- långa dagar

Det har varit så mycket att göra de senaste dagarna, så att sitta vid datorn eller liknande har inte varit prio ett precis. Ett jäkla pussel att få ihop allt just nu, det går, men krävs planering. Gustaf och Wilma har varit hos min mamma ett par timmar i helgen när både jag och Ch jobbat. Tusen tack för hjälpen! 
Det ska bli rätt skönt att vara ledig två veckor i mitten av juni ändå, men lite trist att jag och Ch inte har semester samtidigt. Så vi har inte direkt planerat något, det blir nog en hemma sommar i år igen. Förhoppningsvist kan vi göra något skoj tillsammans iallafall.
 
Det går framåt i utvecklingen hos Gustaf, nu reser han sig upp mot allt och vill helst stå upp hela tiden. Han har kommit på att det är superkul att gå när man håller i hans händer, innan har han mest bara stått då men nu har han kommit på hur man använder benen, haha. Kryper gör han nästan, han tar sig framåt men man kan inte säga att han kryper riktigt än, när som helst skulle jag tro. I dagarna har han även lärt sig att vinka och försök till att klappa händerna. Annars gillar han att banka på det mesta, allt ska bankas på, det kan ju vara något som låter roligt. Det går lite bättre med maten också, men han är fortfarande inte riktigt intresserad, det går ner iallafall. Han är ett sånt barn som inte stoppar saker i munnen, de flesta brukar väll stoppa in allt möjligt i munnen, men inte Gustaf inte. Han undersöker sakerna med händerna istället och genom att banka, hehe. 
Nej men allt går bara framåt här, nästan lite för fort. 
 
Jag ska snart natta Gustaf och sen blir det att kolla på Wallander för min del, har börjat se om alla filmer från början i väntan på dom nya filmera, inne på säsong två nu. Sen ska jag sooooova. Ch jobbar ju på Beyonce idag och jag är så avis, ville så gärna gå på hennes konsert men alla biljetter var slutsålda, såklart. 
 
Jag vet, rätt trist med bara instagram bilder och kvaliten blir kass. Måste verkligen köpa mig en bra kamera, eller iallafall ett minneskort till min digitala.
 


- jobb och kalas

Vi sitter på tåget på väg till telefonplan. Jag ska lämna Wilma och Gustaf där och sen åka och jobba några timmar. Efter det så ska vi fira Vincent som fyllt år. Wilma ska som sagt sova över där, om hon inte hinner ångra sig men det tror jag inte. Hon har tjatat hela veckan efter lördag nu.

Ni får ha en trevlig lördag!



- torsdag

Wilma har varit och köpt en present till Vincent idag, valt helt själv. Jag har jobbat så hon, Ch och Gustaf hade varit nere i centrum och handlat. Så hittade hon något som hon sa att Vincent bara måste ha, att han älskar sånna här, så hon köpte den. När jag kom hem så berättade hon att hon gjort en sak som vi egentligen skulle göra imorgon, men ville inte säga vad. Så efter ett tag frågade hon vad vi skulle göra imorgon och jag berättade att vi ska åka till stan och försöka hitta något roligt till Vincent, då börja hon gap skratta och sa "nehe det har jag redan gjort". Super stolt är hon, mest för att hon valt något själv som hon är bombsäker på att han kommer tycka om. Sen kom det, "fast den här är från mig ju, så ni får köpa något annat från er, Gustaf kan få ge den också om han är snäll". Haha jaha, så vi behöver ändå fixa något imorgon.

Både Wilma och Gustaf är iallafall så gott som friska nu, skönt nog. Nu hoppas vi att sjukdomarna håller sig borta ett tag. Snart är det dags för sommarlov också. Jag är lite osäker på hur jag ska jobba men vet att jag är ledig två veckor i mitten av juni iallafall, så lite semester blir det. Då hoppas vi på kanon väder!

Det är tomt på bilder här just nu, tyvärr. Jag lovar att bättra mig.



- sjukstuga

Igår vaknade Wilma med feber och huvudvärk så det var bara att ringa och sjukanmäla henne. Hon var helt sänkt hela dagen och ville inte göra något alls mer än att ligga i sängen och kolla på film. När hon inte ens vill ha glass vet man att hon mår dåligt, på kvällen fick hon iallafall i sig lite pannkakor och mådde bättre.

Idag har det varit lite bättre men det är lika bra att hålla henne hemma hela veckan nu, dagis är ändå stängt på fredag. Vi ska till min familj i helgen och fira Vincent som fyllt år och planen är att Wilma ska sova över där. Hon är jätteorolig över att hon inte ska hinna bli frisk, men jag är helt säker på att hon kommer må bra tills helgen.

Jag väntar på att BVC ska höra av sig till mig, ringde dom för ett par dagar sen och skrev in Gustaf men dom hade inga tider eller något pga för lite personal. Var över tre månader sedan vi var där nu så skulle vara roligt att se hur stor han blivit. Annars får jag ringa igen och kolla, så att dom inte glömmer bort oss :)



- Hockey

Det är hockey hejande här hemma, eller ja det är bara jag som kollar. Ch jobbar på hockeyn, Wilma och Gustaf sover. Om det är något jag hatälskar att se på så är det hockey och det är förövrigt den enda sporten jag tycker är intressant. Men jag blir alltid så galet nervös, speciellt när det är sånna här speciella matcher, brukar stänga av ljudet om det blir för spännande, får typ hjärtattack annars för att det är så spännande, haha. Tror jag har sett varenda VM-match, förutom dom som varit när jag jobbat. Men nu håller vi tummarna för att Sverige vinner allt!
 
Vi har inte gjort så mycket idag, tog en långpromenad i det grymt tråkiga vädret, bara massa tjock dimma och regnet har kommit och gått hela dagen. Men Gustaf vart rätt rastlös av att sitta hemma och behövde komma ut lite. Senare på kvällen kom Wilma hit och Gustaf vart som galen ett tag, han skulle bara busa med henne, allt annat gick fet bort. Tillslut vart han så trött att han somnade direkt jag la ner honom i vagnen. 
 
Imorgon har vi inga speciella planer, ska ringa någon som kan komma och kolla våra avlopp i badrummet, något är fel, luktar apa hela tiden och vi har försökt med allt nu. Vet inte om det kanske beror på att rören är gamla men kan tycka att det kan vara dags att byta ut allt då, inte så roligt att hela lägenheten ska börja lukta avlopp bara för man har toa dörren öppen. Haha. Men annars har vi inga "måsten" imorgon, skönt!
 
Nej nu har matchen börjat igen, spännande.


- Trevlig helg

Kalas goda muffins, fick bli kvällens gottis framför TVn. Vi har inte gjort speciellt mycket idag mer än att ha varit ute i det fina vädret, sjukt härligt. Jag har knappt någon röst kvar efter allt hostande, Gustaf tittar lite undrande på mig när jag pratar, haha. Förhoppningsvist får jag tillbaka min vanliga röst rätt fort, lite segt när man pratar med någon och helt plötsligt inte får fram ett ljud.



- skolbesök

Igår besökte jag och Wilma hennes blivande skola och träffade alla hennes nya skolkamrater. Det gick bra, alla barnen skulle rita ett självporträtt och sen fick man mest kolla runt vad som fanns att göra där och så. Wilma vart rätt blyg och ville inte göra något speciellt, hon kollade mest runt. Men när man fick gå ut vart det fart på henne. Det finns hur mycket som helst att göra på skolgården, linbanor, gungor, gungbrädor, klätterställningar med mera. Det var knappt så att hon ville gå därifrån.
Jag tror att hon är lite nervös över att börja i en ny klass, men att det kommer släppa rätt fort. Pratade med hennes nya lärare och dom sa att det är vanligt att barnen är lite blyga i början när allt är helt nytt och att när dom hälsat på henne på dagis så var det full fart.
Min skoltjej!

Jag känner mig fortfarande inte helt frisk men är mycket bättre. Har en jobbig förkylning som vägrar släppa.
Jobbar idag men sen väntar fyra dagars ledighet och det ska bli så skönt!



- LOPPI BLOGBAG

Igår hämtade vi ut "Loppi blogbag" som vi ska få testa, från Loppi.se .
Paketet innehöll:
 
Milda receptbok och receptapp- Perfekt för mig som älskar att baka! Har redan kommit fram till vad som blir helgens mums.
 
Coop Grillsåser: Hickory och Chipotle. Blir att testa vid nästa grillning, som förhoppningsvis blir i helgen. Ch älskar sånna här såser så han blev kanon glad.
 
Arla Alpetina: Salladsost. Perfekt till salladen, jag tänkte testa att göra en kräm av den, som även funkar som salladsdressing. 
 
Barnängen: Ny duschserie med både shower och bodylotion i en och samma flaska. Perfekt till Wilma som älskar att bada. Hon använde den ikväll och den doftar ljuvligt och huden blir alldeles len.
 
Stena Line: Nicke Nyfiken kit, en liten pysselbok till barnen att ha med på resor.
 
Tusen tack till Loppi.se igen för att vi fick testa eran nya blogbag, allt kommer komma till användning :)
 
 
 
 


- en inte så rolig dag

Jag har haft en värdelös dag idag. Började med att Gustaf vaknade runt klockan 4 och jag med världens huvudvärk. Hans förkylning hade blivit ännu värre över natten så han hade svårt att andas genom näsan och därmed svårt att komma till ro och somna om. Tillslut slocknade han iallafall men vaknade till flera gånger, jag kunde inte somna om riktigt heller pga huvudvärken. Tillslut ringde klockan och det var dags att stiga upp och göra sig iordning inför jobbet. Jag var såååhääär nära på att ringa och sjukanmäla mig, ville helst av allt lägga mig i ett mörkt tyst rum, började må så galet illa av smärtan i huvudet. Men jag pallrade mig iväg iallafall, det krävs mycket för att jag ska skippa jobba, det var dock gränsfall idag på om jag ens skulle orka. Det vart lite bättre under dagen men känner mig fortfarande helt orkeslös.

Imorgon är jag ledig och tänker faktiskt ta en vilodag, inga måsten, bara göra det jag känner för. Eller ja en del "måste saker" har man ju alltid men, hehe.

Lite senare idag ska jag hämta Wilmisen också, blir spännande att höra hur hon haft det på resan.

Ett försökt till att bli lite piggare, special sallad.



- så kan det gå

Det vart en lång dag igår och vi kom inte hem först sent på kvällen och somnade nästan direkt när vi la oss.
Gustaf fick nämligen vara med mig på jobbet igår. Jag frågade min mammas mans dotter Caroline om hon hade lust att komma förbi mitt jobb och hålla lite koll på Gustaf, så hon kom dit och hjälpte till. Vi har ändå alltid så lite att göra under helgerna. Det var dålig planering av mig och Ch helt enkelt, vi upptäckte på fredagen att båda var inbokade på jobb. Men det här gick ju kanon ändå. Ibland är det himla tur att Gustaf är ett så pass "lätt" barn, han anpassar sig lätt och följer med på allt som händer och bara finner sig i situationen helt enkelt. Alla som träffar honom påpekar ofta att han är så lugn och snäll av sig. Men tro mig, han kan vara rejält bestämd ibland, och tjurig, men det behövs också.
Det gick som sagt bra iallafall och det handlade bara om två timmar så det var inget långpass direkt. När jag slutade åkte vi hem till mamma och åt middag, sen väntade vi på att Ch skulle sluta jobbet så vi kunde åka hem igen.

Nu sitter jag på tåget på väg tillbaka till jobbet igen, den här gången ensam, haha. Känns som att det kommer vara en lugn dag idag också. Vädret är lite halvdant.
Är galet hungrig så förhoppningsvis hinner jag äta frukost där innan jag börjar.



- Rastlös

 
Usch jag är verkligen rastlös just nu. Vädret är inte på topp idag heller, men det är rätt varmt ute ändå. Jag hade önskat att solen skulle stråla, såhär på min sista lediga dag på ett par dagar. Jobbar fem dagar i sträck, det är ett jäkla pussel att få ihop allt just nu. Helst av allt skulle jag vilja ha ett nytt jobb, så att Ch kunde vara hemma på heltid istället. Då hade vi inte behövt krångla med allt hela tiden. Men man ska väll inte klaga så länge man åtminstonde har ett jobb, hade varit betydligt värre annars.
 
Nej nu vaknade minstingen så vi ska fixa något att äta.


- torsdag

Dagen har gått sjukt fort och ändå har vi knappt gjort något vettigt. Hunnit med att tvätta några maskiner smutstvätt, det är galet vad fort tvättkorgen fylls? Ibland känns det som att man inte gör annat än att springa i tvättstugan.

Gustaf har varit vaken i stort sätt hela dagen, sovit max i 30 minuter. Så han lär sova gott inatt. Nätterna har blivit mycket bättre här hemma nu och det är så himla skönt, nu kan man känna sig någorlunda utvilad och inte gå runt som en zombie om dagarna. Även Gustaf blir gladare efter att ha sovit en hel natt.

Jag gjorde en citronmarängpaj ikväll, har gått och suktat länge nu efter att jag smakat en av de nya Loka sorterna. Så sjukt gott.



- Gör din egen MMF

 
 
Eller Marshmallowfondant som det heter. När jag skulle baka Gustafs doptårtor ville jag använda mig av något annat än marsipan och jag har hört/sett så mycket med sugarpaste, så jag kände mig tvungen att testa. Satt och googlade om vart man kunde köpa pastan men hittade istället massor av olika recept på hur man gör egen. Så jag tänkte att det kunde vara roligt att testa. Jag gjorde både sugarpaste och marshmallowfondant.
Enligt mig så var fondanten mycket enklare att använda.
 
Man behöver:
                                                                      Ca 300 gram marshmallows
2 msk vatten
1 msk matolja
7 - 9 dl florsocker
 
Gör såhär:
Lägg marshmallows i en skål som tål micro, häll i oljan och vatten. Kör på full effekt i micron ca 1 min, ta ut och kolla, rör om. Om inte allt är smällt, kör igen med 10 sekundersintervaller. Det är klart när det är en tjock massa utan klumpar.
Häll ut 7-8 dl florsocker på bordet och forma ett hål i mitten (går lika bra att göra i en stor bunke, blir nämligen väldigt kladdigt). Häll i massan i mitten och arbeta in i florsockret med tex en slickepott.
Degen är sjukt kladdig men den ska vara så, typ som tuggummi, den blir bättre efter att den fått vila ett tag.
När allt florsocker är inbakat - plasta in rejällt, dubbla lager plastfolie och sen en fryspåse, lägg i en tät burk. 
Låt vila!
Klart. MMF håller typ hur länge som helst, så man kan göra den veckor innan den ska användas.
 
 
Recept från bliminjast.se


- Onsdag

Våran morgon vart rätt stressig, trots att vi vaknade redan klockan sex, eller ja då tyckte iallafall Gustaf att vi skulle gå upp. Wilma vaknade av att Gustaf pratade så högt så hon kom in till oss också, så låg vi kvar i sängen för länge. Ch skulle åka till jobbet och Wilma skulle lämnas på dagis, vi hann iallafall precis i tid till allt. Wilma är inte direkt den snabbaste på morgonen heller, hon om någon kan sega som in i tusan. Man får säga till henne flera gånger, ibland när vi ska iväg någonstans måste jag säga åt henne en timme innan vi ska åka att hon ska sätta på sig kläder, då är hon ungefär klar tills det är dags att bege sig, hehe.
 
Nu är iallafall Wilma på dagis och Gustaf sover, själv sitter jag och slappar på balkongen. Ska snart ta tag i lite viktigare saker, men läste att det ska regna ikväll så lika bra att passa på att nyttja solen lite, vi vet aldrig när vi ser den igen annars. 
 
I helgen åker Wilma till Tallin, igårkväll pratade hon inte om något annat, berätta vad hon skulle packa ner, undrade vad man kunde göra där osv. Det blir roligt för henne.
Jag skulle också behöva komma iväg ett tag, önskar ibland att det bara var att åka, att man inte behövde tänka på allt som måste ordnas innan. Men just nu har vi ingen möjlighet, det krockar jämnt med jobb och vi har mycket annat vi måste priotera först just nu. Någon gång i framtiden...
 
Jag ska fixa iordning lite lunch nu innan Gustaf bestämmer sig för att vakna.
 
 
 


- Dop bilder

 
Bilder tagna av A och J.


- Sunny day

 
Det har varit strålande sol ute idag, och varmt! Vi tog en promenad till centrum, gick runt där ett tag, Gustaf fick lite nya kläder som han shoppat helt själv för sitt presentkort, hehe. Även ett par nya solbrillor, behövs verkligen just nu, han är inget riktigt fan av att få solen i ögonen, så nu är det problemet löst. Får se hur lång tid det tar innan han upptäcker att dom går att ta av och leka med bara. 
Sen var det dags att hämta hem Wilmisen från dagis och efter det har vi bara gjort det vanliga, typ lagat mat, fixat lite och Wilma har tagit ett bad. 
 
Imorgon är det jobb för min del igen, har varit lite långledig nu, blir så konstigt nu när jag bytt helger, ena veckan jobbar jag nästan ingenting och andra veckan nästan varje dag istället. 
 


- fix och trix

Vi har haft fullt upp hela dagen med att storstäda, jag kan lova er att det behövdes efter all bakning och liknande. Nu är det nästan bara tvättning av fönster som behövs, vi får se om det hinns med imorgon.
Wilma ville gärna leka med en kompis så jag åkte och lämnade av henne, roligare än att bara sitta här hemma.
Det har ju varit sjukt fint väder idag också, lite trist att vi hade så mycket att göra hemma, men jag kände att vi var tvungna. Vi kom ut en liten stund iallafall, åt årets första mjukglass i centrum och handlade en engångsgrill.
Jag vart nämligen sjukt sugen på att grilla, försökte hitta något ställe som hade en ute grill eller liknande eftersom vi inte har en egen, men hittade ingen så det fick bli en engångs. Korv och hamburgare, sen satt vi ute på balkongen i några timmar och åt. Synd att vi inte har kvällssol bara.

Planterat lite på balkongen har vi gjort också, gurka, haha. Får se om vi lyckades, tror knappast det men man kan alltid hoppas. Vi ska fixa till lite med blommor snart också, sen har jag lovat Wilma att försöka plantera jordgubbar eller smultron.

Imorgon får vi kanske besök men annars har vi inga planer. Ska ringa till Gustafs dagis och bestämma tid så vi kan komma och kolla lite.

https://cdn3.cdnme.se/2112696/6-3/pic_5186b8fe9606ee092a380d53.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/2112696/6-3/pic_5186b91de087c33166398645.jpg" class="image">



- Dopdagen

Nu kan vi bocka av Gustafs dop på listan. Allt gick jättebra och vi är så nöjda. Trots all stress och sånt som varit dagarna innan, det blir alltid bra i slutändan. Gustaf dansade sig igenom själva dopet, han älskar musik, all musik. Det enda han inte gillade var när han skulle få vatten på huvudet, men annars gick det kanon. Jag var rädd över att han skulle vara grinig, han vägrade nämligen sova innan och hade varit vaken sedan klockan sex på morgonen, med en liten powernap på endast tio minuter. Men allt gick som sagt fin fint. Så hade vi Ellan också, som sjöng "älskade barn". Helt otroligt vad duktig hon är, får gåshud över att höra henne sjunga och jag är så himla tacksam över att hon kunde ställa upp. Vi hade lite problem med noterna och så, dom jag skrivit ut stämde inte riktigt men hon kunde tillsammans med kantorn lösa det, himla tur att jag fick tag på han innan, annars hade vi inte haft någon som spelat. 
 
 
Vi är så glada och tacksamma över alla som kom och förgyllde Gustafs dop dag, väldigt fina presenter fick han också. Tyvärr var det tio stycken som fick förhinder igår/idag och inte kunde komma, men vi får istället ses en annan gång. Återigen, tusentusentusen tack alla fina människor! 
 
Jag har inga bilder än, men förhoppningsvis får jag några skickade snart, då kanske jag kan lägga upp några här.
 
Dopklänningen som är från 1936 när min morfar döptes.
 
 


- vem sa att det ska vara lätt?

Den här dagen började rent åt helvete. Gustaf har sovit alldeles för lite inatt och imorse vaknade han upp med feber och en hejdundrande förkylning. Jahapp, kul såhär en dag innan dop. Vid 10 hade vi tvättid, letade som en tok efter nycklarna, frågade Wilma om hon hade sett dom, tillslut smsade jag Ch och frågade, fick till svars "fan...". Förstod direkt att han fått med sig dom till jobbet. Så sprack det och det komiska är att i tvätten ligger alla våra kläder vi ska använda imorgon. Ni anar inte hur arg jag var imorse, mest över att jag lagt ner helt nya kläder i tvättkorgen. Jag tvättar alltid nyinköpta kläder innan dom ska användas men hade jag skippat att lägga ner dom i tvättkorgen hade vi åtminstone kunnat använda dom iallafall. Det känns inte speciellt fräscht att plocka ur nu när de legat bland smutstvätt ett tag. Så jag har försökt hittat nödlösningar.
Senare lyckades jag bränna mina tårtbottnar, glömde helt bort tiden så det var bara kasta ner allt i soporna. Börja om, inse att äggen är helt slut. Okej? Ta sig tid att springa och handla. Någon gång här i mellan funderade jag seriöst på att bara lägga mig i sängen, gråta och strunta i allt. Men det gjorde jag inte. Vi kom iväg till affären och påvägen lämnade jag av Wilma hos hennes pappa. Hon åker tillsammans med dom till kyrkan imorgon, vi måste nämligen åka redan klockan sju på morgonen, så får hon lite extra sovmorgon istället.

När jag kom hem bestämde jag mig direkt för att sluta stressa, allt blir bara pannkaka då istället. Det fick ta tid, bättre det än att behöva göra om varje sak tio gånger innan det blir bra, bara för att man stressat. Så allt löste sig tillslut ändå och snart är jag helt klar. Det har blivit en del avbrott eftersom jag inte får glömma att underhålla Gustaf också. Men strax hoppas jag att han vill sova för natten, då kan jag fixa med allt som är kvar.
Jag lovar att Ch planerade in att han skulle jobba just idag bara för att slippa göra det här, haha.

Den som påstår att det skulle vara lätt att använda sugarpaste får gärna ge mig några lektioner. Satan vad jag varit förbannad på den här pastan ;) nästa gång ska jag köpa till mallar, det kanske blir ett snyggare resultat då.



- nyklippt

Igår klippte vi av Gustaf långa hår på sidorna, såg så himla roligt ut. Jag är verkligen inte duktig på sånt, så sidan jag klippte på är helt sne, klippte alldeles för högt upp. Så Ch fick göra på andra sidan, något bättre, haha. Klippte ändå ca 5 cm på varje sida, så långt var det. Nu börjar håret som han tappat bak växa igen så snart får han nog en hyfsad frisyr ändå.



RSS 2.0