- lördag

Inatt hade vi gnäll-Pelle på besök hemma hos oss. Skämt å sido, men ingenting dög för lilleman, vet inte om det är magen som krånglar eller förkylningen. Så imorse var det inte så roligt när man var tvungen att gå upp, hehe. Typ tio koppar kaffe hade suttit fint. Wilma hade inte märkt ett dugg som tur var, hon sa "när jag sover så sover jag!".

Vi har iallafall hunnit vara ute lite idag, innan regnet började ösa ner. Så trist när det regnar. Gustaf har tagit igen sin sömn genom att sova hela dagen. Jag hoppas att den här natten blir bättre :)



- fångarna på fortet!

Mina hjärtan <3



- why be negative when you can be positive

BVC besöket gick bra, lilleman ökar fint i vikt, hela 4430 gram nu. Längden skulle hon ta nästa gång men vi har mätt hemma själva istället, fick det till 54 cm då. Förkylningen vart lite värre inatt, Christoffer tog han i tre timmar under tiden jag sov men båda hade somnat till slut ändå. Han verkar inte störas allt för mycket av allt snor än så vi hoppas att det inte blir värre. Får tacka nässugen för ett bra jobb, hehe. Men jag är sjukt känslig för allt sånt där, kändes lite skumt att "suga" ur snor på nån annan så jag bad Christoffer göra det.

Snart blir det pizza, orkar inte laga någon middag idag :)



- besök

Idag har vi haft besök av Gustaf farmor och fastrar, det var trevligt. Var så längesen man träffade dom, blir lätt så när man inte bor i samma stad men vi ska försöka komma dit och hälsa på också innan året är slut. Gustaf sov såklart under större delen av tiden (vad annars Lixom?, hehe). Han har blivit lite förkyld också, lille stackarn. Gick förbi Apoteket och köpte en sån där nässug och alvedon ifall att det skulle bli värre. Frågade om man kunde ge det till så små barn och de sa att det var okej eftersom han är så "stor". Men vi hoppas såklart att det inte ska bli värre.

Imorgon ska vi till BVC igen, ska bli kul att få veta vad han väger nu och hur lång han blivit. Idag klädde jag på han en body som var i storlek 62 redan! I byxor funkar dock storlek 50 utmärkt fortfarande. Efter det blir det en träff med Malin i Globen. Tycker hennes bebis kan komma nu :)

Jag har funderat på att börja lägga Gustaf i sin säng på nätterna nu istället för att samsova, även fast det är mysigt och rätt bekvämt. När jag var gravid så sa jag att den här bebisen inte skulle få sova imellan oss. Wilma sov som ni kanske vet aldrig i sin säng, hon vaknade i stort sätt alltid direkt när man la ner henne. Gustaf sover i sin säng på dagarna och ibland ligger han i soffan med mig om jag ska vila men han sover som bäst när han ligger ensam, än så länge! Vi får se hur det blir, men som sagt det är jäkligt mysigt att sova tillsammans :)



- mys med Hugo

 



- gnällolle

Gustaf har varit vaken i stort sätt hela dagen, sovit några små stunder i max en halvtimme åt gången. Det har resulterat i en halvt gnällig bebis när han blivit övertrött. Nu sover han igen och vi får se hur natten blir, vi ska träffa Hugo imorgon och då vill vi ju inte vara allt för trötta. Ska försöka komma ihåg att ta lite kort den här gången, sist så glömdes det helt bort. Det är så kul att se skillnaden mellan dom, är nästan exakt två månaders skillnad. Bebisar växer ju så fort också, tycker redan Gustaf blivit stor, vill att han ska vara liten ett tag till ju, hehe.

Det är lika bra att förbereda sig inför sängen nu. Natti!




- när lillebrorsan sover



- Lördag

Idag har vi varit hemma hos min farbror och träffat nästan hela släkten. Det bjöds på god mat och fika. Gustaf sov mest hela tiden (tror han var vaken max en kvart) och Wilma var lite blyg för alla ibörjan men efter ett tag började hon skoja och ha sig. Vi fick skjuts både dit och hem så det var skönt. Är ju piss väder ute, hade det inte regnat så hade det varit okej. 
 
Jag är hemma själv för första gången med båda kidzen idag, Christoffer är på konferans eller vad det var med sitt jobb och ska sova borta. Vi får se hur det går men det ska nog inte vara några problem. Förhoppningsvist så sover lillen lika bra som han gjort hitills. Inatt var han lite gnällig nån timme men sen somnade han om och sov fyra timmar i sträck. 
 
Nu ska jag och Wilma lägga oss i soffan och se på någon barnfilm innan det är dags att sova. Tror hon kommer däcka rätt snabbt, jag lär däremot inte kunna somna innan klockan är tolv som vanligt.


- vi bara sover å sover

Jag undrar vad du tänker på lilla älsklingen. Och hur mycket du egentligen kan sova. Idag känns det som att han knappt varit vaken någonting alls förutom dem stunderna han ätit och vill ha ny blöja. Vi har lixom nästan hunnit kolla igenom en hel säsong av skilda världar, det trodde jag aldrig vi skulle ha tid med. Det har med andra ord varit en riktig slappar dag här hemma. Borde väll egentligen städat.. Men å andra sidan så vill jag inte missa en enda mysig stund med mina älsklingar, så allt annat kan vänta. Vi får se hur natten blir. Imorgon blir det däremot full fart, min stora älskling kommer hit, som jag saknat henne!



- växer så det knakar

Nu väger jag 4090 gram, har alltså gått upp 400 gram på bara 8 dagar. Stor kille!



- vi har det bra

Imorgon är det dags för första besöket hos BVC, ska bli skoj och se om han växt något. Lite tror jag han gått upp iallafall. Han är för övrigt typ världens snällaste bebis just nu. Jag hade väntat mig en riktigt skrik bebis den här gången. Självklart så har han humör och när han vill något så ska det helst ske på en gång. Men jag kan absolut inte klaga, han sover bra på nätterna vilket jag tycker är det viktigaste. Man får vara glad så länge det varar, rätt som det är så kommer det väll en vändning och ingenting duger istället. Han är ju trots allt bara nio dagar. Min lille prins.



- Gustaf

Idag blir min prins en vecka gammal, eller klockan är i för sig över tolv nu. Han har fått ett namn också, lille Gustaf. Vi hade svårt att komma överens om ett men båda har alltid gillat Gustaf så det fick det bli. Det passar honom perfekt!
Min fina, tiden går fort, nästan för fort.



- Sussa sött!

Den här skötbädden från NG baby är absolut det bästa köpet vi gjort än så länge. Lilleman älskar den! Han somnar nästan direkt när man lägger ner honom och kan sova flera timmar, vi får se hur länge det håller i sig, hehe. Egentligen var det meningen att vi bara skulle använda den som skötbädd eftersom vi inte har plats för något skötbord. Den är jättemjuk och har som små kulor i sig. Rekomenderar den verkligen. Finns på Jollyroom.se för 299:-. 
 


- mina fina

Idag har vi haft besök utav min familj, de har varit sjuka och inte kunnat hälsa på innan. När de åkt hem igen lagade vi mat och efter det så fick lilleman bada för första gången. Det var ingen direkt hit, han kunde inte riktigt bestämma sig för om han gillade det eller ej. Men efteråt somnade han på stört och sover nu i sin egna säng. Wilma var iallafall hur stolt som helst. Hon är så fin med honom, vill hjälpa till med allt (förutom att byta blöja, hehe).
Nu har vi precis haft lite kvällsfika med en kladdkaka jag bakade och Wilma ska hoppa i sängen. Jag får vänta med att sova lite eftersom lilleman lär vakna snart och vara hungrig.



- stolt storasyster



- Förlossningsberättelse

Dagen började helt som vanligt, hade haft en del förvärkar på natten men inte så mycket mera. Jag och Wiilma gick upp och åt frukost och runt klockan 10 så började jag känna av förvärkar igen, men tänkte inte så mycket mera på det just då. Vi skulle ha lunchbesök utav Kim klockan 1 så jag började förbereda lite och passade på att städa undan en del. Började märka att värkarna ändrade karaktär och höll i sig lite längre och kom mer ofta. Tänkte att det kanske kunde vara början på något men ville inte ha för höga förhoppningar med risk för att bli rejält besviken. 
Kim kom och vi åt lunch och sen satte sig killarna för att spela lite, Wilma lekte snällt inne i rummet och jag gick mest runt i lägenheten. Började klocka värkarna mest på skoj, de kom allt mellan 5-10 minuter mellanrum och höll i sig cirka 30 sekunder. Jag vågade ändå inte hoppas på något men berättade att det kanske skulle bli bebis idag. Wilma skulle bli hämtad klockan halv 4 och runt klockan 3 började jag bli lite nervös eftersom att värkarna började göra lite ondare, men jag kunde fortfarande hantera dom. 
 
När Wilma åkt så satte jag mig i soffan ett tag och pratade med lite folk via facebook, märkte då att värkarna började stanna av och tänkte mest "jaha, falsk alarm igen". Men direkt när jag ställde mig upp kom de tillbaka och jag hoppade in i duschen. Fick nån ynka snål värk medan jag stod där inne eller så var det för att jag duschade så varmt att jag inte kände dom lika mycket. Grabbarna tyckte vi skulle gå ut på en promenad efter det men jag var först inte så sugen men ändrade mig sen ändå och vi gick en långpromenad. När vi gick passade jag på att klocka värkarna igen som började ta fart ordenligt, de kom med 2-5 minuters mellanrum. Vi gick en bra bit hemifrån och efter ett tag kände jag att jag ville hem igen, fick lite panik över att de kom så ofta men sa inget, ville inte ora någon, haha. 

Väl hemma igen så tyckte Christoffer att jag skulle ringa till förlossningen men jag envisades med att det inte var på gång på riktigt. Jag kunde ju fortfarande hantera värkarna hyffsat bra. Gick runt i lägenheten och försökte packa en BB-väska ifall att vi skulle åka in. En timme gick och Christoffer tjatade på mig att ringa in till SÖS. Jag var fortfarande stensäker på att vi isåfall skulle bli hemskickade och sa att det skulle vara det värsta som skulle kunna hända just nu. Men tillslut gick jag med på att ringa ändå. 
 
Pratade med en barnmorska, sa att värkarna kom mellan 2-5 minuter och hon bad mig vänta. När hon sen kommer tillbaka börjar hon med "tyvärr så har vi inte, eller vänta ett tag till" och sen "eller jo det är klart att du ska komma in till oss, jag hör på dig att det är jobbigt och vi fick precis en plats ledig, så ni är varmt välkommna" . Jag börjar bli nervös igen, mest för att jag inte vågar tro på att det är på. Smsar mamma för att se om dom är hemma och kan skjusa in oss, de kommer direkt.
 
I Bilen får jag knappt någon värk alls igen och mina förhoppningar om att bebis ska komma blir svaga.. Framme vid SÖS får vi vänta ett tag innan någon kommer och öppnar men när jag står upp så blir värkarna återigen väldigt starka. En barnmorska kommer och öppnar och vi blir väldigt bra bemötta och får ett rum.
Hon sätter CTG för att kolla värkarna och hjärtljuden. Jag ber om att få stå upp eftersom jag insett att när jag sitter ner så är värkarna inte alls lika starka. Det börjar göra mer ont och jag får försöka andas så bra jag bara kan igenom dom. Efter cirka 20 minuter igen så kommer barnmorskan in och säger att allt ser bra ut och att hon ska kolla hur mycket jag öppnat mig. När hon är klar säger hon "bra kämpat, hela 6 centimeter". Det kom som en chock för mig, vadå 6 centimeter, redan? Hur är det möjligt!! Säger till Christoffer att det här kanske bara kommer ta 4 timmar till då om vi har tur, eftersom man i snitt räknar med att man öppnar sig 1 centimeter i timmen. 
 
Klockan 19.00 känner jag att jag måste lägga mig ner, det börjar göra för ont för att jag ska kunna stå, jag ber även om att få en värmekudde mot ryggen eftersom det känns som att jag ska gå av på mitten. Får en mot både ryggen och magen, de hjälper lite men inte mycket.
Smärtan är nu näst intill ohanterbar och jag ber om lustgas, klockan är då 19.23.
 
Andas i masken några gånger och blir helt borta i huvudet, kände för att börja as garva men höll mig, barnmorskan frågar om hon ska sänka men det får hon absolut inte göra. 
Fortsätter att andas men tycker inte den hjälper speciellt mycket, skriker för det mesta bara rätt ut i masken.
Värkarna gör nu så ont att jag inte vet vad jag ska ta vägen. Plötsligt känner jag hur det trycker något fruktansvärt neråt och jag skriker som jag vet inte vad. Drabbas av panik och skriker att jag kommer dö flera gånger och frågar varför ingen hjälper mig, barnmorskan lugnar mig och säger att ingen kommer dö.
Klockan 19.45 är jag öppen 8-9 centimeter och jag vill att barnmorskan ska ta hål på fosterhinnorna eftersom trycket neråt bara ökar hela tiden och jag var rädd för att spricka. Skriker att dom måste göra allt för att hjälpa mig att inte göra det samtidigt som jag ber dom att dra ut ungen nu, haha. 
Barnmorskan säger att hon ska lägga en bedövningsalva men jag uppfattade det som att hon sa att hon skulle göra ett klipp. Jag börjar storgrina och säger till Christoffer att jag inte alls vill bli klippt och frågar varför hon gör så, han svarar snabbt att hon bara lägger en bedövningssalva. 
 
Klockan 19.49 går vattnet och trycket minskar lite men värkarna gör ännu ondare och jag kan absolut inte hantera dom längre. Skriker som aldrig förr både rätt ut och i masken, håller i masken alldeles för hårt och något lossnar och den slutar fungera men dom är snabba på att fixa den igen. 
Trycket neråt är tillbaka och går inte längre att hålla emot, barnmorskan säger att det är okej att krysta och även om hon sagt att det inte var okej så hade jag nog gjort det ändå, kunde absolut inte hålla emot. 
Efter 2-3 krystningvärkar föds världens finaste pojke klockan 20.10. 
 
Smärtan försvann direkt, moderkakan kommer snabbt ut genom att barnmorskan trycker en gång på magen. Hon säger även att jag inte spruckigt något och inte behöver sys alls, vilket var en otrolig lättnad.

Vi hann vara inne på SÖS i 1 och 40 minuter. Det var när vi väl kom in som allt helt plötsligt gick väldigt fort.
Jag är helnöjd med hela förlossningen och glad över att allt gick så pass fort ändå. :)

Nu ska jag mysa lite med lille prinsen!
 
 


- testar mobilappen

Vi har varit på återbesök hos läkaren idag och lillen fick godkänt på allt :) väger nu 3705 gram.



- 120909

Här här ni honom, lille prinsen. Fortfarande namnlös men vi ska nog snart komma överens om ett namn :)
Föddes i rekordfart, hann vara inne på förlossningen i 1 timme och 40 minuter. Gjorde alltså det mesta av jobbet hemma ;) Christoffer tvingade tillslut mig att ringa in, annars hade han nog föds hemma i soffan, hehe. 
Kan skriva en bättre förlossningsberättelse lite senare, nu ska jag mysa med min lilla älskling.


- lillebror

Klockan 20.10 föddes världens finaste kille. 3810 gram och 51 cm lång. Kärleken är obeskrivlig!



- Surt

Inatt hade jag lite hopp om att lillebror kaaaankse ville komma, men nej falsk alarm igen. Fick mycket förvärkar som kom ofta men inte gjorde tillräckligt ont så tillslut kunde jag till och med somna, när jag vaknade igen så var allt som vanligt.. Jag börjar ledsna rejält nu, 4 dagar över tiden men det känns som veckor. Första dagarna var okej, nu känns allt förjävligt. Alla säger hela tiden att han kommer tillslut, närsomhelst, men jag börjar tvivla. Innerst inne så vet jag ju att han kommer.. Kom igen nuråå!
90 procent av alla som går över tiden får inom 6 dagar och jag kan ge mig fan på att jag kommer gå ännu längre bara för det. 
 
Jag har inte så mycket att skriva, mer än att jag är bitter just nu och det är ju inte så kul att läsa om.
 


- There are people out there who tell you you cant. what you´ve gotta do is turn around and say "watch me"

Kom iväg till skärholmen iallafall, skönt. Jag hade totalt missat att jag visst behövde göra en undersökning men som tur var så hade dom en lucka precis när jag kom så kunde göra en direkt. Annars hade jag åkt dit helt i onödan och kommit hem utan linser. Jag hade egentligen tänkt gå runt lite i centrumet efter men jag skippade det och åkte raka vägen hem. Har fått för mig att vattnet eller nåt kommer gå om jag är ensam, haha. Det är väll bra, men jag vill gärna inte vara ute bland folk och framför allt inte ensam. Kom på mig själv för någon dag sen när jag var och handlade, i raket fart in och ut i butiken igen för att jag var säker på att det skulle gå mitt bland allt folk. Knäpp man börjar bli. 
 
Väl hemma så däckade jag direkt i soffan framför lyxfällan. Det känns lika bra att försöka sova så mycket man kan nu och det gör att dagarna går liiiiite fortare. Nu ska jag laga mat, är sjukt hungrig.
 


- If your plan A dosent work, the alphabet has 25 more letters. Stay cool!

Idag känner jag att jag måste komma iväg och göra något, får panik av att vara hemma, ingenting händer!
Jag behöver egentligen åka till skärholmen för att fixa nya linser, mina är snart slut och vill helst inte behöva fixa det sen när bebis kommit. Får se om jag kommer iväg dit senare eller inte. Har lärt mig att inte planera in något, det blir aldrig av isåfall.
 
Jag blir så frustrerad över att jag knappt känner någonting, inga förvärkar eller nåt, känns som att allt är så långt borta då, att han aldrig kommer komma. Förutom inatt, då jag haft lite ont. Men jag vet inte om det beror på att jag sover i soffan och ligger konstigt eller om det är nåt annat, har lixom glömt bort hur det ska kännas.
Vi kan ju inte sova tillsammans här hemma längre och har inte kunnat på flera månader, ena sover i soffan och ena i sängen. Haha.
 
Ska hoppa in i duschen och sen se vad som händer efter det.
 


- Desperata morsan

Jag måste ändå erkänna att det just nu känns galet irriterande att veta att jag faktiskt kommer gå över tiden. Man har ju gått och hoppas lite under dagen att det ändå ska dra igång. Kan även erkänna att jag testat ALLA olika huskurer för att få igång förlossningen, utan några resultat. Sitter just nu och dricker dagens andra kopp av kaneltte, hehe. Jag tror inte ens på att något av det här funkar, ändå testar jag, "ifall att". Det bästa är nog att vila, vänta och stå ut helt enkelt. Men man blir lite smått galen. 
 
Gjorde världens tabbe med att lägga mig och vila runt sex tiden, slutade med att jag vaknade upp nu. Pigg som attans. Jag har med andra ord en rolig natt att vänta, skulle sitta perfekt med lite värkar nu ;)
Kommer ställa klockan för att tvinga mig upp imorgon, vill inte vända på dygnet helt. 
 
 
bild från google.se


- Dags att komma ut nu lillebror!!

Jaha, så var datumet äntligen här, men ingen bebis än. Det känns ändå rätt okej, trodde jag skulle ligga nerbäddad i sängen och vara deppig. Kanske beror det på att jag hela tiden varit säker på att gå över tiden, blir väll inte en lika stor besvikelse då. Självklart känns det trist, är rätt less på att vara gravid nu, vill ju träffa min prins! Det är iallafall nära nu! Alla mina vänner/bekanta som fått barn iår har fått tidigare, men inte jag inte.
 
Jag har haft besök av Lina och Hugo idag. Han har blivit så stor, väger över fem kilo och är så söt. Så lite bebisgos har det blivit idag. Jag ville ha kvar honom här över natten, men det fick jag såklart inte, haha. Nästa  gång vi ses har han förhoppningsvist fått en polare att leka med. 
 
Ska strax laga lite middag och sen blir det väll att kolla igenom alla serier på viaplay (det enda jag gör nu för tiden känns det som). 


- Sometimes life can be tough but always remember so are you

Var alldeles för trött för att uppdatera här igår, men ingen bebis än!
Kom precis hem från barnmorskan, allt såg bra ut. Huvudet är fortfarande ruckbart men behöver inte vara fixerat förens det är dags med andra barnet, så det är skönt. Fick reda på att man kan få gå över typ arton dagar, känns ju helt sjukt. Jag trodde det var max två veckor..Fick iallafall en ny tid nästa måndag igen, som jag hoppas jag slipper, men det är då man bokar in tid till förlossningen för att sen få en tid för eventuell igångsättning. 
Beräknad födsel imorgon!
 
Idag har vi också fått hjälp av min morbror med skjuts till och från Ikea för att äntligen köpa en ny TVbänk/hylla, så nu slipper vi allt som ligger på golvet överallt. Galet skönt. Ska fixa allt idag så att det är klart, passa på att slänga ut en del onödiga grejer också för den delen. Man hinner samla på sig en del skit saker rätt fort.
 
 
 


- Don't judge me by my past. I don't live there anymore, accept me for who I am now.

Wilma fick skjuts hit igår, så jag slapp ta mig ut ytterligare en gång i regnet. Var och handlade innan och självklart så lyckades jag pricka in spöregnet på vägen hem och klantigt nog hade jag tagit en papperspåse, som höll på att rasa samman, haha. På kvällen vart hon lite orolig över att lillebror skulle komma, hon trodde hon skulle bli själv här hemma då. Men jag förklarade för henne att vi absolut inte skulle lämna henne ensam när hon sov, att någon skulle komma och hämta henne isåfall. Det gick över efter ett tag och hon började prata om att hon längtade. Jag tror nästan hon längtar mer än mig, hehe. Nä men jag är helt inställd på att gå över nu, känns ändå rätt okej. Hade det varit för ett par veckor sen bara, när jag mådde sjukt dåligt så hade jag krävt att dom satt igång mig. 
Har mitt sista (förhoppningsvist) besök hos barnmorskan på måndag, ska försöka få dom att boka tid för igångsättning direkt om det är så att jag går över så mycket, istället för att jag ska behöva komma dit ännu en gång. 
 
Vi får se vad som händer idag, vädret är förjävligt. Trist när man inte har bil och kan ta den och åka iväg, nu om man ska göra något så måste man ta sig igenom regnet först. 


RSS 2.0