligt inatt och är trött som jag vet inte vad. Haft världens huvudvärk hela dagen även fast jag knaprat alvedon.
Godnatt!


princess of my heart

Kollade igenom lite gamla bilder, insåg att det snart är halloween (eller ja cirka två månader kvar). Förra året använde sig jag och W av samma dräkt, haha. Lite stor på W men hon var söt ändå! Jag är en sån där som älskar att baka och fixa massa roliga saker för varje högtid som kommer, funderar redan på vad jag ska göra för roligt på halloween!


Prylar



Fick hem lite roliga prylar från Loppi/We R Family. Dom brukar har lite roliga event som jag brukar bli inbjuden till, alltid roligt. W ville jättegärna ha med sig "dagispåsen" hem till nynäshamn för att kunna packa ner saker till dagis, men vi glömde den så får bli nästa gång. Läste även att den påsen kommer inom en snar framtid vara gratis för alla föräldrar med dagisbarn. Underbara barn mässan ska vi såklart gå på om två veckor, troligtvist på lördagen.


Måndag

Har haft en riktigt slapp dag på praktiken, hur lungt som helst, skönt men rätt trist. Bara tre veckor kvar nu, känns lite tråkigt att "lämna" stället nu när man vant sig, dessutom är dom som jobbar där hur bra som helst. I fredags när jag frågade om jag kunde gå klockan två för att hämta W sa dom att jag inte ens behövde fråga innan eftersom att det var en självklarhet att jag skulle få hämta henne tidigare. Så skönt att dom är så lätta, hade varit jobbigt om dom var buttra och sura hela tiden, haha.
 
Min mobil är som sagt på lagning och eftersom jag inte har någon annan kamera för tillfället så har jag inga bilder från helgen heller. Jag funderar på att ringa tele2 och be dom att ge mig kompensation för alla månader jag behövt betala för utan att ens haft en mobil. Även fast det inte är deras fel, kanske bättre att höra av sig till sony eriksson istället. Men måste ändå ringa till tele2 och be dom ta bort 150 kr som jag inte ska betala, står på mina räkningar att jag betalar extra för en dator som jag inte ens har fått. Blir alltid problem när jag ska fixa saker...

Ska lägga mig och läsa lite nu hade jag tänkt, borde plugga men det får bli senare. Funderar på att beställa hem lite nya böcker som jag är sugen på att läsa.



Söndag

Kass uppdatering jag vet. Är så otroligt trött på människor som inte gör annat än klagar och tycker synd om sig själva (pratar inte om bloggen), gör något åt problemen istället, jag har mina egna problem och är ingen jävla superhjälte som kan hjälpa alla andra. Lite trist att HELA sanningen ibland inte kommer fram, att det är lätt att ta bort de sakerna som skyddar en själv för att endast kasta skit på andra.

Min syrra hade tjejmiddag här hemma igår och då fick ingen vara hemma, så vi gick ut och käkade och sen tog en promenad i höstmörkret. Riktigt kallt ute nu på kvällarna, iallafall när det blåser storm. Min mamma fyllde år igår också, så på dagen hade vi varit inne i stan och handlat en present. Vi gick förbi en hoppborg och W ville såklart hoppa lite i den, när vi skulle gå därifrån vägrade hon och bara skrek och grinade. Hon är ändå ganska lätt att få på bra humör igen, det är bara att skoja lite och busa. då låsas hon att hon fortfarande är sur men sen när hon inte kan hålla sig skrattar hon igen.

W sitter iallafall och bygger puzzel just nu, hon är grym om jag inte sagt det tidigare. Dags att köpa lite svårare, passar ju perfekt nu när julen kommer. Jag tänker faktiskt börja köpa lite julklappar redan nu för att slippa stressa senare, dessutom fyller ju W fyra år tre veckor efter julafton.


onsdag

Skulle ju lämna tillbaka min mobil idag, åkte till telekiosken där jag köpte den men trodde man kunde åka till vilken som helst men icke, vart skickad ända till farsta där jag köpt den. Där var det två nya unga killar som var tvungna att ringa och fråga vad dom skulle göra, till svars fick dom bara att dom skulle skicka in den IGEN. Seriöst, jag ska ha en ny modell, är trött på alla fel aino har. Kommer säkerligen få tillbaka samma igen fast "lagad" bara för att jag fick en helt ny andra gången jag lämnade in men det vara bara för att den första inte gick att laga, så det är deras problem, tycker inte jag ska behöva skicka in den ytterligare två gånger då det sannolikt kommer bli fel med den igen. Nog om det. Fick mitt bankomat kort idag, äntligen! Passade på hämta ut lite andra roliga paket jag fått eller ja snarare saker som W fått. Jag fick däremot fribiljetter till "underbara barnmässan", har varit där alla år sen jag fick W så det ska bli kul, fick också en fribiljett till "hus och hem" som är under samma helg, skulle vara kul att gå på den också men tror jag skippar det, kan skänka bort den till någon annan, haha.

Imorgon är det jobb i globen på kvällen, AIK hockey. Vill hellre jobba på DIF matcherna men det är sjukt många som sökt till dom. Nu ska jag ta ett bad och sen är det dags för sängen.
Snart fredag och då kommer W! :D


Skitsnack

Imorgon ska jag lämna in min skit mobil, för det är precis vad det är. Sony Erikssons Aino, inte att rekomendera (tror inte ens den säljs längre, pga den bara har massa fel). Min gick sönder först efter redan tre-fyra dagar, lämnade in den, fick tillbaka den med samma fel, lämnade in, fick en helt ny. Nu har den varit paj ett ganska bra tag igen, har inte orkat lämna in den. Dom på telekiosken som jag köpte den av sa att jag kommer få en ny istället, eftersom det är flera som klagat på den. Det är najs! Har haft den i ett halvår och den har redan varit paj tre gånger.
Jag tog ju ett sjukt onödigt abonnemang, med mobil, mobiltbredband och playstation 3 (som skulle varit gratis men som jag betalar 150 kr i månaden för ändå). Ångrar djupt att jag fixade det där, nu sitter jag och betalar över 600 spänn i månaden för en mobil som är trasig, playstaion som jag sålde och ett mobilbredband som endast ligger och dammar. Nu har jag iallafall gjort en bra deal med min brorsa som ska ta över bredbandet, så blir av med den kostnaden. Sitter och funderar på vilken mobil jag ska välja, måste ju vara en som har samma kostnad i månaden som min har.
En av W's julklappsönskningar är faktiskt en mobil. "en riktigt, ingen leksaksmobil den här gången". Det ska börjas i tid, resten av grejerna hon önskar sig är inte speciellt billiga heller, inte för att hon kommer få något sånt men lite kul att hon säger att hon önskar sig det.

Nej nu ska jag lägga mig och se klart på oskyldigt dömd. Min klockan ringde föresten inte imorse, men jag vaknade prick 8 när jag skulle upp. Ibland måste man få ha tur också!


Höst

Sitter just nu inne på HM's internet shop och kikar på kläder till W (plugga går inte så bra). Finns så mycket fint jag vill köpa. Fastnade lite extra för vissa saker som jag lägger upp här, hur sött? När jag var inne på hm i Globen hittade jag en ur söt kappa i mörk grönt men den fanns tyvärr inte i hennes storlek (som vanligt), försökt hitta den på shopen men den finns tydligen inte där heller. Istället hittade jag en annan fin i  blått.

Kom på att det är dags att börja handla julklappar snart också. Lika bra att vara ute i god tid ju, så att man slippet stressa ;)



Jobbigt att vara mig idag

Vilken helvetes dag det har varit! Känns som att allt gått fel. Måste säga att det är sjukt jobbigt att vara utan bankomatkort (speciellt när man glömt något hemma och måste köpa nytt). Praktiken gick rätt så segt. När jag slutade var det meningen att jag skulle försöka hinna till banken vid karlaplan som stänger fyra, men hittade aldrig dit. Åkte istället till stan eftersom jag såg att dom hade öppet till halv fem men såg sen att dom inte hade några kontanter. Åkte hem för att se om kortet kommit men icke, stressade tillbaka till hötorget igen efter att jag fått reda på att den banken hade kontanthantering och var öppen till sex. Yrade runt där ett bra tag innan jag insåg att banken låg precis vid spärrarna. Skyndade mig till the coffe place för att fika och prata lite om skivan med Emma och Sofie. Sjukt många som fortfarande inte betalt hundra kronor som behövs till depositionen även fast vi satt sista datum idag, tur att vi har tills på lördag att betala, men ändå.

Var förövrigt massviss med demostranter på plattan som demostrerade mot att SD kommit in i rikstan. Tycker det är lite läskigt att dom fick fler röster än både vänsterpartiet och kristdemokraterna. Vad fan hände?

Nu ska jag äta och sen försöka plugga lite mer drycker.


"Jag vill ha en sån där äggmök"

Första gången jag köpte en munk till W gillade hon det så mycket att hon gick och tjatade varje gång hon var här om att få en. Men, hon hade glömt bort var det hette så jag förstod inte riktigt vad hon menade. Istället för munk sa hon äggmök. Jag vet inte hur mycket jag skrattade när jag sen förstod vad hon menade. Hon är rolig hon.



Valdagen

Jag har jobbat hela natten, valde att börja sent eftersom jag hade W, så fick in några timmar iallafall. Var apoteket som hade någon företagsfest. Jag har aldrig varit med om så varma tallrikar som dom hade igår, min handled har flera blåsor och även vänster tumme. En tjej fick till och med nästan brännskador på handleden. Helt sjukt. Gick med dubbla handskar men även brände det igen. Slutade vid fyra inatt så man var relativt trött imorse.

Nu har jag varit och röstat, men på vad är hemligt. Ska sitta och kolla på valvakan ikväll iallafall. W sa att hon också ville rösta men förklarade att hon fick vänta några år till, haha. Efter det lekte vi lite i lekparken innan det var dags att gå hem och äta lunch. Strax ska vi bege oss till centralen eftersom W ska åka tillbaka till Nynäshamn igen.

Skriver lite mer senare, ska passa på att mysa med W istället!


Nyhetesbrev barnshopping

Jag fick mail om en super bra ny tjänst, ett nyhetsbrev som för alla shoppingintresserade. Det finns idag över 400 barnbutiker på nätet och det kan vara svårt att få en överblick över marknadsutbudet på de senaste erbjudandena. Istället för att prenumera på en massa olika nyhetsbrev har Madde och hennes kompis kommit på att man istället kan samla olika barnbutikers erbjudande i ett och samma nyhetsbrev. Sjukt smart tycker jag! Jag själv prenumerar på en del olika nyhetsbrev. Anmäl dig du också till Nyhetsbrevet Barnshopping.se som innehåller över 30 barnbutikers allra bästa erbjudanden varje månad. Helt gratis!
Anmäler dig gör du här. (länk http://barnshopping.se)




Fredag

Idag var min handledare från skolan och hälsade på mig på praktiken. Han undrade hur det gick och så, men tyckte att allt verkade flyta på super bra. Min handledare på praktiken sa bara positiva saker om mig så det var kul. Har även fått extremt mycket berömm av alla idag, alltid kul men jag är så dålig på att ta emot haha. Hon sa även att när jag slutar skolan så är jag mer än välkommen att höra av mig till henne för antingen extra jobb eller om dom skulle ha en ledig tjänst just då, för att hon var så imponerad över hur duktig jag är. Det var en som var sjuk idag så vart extra mycket att göra och jag fick mer ansvar, men skötte mig bra. Dom tog till och med upp det på fredagsmötet och då visste jag inte riktigt vad jag skulle säga mer än "tack, vad roligt att ni tycker det, jag tycker iallafall att det är super kul att vara här". Som sagt, måste bli bättre på att ta emot berömm.

Slutade lite senare än vanligt idag så fick skynda mig med att åka in till stan och handla en present till min syster. Hann inte till banken så fick använda mina drickpengar till att försöka hitta något, haha. När jag kom hem bakade jag och W lite tills imorgon. Hon var så duktig på att garnera och hjälpa till, som vanligt. Även på att test smaka allt.

Nu är det dags för sängen, W sover för längesen.


Det regnar idag!


W med sitt pippi paraflax och pippi regnjacka!
Hoppas på bättre väder imorgon.


Klockrent

-Jag har tappat mitt bankomatkort så har inga pengar på mig.
-Men då får du jobba mera så att du får pengar ju...
-Jag har pengar men bara på mitt kort och det har jag tappat.
-Jaha, men då är det bara köpa nytt!


Otursdag

Min dag har varit rätt så dålig. Praktiken kändes som en evighet pga att jag var hur trött som helst (hade bara sovit i två timmar), det kändes verkligen som att klockan stod still. Trodde att jag skulle sluta senare än vad jag gjorde så hade planerat att åka och hämta W direkt efter men istället slutade jag tidigt, hade ingen lust att sitta och vänta i vh, var för trött för att gå runt på stan så istället åkte jag hem och var hemma i en timme innan jag skulle åka igen. Segt. På vägen till tåget tappar jag mitt bankomatkort, hade precis handlat på det och på något sätt måste det ha ramlat ut när jag sen skulle ta upp busskortet, hade bråttom så sprang ner till tåget och när jag väl kommer på och ska lägga ner busskortet ser jag att jag tappat bankomatkortet. Trodde först att jag kanske hade glömt det på pressbyrån så gick tillbaka dit på hemvägen men det fanns inte. Så typiskt, jag har aldrig tappat något viktigt förut och nu kommer jag dessutom få ny kod, är jättedålig på att komma ihåg nya siffror, haha. Min syster fyller år på lördag och jag hade tänkt handla något imorgon men vet inte hur jag ska hinna till banken eftersom dom stänger vid fyra och mitt nya kort kommer inte förens nästa vecka.

Nu är iallafall W är, vi ska snart gå och lägga oss. Jag lär somna direkt! Imorgon ska hon följa med min mamma till min mormor medans jag är på praktik. När jag kommer hem igen ska vi baka lite tills på lördag.


Höst

Vilket skit väder det är ute, jag glömde paraplyt på praktiken så är helt dygnsur, kul! Hoppas att det klarnar upp lite senare. Jag har dessutom tagit på mig fel jacka, igår hade jag en annan men det var alldeles för varmt istället. Efter praktiken ska jag kolla runt lite i globen centrum och se om jag hittar något kul, fick ju lön idag. Börjar jobba vid 6 igen så lika bra att sysselsätta sig med något när man väntar, känns så onödigt att åka hem och sen vända nästan direkt. Efter jobbet ska vi kanske ha after work med jobbet, beror på om jag känner för det då. Börjar 11 imorgon så det är rätt så lugnt. Nej nu ska jag in på restaurangen och börja jobba!


Duktiga Emelie

Idag har jag varit hovmästare! Det var kul, men lite läskigt ibörjan. Fick ta emot gästerna, visa dom till borden, ha hand om telefonen och ta bokningar, ja allt man gör som hovmästare. Inte precis som i skolan där det mer är övning, här måste allt bli rätt på en gång. Tycker ändå jag klarade det rätt bra och fick beröm efteråt, alltid kul.
Men imorgon har jag nog hand om en egen station igen, kommer får göra om allt igen och dom sa idag att jag kan säga till när som helst om jag vill pröva något nytt!

Nu ska jag äta min hemmagjorda "glass" med daim och marshmallows i, aldrig gjort det förr så vet inte om det är gott eller inte. Det var iallafall superlätt att göra. Har ju en hel låda med daim från jobbet som jag vill bli av med, haha. Ska kolla på Oskyldigt dömd också, har fortfarande inte sett alla avsnitt och alla som känner mig vet att jag är en sucker för svenska "polis" filmer/serier.

Kom på att jag måste betala lite räkningar först, trist. Tur att man får lön imorgon och den här månaden får jag även studiebidrag, wie.


Loppi.se

Loppi.se är en svensk hemsida där vem som helst kan sälja/köpa begagnade saker, tex möbler och kläder. Mycket fyndigt tycker jag! Man kan faktiskt hitta riktigt fina och bra saker, gäller för det mesta att ha tålamod bara.

3 av mina favoriter.
Klicka på bilderna för att komma direkt till annonserna.


Jag minns att när jag var gravid så tyckte jag att alla mammakläder var grymt fula, hittade aldrig något jag ville ha. Åkte hem gråtandes från stan när jag inte hittade något att ha på mig på julmiddagen vi skulle ha, haha.  Den är klänningen som Martina Haag hade på sig som gravid skulle jag inte tacka nej till då.


Jag tycker att den här vaggan är hur cool som helst, dock inte så snyggt med dom där fransarna eller vad det är. Men annars skulle jag inte tacka nej till den, kan tänka mig att det skulle vara rätt härligt att sova i den också, haha. Små barn gillar ju oftas att bli vaggade till sömns. Vaggan är dessutom handgjort enligt fair trade!


Den här griffeltavlan tror jag att W skulle älska. Nästan som att rita på väggen förutom att på den här FÅR man rita på. Visserligen har W aldrig ritat på väggen men varit på väg då hon varit sur. Säg något barn som inte ritat på väggen bara för att testa på ;)


Fick en trevlig inbjudan ner i brevlådan



Se Mumin på bio, det lär nog W gilla!


Kaffe!

På praktiken beställs det mycket kaffe - latte, espresso, maccihiatio med mera. Jag vill minnas att jag var grym på att skumma mjölk i skolan men på praktiken suger jag, rent ut sagt! Eller så har jag aldrig varit bra, haha. Har iförsig börjat lära mig och idag gjorde jag faktiskt en perfekt cappuccino. En tjej där som har visat mig hur man ska göra på bästa sätt. Har lyckas bränna mjölken ett antal gånger och ibland inte fått något skum alls. Men nu vet jag att man ska köra på full ånga precis under ytan för att få bra skum och bara i några sekunder och att det dessutom ska gå och hålla i kannan utan att man bränner sig. Innan praktiken är slut ska jag iallafall ha lärt mig att alltid göra PERFEKT! Våran dryckes lärare i skolan tjatar hela tiden att vi måste skumma mjölken rätt och att om vi någon gång köper en latte eller liknande ute ska vi kolla om den är bra och om ite, lämna tillbaka den!

Bild från google.se



Rätt så trist inlägg

Precis kommit hem från informations mötet på jobbet, fick reda på lite bra saker. Pratade med Jonas om att bli ansvarig, skulle smsa han så skulle han kolla upp det. Egentligen är det mer för dom som inte har något annat jobb eller skola, men kan ju alltid testa. Jag har ju alla "körkort" i globen förutom i köket, men där vill jag inte ha heller.
På onsdag jobbar jag på första AIK matchen, får se hur den blir. Ska jobba i baren på DIF-AIK också, lär bli kaos, men dom ska spärra av så dom får en varsin sida för att undvika bråk.

Hade tänk plugga lite nu, men vet inte om jag orkar, kanske blir några uppgifter. Har mailat alla i klassen på fb om studentskivan, vet inte på vilket annat sätt jag ska få tag på dom eftersom vi inte är i skolan nu. Hoppas bara att alla betalar innan fredag, annars får dom ju tyvärr inga egna biljetter att sälja och det vore tråkigt.



Natti

Kom precis upp hur badet, har tagit fram mina tofflor nu när hösten börjar komma (även fast det varit varmt ute de senate dagarna), mysigt. Ska lägga mig och se på en film och dricka en kopp te innan jag somnar. Är rätt så trött så förhoppningsvist somnar jag fort. Praktik som vanligt imorgon, ska gå lite tidigare eftersom jag ska till tandläkaren men det ska nog inte vara några problem, lunch rucshen är redan över då så.
Godnatt på er!



Resa

Sitter och kollar på lite olika resor, vill åka någonstans med W. Antingen på sport- eller påsklovet nästa år eller mitt i sommaren. Vet inte vart än bara, måste vara något som passar W också. Jag vill åka till Miami, höhö! Gäller att spara pengar också, inte alltid så lätt att vara student. Har iförsig redan börjat spara, visserligen bara småmynt men det blir ju en del om man samlar ett tag. Jag har dessutom en sån där bra sparbössa som inte går att öppna, man måste använda en konservöppnare för att få upp den. Ska köpa en till sån fast en större, så ska jag börja lägga i lappar också. W var så gullig, hon sa att hon också skulle spara pengar, haha, men enligt henne så har hon redan massa pengar och kan köpa vad hon vill, drömma kan man ju alltid göra.

Nu ska jag göra lite mat och efter det nog ta ett bad. Ska till tandläkaren imorgon, usch! Men ska passa på nu innan jag får börja betala, sjukt dyrt ju. Efter det blir det "jobb", vi ska ha informationsmöte som vi får betalt för, bara för att så många som möjligt ska komma, haha. Men jag klagar inte.


Supersmarta sparbössan!


Arga W

Skulle hjälpa W att sätta på sig sinna tights, då vart hon sur.
- Jag kommer ha fula kläder på mig nästa gång jag kommer och så kommer jag vara ful i håret. JAG KOMMER KLIPPA LUGGEN!!!!!!!!

Haha, tok-unge! Jag brukar skoja med henne ibland och säga att hon inte ska klippa luggen utan spara ut till lång så man kan göra fler olika frisyrer på henne. Det kanske låter som att jag tycker hon är ful i lugg men det gör jag såklart inte. Tycker det lät lät lite roligt när hon sa så bara :)


Lördag

Idag har vi besökt Lina och Jimpa. W var blyg i kanke några minuter sen busade hon på för fullt med Lina, hade brottningsmatch och allt vad dom höll på med. Hon ville inte riktigt gå därifrån och när vi tog tunnelbanan för att hämta ut ett paket var hon sur. Ingenting dög, allt och alla var dumma, glassen hon fick var äcklig, ja precis allt var fel enligt henne. Fick bokstavligt sagt släpa henne hem igen men när vi kom hem vart allt bra igen. Vi åt middag och nu på kvällen har vi kollat på lite olika filmer och pratat. Handlat lördagsgodis hann vi med också. Nu börjar hon bli trött och vi ska lägga oss och berätta sagor, hon älskar när man hittar på egna, speciellt om dom handlar om henne.

Får se vad morgon dagen har att erbjuda, något skoj ska vi nog hinna med innan hon åker till Nynäshamn igen. Hon kommer redan på torsdag nästa vecka så blir extra ledigt för henne, fast iförsig så går hon nästan aldrig på dagis på fredagar. Vi har ju fått ett helt nybyggt dagis precis utanför oss och hon tjatar hela tiden om att hon vill börja på det och ha två dagis (enligt henne har hon redan två eftersom hon räknar sitt gamla dagis som hennes också). Haha.

Två bilder från igår när lille Vincent var här. W är helt tagen av min bror Alex och Vincent. Idag när hon var sur sa hon att hon skulle åka till dom istället för att dom var mycket snällare än alla andra här. Alltid när dom är här busar hon bara med Alex hela tiden, det är kul.




Fredagsmys

W och jag hade jättekul på tåget idag, folk måste tro att vi är lite knäppa! Jag kunde inte sluta skratta åt W´s roliga "skämt". Idag höll hon på att härma olika dialekter och det var så sjukt kul, duktig var hon också. Vi åt på donken, var längesen jag åt där, sen gick vi och handlade lite fredags mys. När vi kom hem var Vincent här, min mamma passar honom ett par timmar tills min brorsa slutar jobba.  Får passa på att säga grattis till han också eftersom han klarade sitt körkort idag! Jag är absolut inte avundsjuk....

Igår bokade vi våran studentskiva! Blir på skyddsrummet den 2 april. Rätt så tidigt men då är alla som mest taggade på att gå på våran, höhö. Det är en lördag också så det kunde inte bli bättre, vi har den tillsammans med två andra klasser också. Så min vänner, BOKA INGET ANNAT DEN DAGEN! 

Nu blir det mer mys med W.


Fik

Ska iväg och fika med några från skolan, känner att jag behöver göra något, rätt deppig dag. Föresten frågade en tjej på praktiken om jag skulle vara intresserad av att jobba lite. Det vill jag såklart, så hon skulle ge mitt nummer till den som har hand om det, var någon catering där dom ville ha servis. Vart jobbigt att skriva från mobilen, så avrundar här!


Knas

Skolan gick bra, vi gick igenom lite om öl och vin och svarade på lite instuderingsfrågor. Läraren sa att vi skulle ha öl provning, tänkte att det blir ju kul. När vi hade det fick vi endast smaka på lättöl, alla tänkte typ "jaha?", haha. Men det är för att alla inte har fyllt 18 än. Nästa termin kommer vi ha vin, öl och sprit provning istället eftersom alla fyllt år då, det blir kul, lättare att lära sig mer när man vet hur det smakar och så. Slutade redan vid halv tre så det var skönt, åkte hem och snart är det dags att åka och jobba igen. Hoppas som sagt på en bättre dag idag!

Jag och Becca har ju beställt visitkort, mest för skoj och för att vi brukar jobba lite då och då på olika event med mera, och de flesta brukar fråga om vi har något. För en vecka fick jag dom, typ 2 veckor sent... Mailade även dom då och sa att jag inte fått dom än, hade redan betalt så ville ju ha dom. Nu när jag har fått dom fick jag ett mail igår där det stod att dom skickas och att jag beställde dom den 4 september. Idag när jag kom hem så har det kommit ännu fler kort! Förstår ingenting, dessutom lär jag få betala för dom här också även fast jag inte beställt. ALLTID när jag beställer saker från internet blir det knas, förstår inte! Ska sluta beställa saker nu, haha.

Men men, nu är det dags för jobb!


Uppe innan tuppen

God morgon! Var sjukt längesen jag var uppe såhär tidigt, klockan ringde redan vid havl sex imorse. Har varit iväg på ett "möte" och nu sitter jag i skolan, fick skjuts hit så vart lite tidig, börjar vid nio. Rätt så skönt att sitta och chilla lite. Känns lite konstigt att vara här, man har ju vant sig vid att ha praktik nu. Ska ha dryckeskurs, ingen aning om när vi slutar. Börjar jobba halv sju idag, så hoppas vi slutar tidigt så att jag hinner hem i mellan. Jobbet igår var det värsta jag någonsin gjort, har aldrig gått så segt och ändå slutade vi tidigare än vad vi skulle. Det fanns absolut ingenting i den kiosken jag stod i, allt var i oordning och det vart bara kaos med allt. När jag blir ansvarig (ska prata med chefen om det) för en kiosk så kommer jag vilja ha ordning på allt, ha det fint med mera,  så att det underlättar för alla. Hoppas på en bättre dag idag, är tydligen bara cirka fyra tusen biljetter sålda så blir nog inte så mycket att göra, förhoppningsvist. 

Ska gå ner om kolla om Jennifer och gänget har kommit nu, så man får lite sällskap.
Ha en bra dag! :) 


OzzY!

Dagen har rusat förbi trots ihållande huvudvärk, snart är det dags att röra sig mot nästa jobb. Vet inte rikigt när jag slutar men lär bli runt elva-tolv, lär somna direkt när jag kommer hem igen. Imorgon ska vi vara i skolan, vet inte riktigt vad vi ska göra, gissar på att vi ska gå igenom lite om drycker. Men först ska jag på "möte" halv åtta på morgonen så blir inte direkt någon sovmorgon. Blir en lång dag imorgon, jobbar även på kvällen då Sting har konsert.

Jag har fått en egen station nu på praktiken, det är sjukt kul men stressigt! Går iallafall bra och chefen sa idag att jag snart får ta över hennes jobb för jag fixar allt galant, haha. Synd att det bara är en lunch restaurang, annars hade jag frågat om extra jobb, men kan ju återkomma dit nästa höst och se om dom söker personal då.

Fick en rolig inbjudan till en bergrumsfest på lördag, men kan tyvärr inte gå, hade ju varit roligt! Är "The next big thing", var på ett av deras andra event i våras.

Okej, det här inlägget vart typ dunder tråkigt men får duga ändå. Nu ska jag fixa mig och sen röra mig mot globen.

W en regnig dag!


Måndag

Dagen har gått rätt fort, det känns sjukt mycket bättre att ha praktik än att vara i skolan. Mycket mer seriösare ute än vad det är i skolan. Det enda negativa med den här praktikplatsen är att man äter "lunch" vid typ tre och sen slutar man. Jag skulle hellre åka hem på en gång och äta middag lite senare, det blir ju helt fel nu, blir som att äta middag vid tre tiden eftersom jag inte är hungrig alls sen. Aja, idag fick vi iallafall raggmunk, hur gott är inte det lixom? Måste göra det hemma snart.

Imorgon kväll så jobbar jag på Ozzy, lite ballt! Minns när han var här senast med sitt band (vad de nu heter), då sprang jag och en kompis runt hela globen och leta efter han, var även utanför hans hotell. Jag har ingen aning om varför vi gjorde det, ingen av oss är speciella fan, men antar att vi inte hade något bättre för oss, haha.

Blev ingen fika idag, vi ska försöka passa in en annan dag när alla kan istället. Jag har skola på onsdag så ska väll prata lite med dom i klassen då också. Nu ska jag forsätta plugga lite drycker.




Seize The Day

Säger godnatt med ännu en bild från dopet igår. Kusinerna! Imorgon kanske det blir att planera studenten, men har inte hört något än så får se. Föresten på fredag kommer ju Hoffmaestro & Chraa till grönan, vill gååååå! Någon som ska dit? Funderar starkt på att ta med mig W dit, hon diggar dom i smyg så.



Söndag

Igår var det dop, W hade på sig sin "dopklänning" som hon kallar den, en blå jättefin. Hon skulle ha ett par glittriga ballerina skor men dom var för små så det fick bli gympaskor. Dom öppnade aldrig presenterna där så kunde inte ta någon bild. Men vi köpte iallafall en personlig bok som handlar om Vincent. Jag och min bror har också en varsin sån från när vi var små. På kvällen hade vi lördagsmys, W hade bestämmt att hon skulle ha en liten chipspåse, tablettaskar och cola på glasflaska, så hon fick det. Vi somnade rätt så tidigt, W var rätt så trött efter dopet där hon sprang runt och busade.

Idag har vi spelat memorie, byggt massvis med olika puzzel och övat på att skriva. Jag har försökt lära W skriva hennes namn men det går väll sådär. Hon vet iallafall vilka som är hennes bokstäver men hon vet forfarande inte riktigt hur hon ska skriva. W, I och L går bra, men M och A är lite svårare. Fast hon är ju inte ens fyra år så hon behöver ju inte kunna skriva heller. Det är mest en kul grej och W tycker det är roligt när man berättar vad det finns för olika bokstäver och vad man kan skriva med dom.

För ett tag sen kom hennes farmor och hämtade henne här. Så nu vart det ensamt. Ska se på en film och ta det lugnt. Praktik som vanligt imorgon.



Kom precis hem från dopet :)



Cupcakes



Lägger ut receptet på cupcakes. Det är så enkelt att jag kan hela receptet utan till.

Cupcakes
3 ägg
2½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
Skal och saft från en citron (jag som älskar citron brukar ta lite mer för att få mer smak)

Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt poröst. Smält smör och blanda i mjölken.
Rör ner i äggsmeten. Blanda mjöl och bakpulver i en annan bunke och blanda ordenligt för att få det jämnt för delat. Vänd försiktigt ner i resten av smeten, undvik att röra för mycket eftersom smeten ska vara så luftig som möjligt för bästa resultat. Blanda ner citronsaft+skal.
Fyll i formar (en tredje del). Grädda i ugnen cirka 15 minter i 175 grader. Det går att höja, men jag kör alltid 175 för att jag tycker dom blir bättre då och mindre risk för att dom bräns eller blir för torra.

Frosting
60 g smör
5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
100 g philadelifia ost
2 tsk citronsaft
Valfri karamellfärg eller om man vill ha en vit frosting

Blanda alla ingredienser till en krämig smet. Tillsätt eventuell karamellfärg i slutet.
Spritsa på cupcakesen eller med en sked, jag hade ingen spritspåse här så fick göra med en sked, tycker dock att det ser snyggare ut om man spritsar. Strö på strössel eller liknande. Idag använde jag små nallebjörnar för att jag tyckte det passade bra till ett dop.


Busy woman

Dåligt med uppdatering idag, har haft fullt upp! Slutar lite senare från praktiken på fredagar, vi har möte och går igenom menyn för veckan därpå och lite annat. Efter det var jag hemma en snabbis, kanske en kvart innan det var dags att åka och hämta W. Vi hade skit skoj på tåget idag, satt och skämtade med varandra. Helt galet att hon blivit så stor så hon förstår sånt, fast ja, hon är ju en rätt så smart unge om jag får säga det själv. Innan vi gick hem var vi inne och handlade lite saker inför bakningen. Så ja, vi har bakat hela kvällen typ. W har varit jätteduktig och hjälpt till (även fast hon "tappade" en del smet ner i magen). Vart kolakakor och mini cupcakes som vart super söta och fina. Kan lägga ut recept, för dom är verkligen goda.

Imorgon är det dop som står på schemat. Doppresenten kom idag som tur var, skulle ju visa den men glömde att ta bilder innan jag slog in den. Smart? Jag vet. Men kan nog få någon bild imorgon om dom öppnar presenterna där. W är iallafall taggad, hon har funderat lite på om Vincent kommer gråta eller inte men sa att han är ju liten så han får göra det om han blir rädd. Hon gav även en klockren kommentar på tåget om att när han får vatten på huvudet så kanske han får det i ögonen och då måste han ha simglasögon på sig.

Måste passa på att säga grattis till Malte som fyller 20 år Idag! woho.


Usch

Ahh, sjukt jobbigt att inte kunna sova. Somnade en stund när jag kom hem, har haft en hejdundrande huvudvärk hela veckan. Känns inte så hälsosamt att käka tabletter varje dag heller. Ska göra mig ännu en kopp koffeinfritt te och sätta på en film och försöka tvinga mig själv till att somna. Skönt att det är fredag imorgon, veckorna går iallafall fort. Jag hoppas verkligen att mitt paket med Vincents doppresent i kommer imorgon, 2-4 dagar sa dom? Bullshit.. Annars kommer jag och W paketlösa, inte så kul.

Imorgon blir det att baka, mini cupcakes och världens godaste kola kakor. Tänkte använda samma recept som jag använder till "vanliga" stora cupcakes och även samma frosting på, dom är gudomliga! När W fyllde tre hade jag röd karamell färg i för att få dom rosa (hon hade prinsesskalas), men tänkte köra blått imorgon. Kan lägga upp bilder om dom blir bra, höhö.

Nästa vecka blir det förmodligen fika och snack om studenten. Massor som ska fixas, flak, studentskiva, med mera. Vi i serverings klassen hade tänk ha skivan tillsammans med en annan restaurang klass. Lättare att få dit fler folk+ att det blir billigare. Grejen är den att vi måste prata med alla i klassen, alla verkar vilja olika, men det ska nog bli bra. Kom just på att för tre år sen ville en studentfirma bjuda mig+ min klass på flak, eftersom dom trodde jag tog studenten då, jag mailade tillbaka och sa att jag skulle återkomma om tre år igen. Det skulle vara i utbyte mot att jag skrev om dom i min blogg. Kanske ska leta upp det mailet igen och se erbjudandet står kvar? ;)


Natti

Säger godnatt med en av Melissa Horns underbara låtar.



.

Det var som att en 100 kilos sten lättade från mitt hjärta idag när åkte hem från praktiken. Fick ett samtal, ett jävligt bra samtal. Jag har inte vågat hoppas på något, vet inte riktigt om jag gör det nu heller, men det känns ändå så jävla skönt. Det enda jag vill nu är att den här människan aldrig mer får chansen att förstöra en annan människas liv igen.


Knasiiiiigt

- Är det kul på dagis då?
- Aaaa fast vi sover inte ute längre, vi sover inne på madrasser
- Jaha okej varför då?
- Jag vet inte, men jag fattar inte varför vi ska sova på madrasser, det är inte ens skönt så jag brukar gå upp istället.
- Är det inte skönt att sova då?
- Näää jag hatar att sova



Pluggis

Så var det den första september, officiellt höst med andra ord. Det är iallafall riktigt höstväder ute, fast imorse tittade solen fram men när jag gick hem från praktiken spöregnade det. Tycker ändå att det är mysigt med hösten, när man sitter inne och myser med en kopp te.

Praktiken gick som vanligt bra, jag hade hand om hela baren själv idag och jag klarade det galant om jag får säga det själv. Har lärt mig hur man bongar, tar betalt och allt det där. Måste arbeta lite snabbare med fötterna bara, höhö. Den här veckan har gått så sjukt fort, redan torsdag imorgon och vi har snart praktiserat i två veckor.

Just nu sitter jag och pluggar drycker, började redan när jag kom hem. Är snart klar och ska skicka in det via fronter. Skriver om öl den här gången. Finns så jäkla mycket så det är svårt att hitta allt. Sist jag lämnade in så skrev jag hur utformligt som helst men fick tillbaka att det räckte med korta svar. Äsch, bättre att visa mer än för lite.

Snart är det middag och senare ikväll blir det fångarna på fortet med en kopp te!


RSS 2.0