Chokladbiskvier

Det där med att sova gick inte så bra, det är kul när man börjar jobba om fem timmar.
Tänkte lägga in ett superduper recept på biskvier, för er som gillar att baka :)
Taget ifrån Leila Lindholm.

Biskvibottnar
250 g mandelmassa
1.5 dl strösocker
2 st ekologiska äggvitor
Smörkräm
1 st ekologisk äggvita
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 st nypa salt
0.5 st citron, saften
250 g smör
125 g mörk kvalitetschoklad 70 %
1 msk kallt espressokaffe
Till doppning
150 g mörk kvalitetschoklad 70 %

1. Botten
Sätt ugnen på 180 grader.

2. Riv mandelmassan och blanda samman ingredienserna till bottnarna.

3. Spritsa ut 20 stycken rundlar på en plåt med bakplåtspapper.

4. Grädda biskvibottnarna tills det är gyllene i cirka 13 minuter.

5. Smörkräm och doppning
Blanda äggvita, strösocker, vaniljsocker, salt och citronsaft i en ren rostfri bunke. Rör till sockret har löst upp sig.

6. Vispa till maräng över ett vattenbad (i bunke över kokande vatten) till cirka 65 grader.

7. Tag av bunken från värmen och vispa med elvisp tills marängen blivit helt kall.

8. Klicka ner rumstempererat mjukt smör lite i taget och vispa krämen luftig i cirka 15 minuter.

9. Smält chokladen och låt den svalna, rör ner den i krämen.

10. Rör ner kallt espressokaffe.

11. Bred krämen på undersidan av biskvierna med en palett eller slickepott. De ska bli toppiga.

12. Låt stelna i kyl eller frys.

13. Smält choklad till doppning i ett vattenbad.

14. Doppa biskvierna så att smörkrämen täcks i choklad och låt dem stelna på ett bakplåtspapper.


Ni måste testa, gudomligt goda, bättre än bageriets, hehe.
Mina vart inte så snygga men dom gick åt väldigt fort och man ska väll se att det är hembakta;)



Postat av: Leila

Åh chokladbiskvier är verkligen en favorit när det kommer till godsaker! Har dock aldrig testat att göra smörkrämen med choklad, utan bara testat med kakao men kommer absolut att testa detta recept!

Ha en fin fortsatt dag.

Mvh Leila

2012-07-19 @ 12:46:08
URL: http://godsakerna.blogg.se/

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Vad vill du säga?:):

Kom ihåg mig?
RSS 2.0