Sjukling

Usch jag mår verkligen inte bra, är sjuk med feber och ont i öronen (hela kroppen). Mitt immunförsvar är verkligen nere på noll nu för tiden, det är andra gången jag blir riktigt sjuk det här året och jag är aldrig sjuk annars. Har legat i sängen hela dagen idag förutom när jag lämnade Wilma och det var knappt att jag orkade ta mig iväg först. Wilma har däremot varit världens finaste och förstått varför jag inte orkat leka med henne, så hon har sysselsatt sig själv genom att göra halsband och leka med sina smurfar. Hon sa att hon trodde lillebror hade ätit upp min mat och att jag skulle äta mera så att jag vart stark igen, gulle. Hon gick till och med och gjorde en macka till mig!
Nu vill jag bara bli frisk igen, får börja äta ännu mer vitaminer och hoppas att det räcker med sjukdomar nu :)

Åh, en sak som gjorde mig glad idag är att lillebror varit aktiv med sparkar nästan hela dagen, till och med så att man sett utanpå magen. Christoffer kände för första gången när han kom hem från jobbet, v 20+5.
Jag hoppas Wilma kommer känna nästa gång hon kommer hit, hon har pratat mycket om att hon vill att han ska komma nu på en gång och att hon redan älskar han, fina storesyster! Hon är så stolt.

Lovar att lägga upp magbilder, men vill bli frisk först, så nu blir det att sätta på en film och sova.



Rubriker är inte min grej :)

Ultraljudet igår gick finfint, allt såg jättebra ut och lillebror hade växt på sig, vi fick bekräftat ännu en gång att det är en liten kille. Barnmorskan gjorde bort sig lite med att fråga om mitt första barn också var en kille men var snabb med att ändra sig och fråga om vi visste kön eller om vi ville att hon skulle kolla, vi skrattade bara och sa att vi visste att det var en kille och hon visade igen och sa "jo men jag tycker också att det här ser ut som en kille och ja här ser man tydligt att det är en kille", lite roligt.
Tiden går verkligen fort, imorgon har jag redan gått 20 fulla veckor, alltså 20+0. Spännande! Mindre än halva tiden kvar bara.

Imorgon ska jag troligtvist träffa Malin efter jobbet, min andra gravida vän. Kommer bli så roligt i höst, när vi kan luncha och bara umgås tillsammans med bebisar.
Vi ska kika runt på lite barngrejer och så, blir skoj.

Hittade lite mer kläder igår också, mest bas grejer, men sånt går alltid åt. Lite blandade storlekar faktiskt, men det känns skönt att små handla lite ibland, så att det inte blir allt för dyrt på en och samma gång. Dock så handlar jag inget över storlek 68, med tanke på att vi inte vet hur stor han kommer vara, kan ju lätt bli fel med årstiderna och det skulle vara trist om kläderna inte går att använda.


- Ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid att utföra.

Jag har haft världens sämsta vecka på jobbet, usch. Tur att jag varit ledig i helgen iallafall. Ni anar inte hur skönt det kommer vara att sluta i augusti och förhoppningsvist aldrig mer komma tillbaka. Egentligen gillar jag att jobba där, det är rätt softa arbetsuppgifter och så, men bara så länge man jobbar med RÄTT personer, vissa kan verkligen få mig att vilja spy...

Imorgon är det dags för ultraljud igen, vi ska mest kolla så att lillebror växt som han ska. Jag hoppas att jag inte får ännu ett nytt datum för beräknad födsel bara. Jag tror allt är som det ska, har till och med börjat känna lite små buffar nu, ingen riktigt spark än, det är mysigt iallafall. Jag kände tidigare med Wilma, lillebror är lite seg av sig, hehe.

Vi har en prinsessa här hemma idag, en väldigt stolt en. Wilma fick massa kläder och leksaker av en granne, bland annat en prinsessklänning. Hon blir alltid så himla glad när hon får något nytt, uppskattar verkligen allt. Underbara unge. Dessutom är hon expert på att komma ihåg av vem hon fått sakerna ifrån, superminne!



Det där med namn

Jag vet att det är tidigt, men man kan iallafall börja tänka lite. Pojknamn är så sjukt svåra, hade det blivit en tjej så hade namnet i stort sätt varit klart, om jag fått välja iallafall. Med Wilma var det inget snack om saken, det var i stort sett redan klart direkt efter att vi fått reda på att det var en tjej. Men återigen, pojknamn, så himla svårt!
Jag har massor av namn som jag gillar men ändå inget som jag känner "det här ska lillebror heta", inte än iallafall. Dessutom blir det svårare när man är två som ska bestämma och det i stort sätt är omöjligt att komma överens. Wilma har sagt att hon tycker Alexander är fint, men min brorsa kallas för Alex så det skulle bli alldeles för likt.

Jag skulle vilja ha ett lite ovanligare, helst inte något från topp 100 listan. Däremot så finns det hur många fina namn som helst med där så som Leon, Milo, Milton och Theo. Sen så gillar jag namnet Gustaf väldigt mycket, det känns  väldigt klassiskt och typiskt svenskt.
Andra namn jag är inne på är Titus, Isidor, Winston, Thilo, Dewin, Leevi och Caspian. Lite ovanligare.
Jag har även tänkt att man kan göra om stavningen på "vanliga" namn, ex Lias istället för Elias, samma uttal men annorlunda stavning. Samma sak med Ce'mon istället för Simon. Men det är lätt att det blir lite för mycket kanske?
Jaja som sagt, det är ett tag kvar, så vi har tid att fundera. Kom gärna med förslag om ni har några :)



Fina kusinerna

Bilder från Amandas blogg.


Väldigt händelserik dag

Mitt fina troll! Hon hade våfflat håret och var så nöjd, det var väldigt viktigt att det skulle sitta kvar så att hon kunde visa alla hemma i nynäs.
Vi hade såklart otur med vädret idag så ingen av oss hade någon lust att gå ut, istället blev det städning och så hann vi med att tvätta lite. Samtidigt så rockade vi loss till Wilmas favoriter, Eric Saade, Sean banan och Timoteij.
Efter ett tag bestämde vi oss för att åka och fika och Wilma fick äntligen sin efterlängtade smoooooooothie. Ska köpa en mixer så att vi kan göra egen hemma, smarrigt.


Dagens mat

Blev fläskfilégryta med choritzo, väldans gott!
Nu ska jag fortsätta se på Alcatraz.


- Live, love, laugh

Haft världens skönaste helg på jobbet, inga folk alls! Vi hade nog ändå räknat med lite mer, men många är nog bortresta, jag klagar inte, har haft förjävliga helger innan på jobbet så det var skönt att kunna ta det lugnt.
Medans jag jobbade igår var Wilma med min bror Alex, kusin Vincent och mamma på fjärilshuset, det var första gången hon var där och det uppskattades. När jag kom hem så åkte vi på middag hemma hos Alex, i deras nya lägenhet, alltså så fin! En stor fyra, skulle verkligen inte tacka nej till den.

Ikväll har vi faktiskt spelat bingolotto och haft popcornmys, hade inte spelat på flera år, men vann gjorde man ju såklart inte, hehe. Nu blir det film innan läggdags, så skönt att vara ledig imorgon. Jag hoppas vi får lika fint väder som idag!


Wilma blir så glad när vi åker hem till min mamma, där kan man bada. Hon säger att hon tycker vi ska köpa ett litet badkar till henne som hon kan ha här, där bara hon får plats.


Glad påsk

Självklart så ska det vara snökaos just den dagen jag är ledig. Börjar tröttna rejällt, april och det snöar ute, inte lite heller. Jag hade planerat massa saker jag och Wilma skulle göra idag, men nu blev det inställt, trist. Istället får man försöka hitta på något roligt inne, Wilma sitter just nu och påskpysslar, målar ägg och så.
Jag hoppas att så många som möjligt har åkt iväg under påsken, så att jag får en lugn dag på jobbet imorgon och kan vara ledig på söndag, hehe. Annars får jag hoppas på att vädret blivit bättre till på måndag så att vi kan hitta på något skoj då istället.

Wilma är vääääldigt förväntansfull över om påskharen kommer imorgon och om han har något ägg med sig till henne den här gången också. Vem vet, vi får väll se imorgon och hoppas på att han hittar ett riktigt bra gömställe att lägga ägget på. Förra året var Wilma en sån bra kartläsare och hittade ägget på nolltid, eller så var det bara så att påskharen ritat en väldigt bra och lätt karta;)





Det var en väldigt söt påskkärrinng som kom hit igår, med hemmagjord kvast till och med. Tyvärr fick jag inte ta några fler bilder innan hon ville tvätta bort allt.


- Ju mer man tänker, ju mer inser man att det inte finns något enkelt svar.

Idag efter jobbet gick jag en sväng i nacka forum, det är påskrea nu vettni. Hittade en mysoverall till lillebror som jag köpte i en större storlek och en scarf eller vad man kallar det, båda för halva priset. Skulle köpa en vårjacka till Wilma men den var såklart slut i hennes storlek. Hon har valt ut den själv men när vi var i Liljeholmen senast så var den också slut i hennes storlek, vi får åka och kolla inne i stan istället. Sen fick jag med mig lite annat smått och gott ifrån lagerhouse, kökshandukar, matlåda, ett påskägg och lite sånt. Tok älskar den butiken, vill köpa allt!

Imorgon börjar jag elva, jag bytte pass med en annan tjej, jag har inte börjat elva sen typ i december, har alltid fått alla tidiga pass, så det ska bli skönt. Dock så vart det lite tokigt med hämtningen av Wilma eftersom jag slutar åtta, hade hoppats på att vi skulle stänga sex eftersom det är skärtorsdag, men icke! Som tur var kunde min mamma hämta henne istället. På fredag är jag ledig så då ska vi hitta på något skoj, jobbar ju i helgen men ska försöka få ledigt på söndagen.



-Om du alltid säger "vi får se" händer det aldrig någonsin någonting

Galet trött efter ett tio timmars pass på jobbet, blir att hoppa i sängen direkt, börjar klockan sju imorgon så.
Imorgon går jag föresten in i vecka nitton också, tiden rullaaaar på. Skönt! Nu längtar jag mest över att få känna lillebror, känns som alla andra varit så tidiga med andra barnet medan jag inte känt något alls, vad jag vet iallafall, tycker det är så svårt. Dessutom så ligger moderkakan i framväg och då sa barnmorskan att det kan dämpa sparkarna och man känner lite senare, men snart så tycker jag att jag borde känna av något iallafall.
Man ser åtminstonde att jag är gravid, fått en riktig bebismage, mysigt. Tyvärr så börjar ryggen ta stryk rätt så rejällt, men det är inte så konstigt med tanke på vad jag jobbar med, jag försöker ta det lugnt så mycket som möjligt. Jag vill helst kunna jobba hela sommaren, har tänkt ansöka om havandeskapspenning de sista veckorna bara, kan tänka mig att jobba en bit in i augusti. Men det beror såklart på hur jag mår och så, inget jag kan bestämma nu, men hoppas kan man göra.

Nej nu kallar sängen, hörs imorgon :)



Little froggie

Lillebrors första kläder, little froggie, så söta. Storlek 50, galet små. Får hoppas att lillebror inte är en stor bebis bara, Wilma var ju kort, bara 48 cm och då var kläderna stora på henne. Tycker det är himlans svårt det där med hur mycket man ska köpa. Bebsiar växer ju som bara den och att köpa massviss med kläder i storlek 50/56 känns lite onödigt, men lite vill man ju ha. Dessutom har vi ingen tvättmaskin hemma så det skulle vara rätt onajs om alla kläder var nerspydda och det inte finns tid i tvättstugan, typ haha. Då blir det att handtvätta! Jag är en sån som inte kan låta bli att handla heller, iallafall inte sånna här snuttigull saker, man blir ju helt tokig av alla söta små kläder, så det är svårt att låta bli.
Jag har lovat Wilma att hon ska få välja brorsan första pyamas och det är hon jättestolt över. När vi kollade senast var det tyvärr rätt utplockat i butikerna så det får vänta.



Dagens mat

Blev en sen middag idag, färskostfylld lövbiff med kokt potatis. Det är gott med klyftpotatis också men jag ville helst ha kokt, smaskens. Typ världens lättaste maträtt som går relativt fort att göra också.
Vad tycker ni om min sallad då? Färgglad och fantasifull va :)



new york blueberry cheesecake

Jag testade den här cheesecaken för några veckor sen. Vi hade melodifestivalen kväll hemma hos oss med Kim och Jenny. Den var god, men inte lika god som jag hade hoppats på, lite sträv i smaken eller hur man ska säga. Men den vart fin och väldigt enkel att göra, så jag lägger upp receptet här endå. Är Leilas recept dem  här gången också.

Kexbotten
  • 300 g digestivekex
  • 150 g smör

    Cheesecakesmet
  • 600 g philadelphiaost
  • 2 1/2 dl kesella 10%
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl majsstärkelse
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ekologiska ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g vit kvalitetschoklad
  • 1 1/2 dl färska blåbär (eller frysta)
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör.
  3. Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  4. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.
  5. Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
  6. Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker.
  7. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde.
  8. Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner chokladen i smeten.
  9. Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär.
  10. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter.
  11. Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk.
  12. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.



Barnvagnsdjungeln

Att välja barnvagn är inte det lättaste, det finns en hel del olika modeller. Jag kollade runt på olika hemsidor efter tänkbara varianter och fastnade för ett par stycken. Det verkar finnas för- och nackdelar med de flesta vagnar och alla gillar ju olika. Ett av kraven för mig är att den ska vara lättstyrd och inte så "klumpig".
Jag fastnade för bugaboo cameleon, bugaboo donkey och teutonia fun. Och efter att ha provkört alla så var jag rätt så säker på vilken jag ville ha. Först så var jag helt inne på donkeyn och hade jag fått tvillingar eller om Wilma fortfarande hade suttit i vagn hade det definitivft blivit en sån, jag gillade den mer som syskonvagn än som en singelvagn. Grejen var den att jag  tyckte den såg så bred ut som enkel, men hon i affären sa att den är lika bred som cameleon. Ett plus var iallafall att man slipper köpa vinterhjul till eftersom hjulen redan är så pass stora. Teutonia fun har jag alltid gillat, min bror har en sån. Den är enkel men ändå i en snygg modell.
Cameleon då, som var den jag fastnade mest för. Den har en rad olika finesser som jag gillade och är grymt skön att köra. Nackdelen är väll egentligen priset enligt mig, men man kan alltid få en begagnad till ett hyffast bra pris. Jag ville dock ha en helt ny, dels för att jag ville ha det svarta chassit och inte det silvriga, det stod att det var en "limited edition" men nu ser jag varenda en med en sån vagn ute, haha. Jag kände även att vi kunde unna oss en ny vagn eftersom vi slipper köpa så mycket annat, säng och sånt får vi :)

När tycker ni att det är dags att inhandla vagn? Jag tycker att vi var lite tidiga, men jag hade räknat med att det skulle ta ett par veckor innan man fick hem vagnen, inte 2 dagar, haha.
Vi köpte våran från kidzshop , då fick vi även med en åkpåse värde typ 1300 kr.
Än så länge är jag nöjd, har ju inte direkt kört med den ute, så galen är jag inte, haha. Jag hoppas lillebror gillar den iallafall.




RSS 2.0