- fredag

Det har inte blivit så mycket uppdateringar här inne, hänt lite tråkiga saker så det har blivit att annat prioriterats eller att det helt enkelt inte funnits någon lust. Men som vanligt, allt ordnar sig till slut. Med tiden. Bara så trist att det ska komma motgångar efter motgångar, jämt.

Nog om det, jag ska iallafall jobba hela sommaren, det blev så tillslut iallafall. Kommer iförsig vara ledig varje helg med tanke på att det är sommarstängt, så det är skönt.

Imorgon kommer min familj hit, jag fyller nämligen år. Knappt så jag själv vet hur gammal jag blir, tappat räkningen, tecken på att man börjar bli gammal? Nej men hela 22 år fyller jag, 8 år kvar till 30, hua.

Gustaf har hunnit bli en riktig buse, nu går det undan. Han kryper överallt, ställer sig upp överallt, klättrar överallt. Ja, han är överallt! Han kan även stå korta stunder själv men direkt när han kommer på att han inte håller i sig ramlar han. Så nu får man passa sig, han är på allt som är ajaj.

Wilma är också inne i någon period, typ mini tonåren. Direkt hon inte får göra något hon vill protesterar hon. För någon dag sen när jag hämtade henne på dagis hade hon bestämt att vi minsann skulle gå ner och bada. När jag sa att vi skulle göra annat bröt helvetet loss, hon skrek och grät så hela porten eka, sen satt hon inne i sitt rum och tjura, skrek lite ibland om hur elaka alla var. Men det gick över det också och efter ett tag kom hon ut och hjälpte mig med allt som skulle fixas, lagade mat och var superglad. Så bestämde vi att vi skulle gå och bada en annan dag istället.- Heldag ute

Idag har vi varit nere vid stranden igen, men inte så länge eftersom Wilma tjatade om att hon ville leka med kompisarna på gården. Vart nån timme iallafall. Direkt när vi kom hem så störtade kompisarna fram och sa att dom hade letat efter henne, pratade även med mamman som sa att dom frågat efter Wilma redan imorse. Roligt. Idag vart hon även mer framåt och vågade prata mer och jag har hört henne ända upp hit från gården när hon skrattat och busat. Det tar ett tag för henne att komma igång, hon är oftast tyst ibörjan, men hon är alltid med på allt bara att hon inte pratar, det släpper efter ett tag skönt nog. Dom har även varit uppe här ett ex antal gånger, när dom ska fråga något eller liknande. Det är rätt skönt med Wilma, att hon alltid frågar om hon får göra något eller kommer upp och säger vart hon går någonstans, så att jag vet. De andra barnen skulle ner och handla godis vid affären här, först ville jag inte att Wilma skulle gå dit ensam, det är inga stora gator dit eller så, det kändes bara så läskigt att hon skulle gå iväg själv. Men efter att ha pratat med dom andra fick hon följa med iallafall, dom skulle hjälpa henne med betalningen och kolla hur mycket allt kosta, och allt gick såklart jättebra. 
Hon har i stort sätt varit ute hela dagen, från 11-21, endast kommit upp och ätit sen snabbt ut igen. Det är bra för henne, att träffa nya kompisar och våga ta för sig. Hon har knappt vågat vara ute själv på gården här innan om det varit andra barn ute, nu har hon nog insett att det inte var så farligt utan mer kul. 
 
Hennes farmor kom och hämtade henne sen, hon ska sova där inatt. Både jag och Ch jobbar imorgon, så Gustaf ska vara hos sin gudfar Kim och hans flickvän Jenny ett par timmar. Det är sista jobb helgen för mig nu i sommar, så nu ska det nog inte köra ihop sig lika mycket med mitt och Ch jobb. Tur att man har fina människor omkring sig som ställer upp om det krisar. 
 
Nej nu är det dags för sängen.


- härligt

Heldag nere i hamnen. Wilma har träffat lite kompisar i parken som hon lekt med och Gustaf har lekt i gräset. Själv så njuter jag av solen.- sol och bad

Idag har vi haft strålande sol här och super varmt. Bestämde att vi skulle ha picknick efter att Wilma hämtas på dagis, så gick och handlade lite innan vi gick upp och hämtade henne. Satte oss vid badstranden vid hamnvik och Wilma vart bra sugen på att bada. Hade inga badkläder med oss men hon fick hoppa i med tshirt och trosor på. Först vågade hon inte riktigt men sen vart hon som fisken själv, hoppade från bryggan, dök och allt möjligt. Var svårt att få upp henne när vi skulle hem igen. Gustaf tyckte det var roligt att leka i sanden, var första gången. Han vart helt tokig när han såg alla som badade och skrattade som bara den.

Nu är vi hemma igen, Wilma är ute på gården och cyklar och jag sitter på balkongen. Ska strax börja med maten.- cykla är kul- hoppar lite

 


- gamla saker

Förra helgen när vi var hemma hos mamma passade vi på att rensa deras källare på alla Wilmas gamla saker. Hittade så mycket fint, små fina klänningar, skor, regnkläder, bärsele, hoppgunga och massa annat. Nu har jag ingen aning om vad jag ska göra med allt, hoppgungan använder Gustaf flitigt iallafall, han är helt galen i den. Helst av allt skulle jag vilja spara allt, men vi har ingen plats och sen så känns det som att det ändå bara kommer ligga i en kartong, typ föralltid. Lite kläder har jag däremot lagt i en påse i förrådet till Gustaf, mest ytterkläder som han kan ha på dagis senare som extra plagg. Några skor vill jag också spara eftersom det är hennes första. Men alltså, klänningarna, jag dör så söta! Det var så himla kul att plocka fram allt och jag insåg återigen hur stor hon blivit. Älskade Wilma, vart tog tiden vägen?

Men ja vi får se vad jag gör med allt, lite saker kommer iallafall sparas som minnen, alltid roligt för Wilma att ha sen.- trist

Åh jag har verkligen blogg-torka. Det blir ju inte bättre av att vädret är sämst just nu heller. Regn var och varannan dag. Det verkar som att det är bättre väder i resten av landet men inte just här? Igår var det iförsig soligt men då hade jag såklart tvättstugan hela dagen.

Vi har iallafall varit ute i spöregnet idag, behövdes handla lite saker så det var bara att pallra sig ut. Gustaf tyckte att det var spännande med allt regn som smattra på regnskyddet.
Han har varit en riktigt busunge idag, varit överallt och ingenstans. Varför är det så kul att göra saker som man inte får göra? Han lyssnar iallafall på när man säger åt honom, "aj aj Gustaf inte där" så slutar han, sen direkt när man vänder sig om så är han där igen, hehe.

Väntar på att Gustaf ska bli trött så vi kan lägga oss och jag kan fortsätta med mitt Wallander maraton. Han sov middag alldeles för sent och länge idag, så nu är han såklart super pigg och vill inte alls sova.RSS 2.0